Dog.bg Форуми : Каква е най ранната възраст за скачка?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква е най ранната възраст за скачка? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2006 - 06:19 PM

Привет на всички!

Имам приятел ловец, който отглежда мъжко и женско куче заедно в специална стая на вилата си.Често пътува зад граница и за тях се грижат съпругата му и децата. Днес ми се обади доста разтревожен. Женското му куче - пойнтер според него било бременно. Но въпроса е там, че тя е нямала достъп до други мъжки кучета освен неговото, което е английски сетер на  около 8 месеца /не се знае с точност/ в момента. Винаги е изкарвана на повод, защото е по темпераментна и непокорна. Не са и разбрали дори, че е била разгонена.Та въпроса ми е възможно ли е мъжко куче на 7 месеца да покрие възрастна кучка и как ще се отрази това на развитието на мъжкото куче от тук нататък.По принцип не говоря за унаследяване на гени, а за физическото развитие на мъжкаря.Ще изостане ли в развитието си? Известо ми е че не се отразява добре на породата и дава отражение на развитието на кучето.Но сами разбирате, че не става въпрос за развъждане, а на случайна връзка от две породи.Мисля, че за повечето от нас ще е интерсно да научим нещо повече за това - на каква възраст мъжкото куче е възможно да запложда?  big_duel 

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 March 2006 - 07:28 PM

Здравей!
Не съм спец, но мисля, че на мъжкото куче това няма да се отрази по никакъв начин. Не се пускат за разплод млади мъжкари, защото "гените"които ще предадат не са "качествени", поради младата си възраст, а не защото това ще се отрази на развитието им. Виждала съм малки мъжлета, които еякулират по мебели, одеала, след диво клатене. Тук случая е подобен, само дето е имало и женска под ръка.
(малко отклонение - направи паралел с хората и "мокрите сънища", освен на психиката - друго отражение, като забавяне на развитието няма, въпреки, че имаше и хора, които навремето плашеха момченцата, че ще ослепеят или други ужасии b) ).
Така мисля, разсъждавайки логически, ако има някой наистина компетентен - би ми било интересно да прочета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 08:20 PM

Цитат

малко отклонение - направи паралел с хората и "мокрите сънища", освен на психиката - друго отражение, като забавяне на развитието няма,

При хората е така, но незнам как е при кучетата. А и ми се струва невероятно да покрие кучка на тази възраст. Според мен е по вероятно да греши, че кучето е бременно.Интересно ми е да разбера дали на такава възраст - 7 мес, мъжкото куче може да даде поколение.

#4 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 10:20 PM

Всъщност е напълно възможно... преди години мъжкият ми Атос на малко под 7 месеца съвсем успешно за мое учудване се заклещи с една женска и в резултат на това се родиха две бебета, едното мъртвородено. Второто умря на втория ден, но според мен причината беше, че женската го разнасяше по цял ден нагоре-надолу, а за нещастие нямаше как да се измъкна от работа да стоя при нея...
---
Физически последствия за мъжкия няма. Мит е, че ранното участие в развъждане го "увреждало" и оставал дребен.
Не, не ги уврежда - щом е физически способен да заплоди женска, значи всичко е наред. Не се отразява по никакъв начин на развитието на самото куче.
По-проблемният момент е, че произведената сперма най-често е увредена, нежизнеспособна или просто слабоподвижна и има по-висок риск да се родят бебета с уродства или умиращи в първите няколко дни.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#5 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 02:19 AM

Цитат

Всъщност е напълно възможно... преди години мъжкият ми Атос на малко под 7 месеца съвсем успешно за мое учудване се заклещи с една женска и в резултат на това се родиха две бебета,......

Честно ти казвам звучи ми невероятно.Но като се замисля, ромите и на 14 години са правили деца b)

Цитат

Мит е, че ранното участие в развъждане го "увреждало" и оставал дребен.

Както аз, така и той го е чувал това и точно то е причината да се притеснява, а не че пойнтера ще роди сетери oleeee . Така или иначе ще бъде предизвикан аборт ако се окаже истина или ............по добре да не го пиша s) Но наистина останах изненадан и незнаех какво да му отговоря, т.к не ми се е случвало подобно нещо, а не мога да повярвам, че е възможно да се случи (love)

#6 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 08:30 AM

И аз не вярвах... плюс, че Атос не проявяваше грам интерес към разгонената женска... ако не бях видяла със собствените си очи, нямаше да го повярвам.
Знам и за друг подобен случай с 6 месечно мъжкарче, но там не се родиха бебета.
--
Както казах, физически няма как да навреди на мъжкото куче - за разлика от ранна бременност при женска. В крайна сметка и момченца на по 12-13 години "вършат работа", да не говорим за "събития под чаршафа" b) и не съм чула това да е навредило физически на някого... по-скоро точно обратното.
Друг е въпросът дали женската е бременна или може да има друг проблем... n) По какво съдят, че е бременна? Има ли вероятност да е нещо друго - пиометра, тумор...?
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#7 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 11:31 AM

Vabank, в Mar 18 2006, 09:30 AM, написа:

В крайна сметка и момченца на по 12-13 години "вършат работа", да не говорим за "събития под чаршафа" b) и не съм чула това да е навредило физически на някого...

