- (29 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
За или против купирането
Публикувано: 27 September 2006 - 09:06 AM
Аз съм твърдо против купирането , а вие?
Публикувано: 27 September 2006 - 09:49 AM
Публикувано: 27 September 2006 - 10:01 AM
Цитат
1. извършването на следните хирургически интервенции на животни компаньони:
а) рязане на опашка;
б) рязане на уши;
в) изрязване на гласни струни;
г) отстраняване на нокти и зъби;
2. отглеждането и развъждането на животни компаньони за добив на месо и кожи от тях;
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.
(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 27 September 2006 - 10:08 AM
Цитат
Ако става въпрос за размахването, то шампион е АПБТ и някои кучета имат проблеми ако си удрят някъде опашката и става грозна картинка навсякъде кръв все едно си клал кокошка s) , и тогава се налага да се отреже малка част от опашката, но това са единични случаи. И съм съгласен , че ако ви харесват изправени уши трябва да се поработи върху селекцията както е направено примерно при НОК и бултериер, а не с ножа.
П.П. Е това е добре, че има такъв закон, признавам си , че съм изненадан, но едва ли се спазва?!
Публикувано: 27 September 2006 - 01:23 PM
Публикувано: 27 September 2006 - 01:39 PM
Цитат
Всичко е въпрос на навик. А за историята на породите, нали съвременното общества налага да се разделим с мрачната част от историята на всяка порода, а и точно рязането си е ИЗЛИШНО издевателство върху малкото кученце, което сте си взели.Не виждам смисъл просто , само защото някаква си там федерация или клуб имат някакво виждане за красота, е сега нямате вече оправдание да го правите , има закон против това и съдиите рано или късно ще започнат да се съобразяват с това. Или нека постигнат този стандарт , но с други средства, не с ножа.
НЕ ГО ПРАВЕТЕ И ВИЕ!
Публикувано: 27 September 2006 - 02:06 PM
http://dog.bg/f/inde...=38&t=1244&st=0
Публикувано: 27 September 2006 - 04:53 PM
Поздрави на всички cheers
Публикувано: 27 September 2006 - 07:06 PM
Цитат
Ушите и опашката са екстериорни части, оформящи завършения вид на всяко едно куче. Как може да се даде обективна оценка на нещо, което липсва. Какъв е истинския екстериорен облик на една глава, ако от нея са изрязани или напълно отрязани ушите. Как ще разберем дали кучето отговаря на стандартни изисквания при условие, че не можем да разберем каква е постановката на ушите, колко дълги са те, каква е формата им и в съответствие ли е всичко това.
Опашката, освен като екстериорен белег има и строго определени физиологични (анатомични) функци, свързани с движението и маневрирането на кучето, с изразяването на определени емоционални състояния и т. н.
Публикувано: 27 September 2006 - 08:20 PM
Цитат
Не е ли по елементарно да прочетем стандарта и да видим дали кучето се вписва в него. Ако в стандарта е записано купирани , уши опашка или друго.........
Доберман с опашка е смешна работа, опашката е дълга колкото тялото.
Мил е дала много интересен линк
Публикувано: 27 September 2006 - 09:26 PM
Цитат
Цитат
Не е ли по елементарно да прочетем стандарта и да видим дали кучето се вписва в него. Ако в стандарта е записано купирани , уши опашка или друго.........
Доберман с опашка е смешна работа, опашката е дълга колкото тялото.
Мил е дала много интересен линк
Когато говорим за кинология и да изхождаме от факта "не е ли по-елементарно" просто звучи нелепо.
Не съм запознат със стандартите на всички породи, но мисля, че вече няма такава, при която FCI да допуска купиране на части от тялото, които са елемент от екстериора. Мисля, че компромис бе направен само за по-възрастни кучета, които са третирани според стари стандарти, но все още са живи и участват в развъдния процес (изложбите са също част от развъдния процес).
Това дали едно куче по някакъв начин за някого изглежда смешно, за друг може да не е така. Това е относително, а в края на краищата наука (кинология) не се прави с емоции, а с научен подход.
Публикувано: 27 September 2006 - 10:10 PM
То причината породата да е сърцето ви, едва ли са правите или никакви уши и чуканчето вм.опашка - сугурна съм ,че причината е- характерчето, душичката , физиката ,движението ,отношенията ...
b)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 27 September 2006 - 10:21 PM
Цитат
То причината породата да е сърцето ви, едва ли са правите или никакви уши и чуканчето вм.опашка - сугурна съм ,че причината е- характерчето, душичката , физиката ,движението ,отношенията ...
b)
Като мото на една от книгите си бях сложил: "Кучето е добродетелта, която като не успяла да се превърне в човек, се превърнала в животно".
А предисловието на друга моя книга завърших с думите: "Със своята всеотдайност, искреност и вярност, кучето е пример, който, ако следваме, ще ни направи достойни деца на нашия Творец".
Може ли разума да отрече това ?
Публикувано: 28 September 2006 - 08:35 AM
Цитат
Цитат
Ушите и опашката са екстериорни части, оформящи завършения вид на всяко едно куче. Как може да се даде обективна оценка на нещо, което липсва. Какъв е истинския екстериорен облик на една глава, ако от нея са изрязани или напълно отрязани ушите. Как ще разберем дали кучето отговаря на стандартни изисквания при условие, че не можем да разберем каква е постановката на ушите, колко дълги са те, каква е формата им и в съответствие ли е всичко това.
Опашката, освен като екстериорен белег има и строго определени физиологични (анатомични) функци, свързани с движението и маневрирането на кучето, с изразяването на определени емоционални състояния и т. н.
super best Ако всички "професионалисти" мислеха като теб ......
Публикувано: 28 September 2006 - 01:51 PM
аз съм ЗА рязането на уши и опашка - все пак човека е създал дадена порода и той има право да определя как ще изглежда тя
купирането не е просто модна прищявка а си има логична причина - при някои породи ушите и опашката помагат, при други пречат
например при следотърсачите дългите уши, клатейки се раздвижват молекулите по земята и улесняват надушването на следата
при териерите за подземен лов опашката се реже, за да се изтегля кучето от дупката на дивеча - ако се забрани ловът с кучета - ок, няма смисъл от рязана опашка, но иначе получаваме едно неефикасно ловно куче - какъв е смисъла
Ако развъждането цели запазване и подобряване на качествата на породата, то забраната за купиране може сериозно да навреди на някои работни породи и да получим в крайна сметка кучета, които не могат да изпълняват предназначението си
Публикувано: 28 September 2006 - 02:16 PM
А колкото до вълчите нокти (а те пък на какво ви пречат) , нашите кучета нямат такива, направете и вие така, а не просто да ги режете.
Публикувано: 28 September 2006 - 02:39 PM
Вълчите нокти не ми пречат - нямам такива, но ако имах сигурно щях да ги отрежа ouu b)
на мен и неправилната захапка,походка или цвят на козината също не ми пречат
При териерите например(ловни породи) е ясно защо се режат опашките - за подобряване ефективността
други породи(Стаф, корсо,дого...) никога не са били селекционирани с цели уши(пак си има логични причини) и сега перфектни кучета нямат шанс на изложбения ринг, само заради неправилно носене на ушите (love)
мисля, че е най - разумно всеки да определя дали да реже или не
Публикувано: 28 September 2006 - 04:01 PM
Цитат
Вълчите нокти не ми пречат - нямам такива, но ако имах сигурно щях да ги отрежа ouu b)
на мен и неправилната захапка,походка или цвят на козината също не ми пречат
При териерите например(ловни породи) е ясно защо се режат опашките - за подобряване ефективността
други породи(Стаф, корсо,дого...) никога не са били [span style='color:orange']селекционирани с цели уши(пак си има логични причини) и сега перфектни кучета нямат шанс на изложбения ринг, само заради неправилно носене на ушите [/span](love)
мисля, че е най - разумно всеки да определя дали да реже или не
Това пък от къде го измисли b) ! Я ми кажи , че ми стана интересно за причината за рязане на ушите на стафа или догота, освен за екстериорна не се сещам за друга такава
Не се изказвай неподготвен dribble !
П.П. И още нещо селекцията няма нищо общо с рязане на части от тялото на кучето-точно обратното е.
- (29 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »