Пускам тази тема във връзка с предстоящите изложби като информация за тези, които не знаят (или са позабравили) как стоят нещата с конкурсите на изложбите. Оказва се, че много хора нямат представа, че за участие в конкурсите има определени правила. А също така се намират и хора, които пък се разсейват" и ги нарушават. Целта на конкурсите принципно не е масовост или усвояване на наградите.
Ето и условията за конкурсите по правилата на FCI кратки и ясни.
конкурсите се описват както следва:
Двойка кучета мъжко и женско куче от една порода и разновидност принадлежащи на един собственик.
Развъдна група състои се от минимум три и максимум пет кучета от една и съща порода и разновидност без значение на пола, произведени от един и същ човек, дори да не са негова собственост.
Група на потомците мъжко или женско куче с минимум три и максимум пет негови потомъка от първо поколение (синове/дъщери)
За да участват в конкурсите кучетата трябва да са регистрирани индивидуално в един от задължителните класове!
(това означава, че кучетата записани за експертна оценка в деня на изложбата не могат да участват в конкурсите)
Надявам се горното да е полезно и да се спазва!
nok 1super
КОНКУРСИ НА ИЗЛОЖБИ
Публикувано: 12 May 2006 - 06:47 PM

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!
Публикувано: 12 May 2006 - 09:10 PM
Цитат
Двойка кучета мъжко и женско куче от една порода и разновидност принадлежащи на един собственик.
Виждала съм много пъти да се извеждат черен и бял пудел за двойка, също черен и кафяв, но пък знам няколко случая, когато участници не са били допускани до конкурс за двойка с кучета от два цвята. Как всъщност стоят нещата? (При положение, че черните и белите, например, се състезават едни срещу други за САСІВ)
Благодаря. r)
И още един пресен случай:
Цитат
Имаше малка неразбория в ринга, когато съдията даде ВОВ на нас и на черна стандартна кучка от Русия, та трябваше да спорим дали черните и белите не са една разновидност, за малко да ме изгонят от ринга, затова пък Градо после взе ВОВ. Тия цветове - само объркват съдиите. Само да кажа, за да няма повече обърквания - черния, белия и кафявия пудел (от всеки размер), макар и да получават отделно САС, се съдят заедно за ВОВ и САСІВ.
Страница 1 от 1