Аааа, не съм съгласен. Аз по тази причина съм останал 182 см нисък и 86 кг l) l)

"Vabank написа:

По какво съдят, че е бременна?

По промяна във физическото и състояние изразяващо се в дебелеене и отпускане в областта на корема. Днес ще ходя да я видя.

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 March 2006 - 01:15 PM

Щом вече се забелязва дебелеене (ако изобщо е бременност) - да помислят, дали не е по-добре да роди, отколкото "да предизвикват аборт". Не знам какво значи да се предизвика аборат при напреднала бременност (знам само за хормоналини инжекции - до 48 часа след нежелана скачака), но мисля, че ще много по-травмиращо за кучката, отколкото ако роди.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#9 Потребителят е офлайн   m_dyakova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2006 - 01:58 PM

Konak, в Mar 18 2006, 11:31 AM, написа:

"Vabank написа:

По какво съдят, че е бременна?

По промяна във физическото и състояние изразяващо се в дебелеене и отпускане в областта на корема. Днес ще ходя да я видя.

Може да е фалшива бременост и само да набеждавате доброто момче! l)

Само да не стане като с едни мои познати, дето бяха убедени, че тяхната стафка прави фалшива бременост (щото докато беше разгонена беше на синджир в двора), а в един момент докато майката прибирала децата от училище, кучката на задната седалка на колата преминала от "фалшива" към съвсем "реална" с 4 броя бебета... l) l) l) Оказа се, че явно някой уличен пес е прескочил оградата... bl)
Ама, тва няма много връзка с твоите кахъри... r)

#10 Потребителят е офлайн   heila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2006 - 08:10 PM

а случайно да сте чували за псевдобременност.Появява се слез 45-ия ден след разгонването.Признаците са същите като бременността,но има опасност от мастит(възпаление на млечните жлези). bl)

#11 Потребителят е офлайн   Konak Икона

• Зодия Стрелец
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 11:22 PM

Считам, че съм длъжен да упомена, че въпросните бебета не се родиха. В последствие мъжкият влезе в горна граница на стандарта на породата, а съвсем скоро разбрах, че е продаден в Гърция. Кученца така и не се появиха.  :blink:
Благодаря на всички отзовали се да пишат в темата.  :blink:

#12 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2008 - 09:32 AM

Konak аз знам случай, мъжко на 6 месеца да покрие женска (негова баба). Мъжкото го видях като младо куче и не видях нещо да е спряло развитието му. Не помня колко бебе ми казаха че са се родили(това в Сърбия).
Знам и още едно мъжко което на 7 месеца покри женска (това в Казахстан), родиха се 7 бебета всички са живи и здрави израстнаха добре, мъжкия също много добре развит. :)

#13 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2008 - 09:09 PM

ТУК сме писали по въпроса за възрастта на мъжкия. На мен темата ми е интересна. Смятам, че трябва да отпадне възрастта за заплождане при мъжките, стига да са покрити другите изисквания, например оценки от изложби /които автоматично слагат границата 9м. първия месец в клас "Млади"/ или снимки за ТД /които автоматично слагат граница от 16м. най-често избираната възраст за рентгенови изследвания/.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   дейзиимери Икона

Публикувано: 26 October 2008 - 08:49 PM

a при женските кога е най подходящо да се заплодят за първи път?
софи за оф...

#15 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2008 - 02:41 PM

Цитат

ТУК сме писали по въпроса за възрастта на мъжкия. На мен темата ми е интересна. Смятам, че трябва да отпадне възрастта за заплождане при мъжките, стига да са покрити другите изисквания, например оценки от изложби /които автоматично слагат границата 9м. първия месец в клас "Млади"/ или снимки за ТД /които автоматично слагат граница от 16м. най-често избираната възраст за рентгенови изследвания/.

Да, обаче според други, мъжките се развивали по-бавно и за това трябва да са поне на 20 месеца. А за женските, щото се развиват по-бързо, може да стават майки на 15 месеца. Логиката им не се вмества в моите разбирания. Кученцата родени от такива връзки било редно да отидат "по-дяволите" щото имали слаба имунна система.
Така че, скоро не се очаква минималната възраст за разплод при мъжките кучета да отпадне, нито да е по-малко от 15 месеца.

п.с. гените, които кучето предава са едни и същи през целия му живот. те не се развиват, то ги носи по рождение. промени може да има единствено в  количеството и естествено в качеството на семенната течност.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни