Как кучето и по конкретно лабрадор може да се отучи да взима храна от чуждите хора?
Аз пробвах когато чужд човек му подаде храна да получава от тоя човек шамар и така докато не извърне глава. После с похвали и радост му подавах от моята ръка. Всичко беше ок, докато майка ми не го поиска да ходила на малка почивка с него за 1 ден. Е, върна ми го ужасно разглезен! a)
Каза, че му давали някакви деца семки и той се дърпал, ама да съм се успокоила, тя го накарала (с гордост заявява) ouu (и хем знае, че не му давам да взима!!!)
Сега този месец обучение е провален и се чудя изобщо да продължа ли с този метод (и правилен ли е) или да опитам друг? s)
Храна от чужди хора?
Публикувано: 12 October 2006 - 07:34 AM
Публикувано: 12 October 2006 - 11:04 AM
Накратко моето мнение:
1. Ако някой реши да ти отрови кучето, ще намери начин;
2. Такова обучение довежда само до ненужно недоверие;
3. Лабрадорите са добряци и е чудесно, че приемат света като добър;
4. Прекаленото приворзване на кучето към 1 човек е ласкаещо, но вредно.
Ако дърпа храна от ръцете на децата в парка е друг въпрос, но да го учиш на недоверие ми се струва нередно. Да не говорим, че методът изобщо не ми харесва...
Ако дърпа храна от ръцете на децата в парка е друг въпрос, но да го учиш на недоверие ми се струва нередно. Да не говорим, че методът изобщо не ми харесва...
Публикувано: 12 October 2006 - 11:40 AM
Методът е именно този. Не става дума за шамари, причиняващи болка, по-скоро жест.
Но аз също не съм учила моето куче на това поради съмненията, изказани от insult. В крайна сметка кучето никога не е без нас между непознати хора и не позволяваме на никого да му дава.
Но лабрадорът е друго куче. Мисля, че това няма да му навреди на социализацията. Можеш да му "опресниш" познанията b) .
Но аз също не съм учила моето куче на това поради съмненията, изказани от insult. В крайна сметка кучето никога не е без нас между непознати хора и не позволяваме на никого да му дава.
Но лабрадорът е друго куче. Мисля, че това няма да му навреди на социализацията. Можеш да му "опресниш" познанията b) .
Публикувано: 12 October 2006 - 01:17 PM
Изобщо не може да става дума за причиняване на болка!
Лошото е, че той видя, че е разрешено отново и лакомията му проговори a)
За социялизация лабрадора винаги е отворен и едно такова отблъскване и забрана за храна от непознати е добре, има прекалено лиготия в тях! Като и двамата ми взимат храна от всички членове на семейството, дори понякога се разпределят да спят по стаите с други (освен мен). Все пак всички сме едно семейство и те трябва да го знаят, но хората навън и най-вече миновачите - НЕ!
Проблема е, че аз се занимавам исцяло с тях и понякога пропускам да споделя какво са научили и какво ново не бива или трябва да се прави вкъщи или извън, в единичните случаи когато ги е взимал друг под опеката си! А нали има един много тъник момент пред затвърдяването на дадена команда, обучение или каквато и да е дресура, и точно този момент се скапа! Сега Тед се чуди "да взема ли, да не взема ли..... ? bl) Абе вкусно изглежда, чакай да опитам, може да мине тоя път номера" n)
Лошото е, че той видя, че е разрешено отново и лакомията му проговори a)
За социялизация лабрадора винаги е отворен и едно такова отблъскване и забрана за храна от непознати е добре, има прекалено лиготия в тях! Като и двамата ми взимат храна от всички членове на семейството, дори понякога се разпределят да спят по стаите с други (освен мен). Все пак всички сме едно семейство и те трябва да го знаят, но хората навън и най-вече миновачите - НЕ!
Проблема е, че аз се занимавам исцяло с тях и понякога пропускам да споделя какво са научили и какво ново не бива или трябва да се прави вкъщи или извън, в единичните случаи когато ги е взимал друг под опеката си! А нали има един много тъник момент пред затвърдяването на дадена команда, обучение или каквато и да е дресура, и точно този момент се скапа! Сега Тед се чуди "да взема ли, да не взема ли..... ? bl) Абе вкусно изглежда, чакай да опитам, може да мине тоя път номера" n)
Публикувано: 12 October 2006 - 02:37 PM
Дааа, лабрадорът определено е "друга порода". Няма друго такова животно. НЯМА. Такава еуфория и бурна радост каквото и да е насреща - куче, човек - всички се обичат еднакво, всички трябва да се поздравят, да се напрегръщат, да им се покаже че и ако дадат и за хапване няма да ги обидим, ще си вземем. Абе - страшна работа. няма по-любвеобвилно добиче от това. l)
Публикувано: 26 October 2006 - 09:09 AM
Цитат
Накратко моето мнение:
Напълно съм съгласен , и най вече с точка 1.
Според мен е достатъчно кучето да е обучено на основните команди и да ги спазва . Аз в това отношение нямам проблеми, с моето куче.
Когато сме двамата не се притеснявам , дори и да я замярва някой с храна и лакомства по главата , ефекта ще е нулев ( това разбира се ако е в обсега ми на звуков и визуален контакт) Но ако е сама или с някой друг , просто забрави . Ще изяде всичко намерено и хвърлено без да се замисли и тук идва точка 1. Според мен колкото и да е обучено кучето колкото и усилия да са положени , ако някой е решил да го отрови винаги ще намери начин да го направи.

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 26 October 2006 - 12:52 PM
Цитат
Накратко моето мнение:
Аз съм на 100% твоето мнение. Важното е да не взима от ръцете на хората без да му е разрешено
Страница 1 от 1