Dog.bg Форуми : Кръв в изпражненията на кучето ми ???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кръв в изпражненията на кучето ми ???

#1 Потребителят е офлайн   inakad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2007 - 09:35 AM

Имам куче на почти година. От два дена е с разтроиство. Вчера на разходка започна да ака кръв. Излиза нещо като кървава слуз. Званах веднага на вет.лекар и той ми каза да не се притеснявам, че това при разтройство е възможно да се получи, да го наблюдавам 2 дена и ако е все така да отидем при него. Дадох му вчера и хапчетата за обезпаразитяване, но за сега няма видимо заразяване с паразити. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. Моля дайте съвети.

#2 Потребителят е офлайн   D-ra Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 03 October 2007 - 03:49 PM

Едноклетъчни паразити вероятно. Младо е за по-сериозни работи, не че това не е сериозно, но се лекува. По-дълго. Идете си при ветеринаря, да го проследява.

#3 Потребителят е офлайн   Jak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2007 - 02:09 PM

Здравейте!И при нас се полу4и по4ти същия проблем,само 4е не с разстройство,само кръв и слуз.Ходихме на доктор,направиха му изследване като му зеха секрет и ни казаха,4е било от някаква бактерия.Ветеринаря каза,4е може би Жак е погълнал нещо,което не е трябвало(тои вси4ко дъв4е).Трети ден му давам те4но лекаство,което се смесва с вода.Сега няма кръв,но слузта я има. ???
Жак е френски булдог на 2месеца и 10дни,вси4ко гризе!!!
А вие как сте?

#4 Потребителят е офлайн   kriskris94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 04:29 PM

Здравейте
Ние имаме подобен случай. Слуз и кръвчица, както и меко ако. Днес бяхме на ветеринар в Централна Ветеринарна Клиника и направиха изследвания и нищо не откриха. Дадоха ни антибиотик и прахче, което се разтваря във водата. Това сериозно ли е, защото съм много разтревожен!

#5 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 09:07 PM

На нас ни откриха бактерия изоспора(не съм сигурна дали го написах правилно). Та имахме само слуз, която и сега продължа да я име, но пък изследванията са ни чисти. И при нас имаме проблем от време на време с разтройство. Моя въпрос е някой от ветеринарите тук може ли да ми каже при това полужение дали да търся друго мнение или наистина просто се иска време да се възтановят червата и за това да продължава така, а е лекуван. Иначе нашият вет. каза,че в по-напреднал стадий на тези бактерии се появява кръв в изпражненията. Аз бих пуснала едно изследване за вътрешни паразити за по сигурно. Дано не е нещо сериозно и да се оправите бързо.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   kriskris94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 April 2011 - 09:58 PM

Ами да...направиха ни. Взеха проба от акото. Обадиха ни се след 3-4 часа и казаха че няма паразити или бактерии и ни казаха да му даваме антибиотика през 12 часа до сряда и да отидем тогава на контролен преглед. Иначе каза че сега го лекуваме за колит. В интернет има доста негативни коментари за ЦВ клиника.Имат ли основание хората да смятат че клиниката е само лускава, но с некадърни келари или помията която изливате безпочвена, вие какво мислите?

#7 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 05:43 AM

Да и нас ми лекуваха от колит след бактерията, но при нас това, което ни дадоха мисля,че не беше антибиотик. За клиниката има два варианта или се доверявате на чуждите мнения или оставате сами да прецените като така се поема малко повече риск и при вас да не стане лошо. Моето лично мнение, аз не бих ходила там. На моя приятелка цяла седмица седя кучето при тях умря и там, защото 2 дни преди да умре откриха болеста, а като е пристигнало там в началото също са правили тест за тази болес и нищо. Мъничето си отиде само на 7 месеце. На мен повечето доктори са ми познати от друга клиника в която ходех преди и не бях доволна. Не искам да ви плаша с тази случка, просто един от случаите там. Факт е обаче, че имат много пациенти и има от тях излекувани. Малко се получава всичко на късмет дали ще се паднете на някой който наистина ще ви помогне. Аз съм взела моето решение, Вие си преценете дали сте били доволни до сега от тях. Желая Ви да е само колит и да мине бързо :).
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   kriskris94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 11:12 PM

За сега нещата вървят добре и стегнахме акото,кръв и слуз няма, но не избързвам да се радвам, нека минат 5-те дни с антибиотика и след като го спрем отново да е добре. Иначе каква е била болеста на кучето на приятелката ви

#9 Потребителят е офлайн   pinky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 07:34 AM

Браво на Вас :) Беше болно от гана.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   kriskris94 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2011 - 05:50 PM

ауу това е много коварна болест.

#11 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2011 - 08:26 PM

От няколко дена Аксел ми с разстройство,Най напред кашаво после почти водичка.Два дена ходиме при ветеринар.НАй напред ни даде прахче да му давам и една паста през устата.Сложи му и двата дена инжекии спазмалитици май беха.Пак си дриска и май без антибиотик нема да се размине.Направих му изварка от сурватка и май от това гоподредих милия .Много се притеснявам.Иначе си е игрив и тича без умора нема температура .Днес е на гладна диета по препоръка на ветката и въпреки глада пак си е игрив.Утре ше ни преглеждат пак и май на антибиотик ше минаваме.Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 06:15 PM

И аз моето го подредих с две пържоли, сега пием хапчета, ядем ориз с лечебна храна в комбинация. Вече акото е почнало да се сгъстява. Надявам се до 2-3 дни да се оправим.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   weasell Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:One More Dog Blog
    http://oshteedin.blogspot.com/

Публикувано: 21 May 2011 - 05:18 PM

Здравейте!
От малко повече от седмица имам малко кученце. Осиновихме си го от приют. От там казаха, че е на около 3 месеца и половина, обезпаразитено и с всички нужни ваксини. Но, откогато е вкъщи, постоянно сме с разстройство. От третия ден се появиха и капки кръв в акото, слуз и пяна. Игрива е, има зверски апетит, когато ака, не изглежда нещо да я тормози. Водихме я няколко пъти на ветеринар. Предписаха й първо някакво прахче (enterogermina май, не мога да го разчета), след това хапченца с танин, които уж трябва да помогнат. Сега казаха, че трябва да се бият някакви инжекции, които причинявали ужасна болка, или да й се дават антибиотици. Чак сега, на третия път, й направиха преглед да дупето, но проба не е взимана. Много се притеснявам.
Мисля си, че проблемът може да е от храната, тъй като кръвта се появи, откакто я храним с Royal Canin...
Искам да ви попитам за имената на вашите лекарства и дали дават резултат.
Желая ви кученцата да се оправят бързо :)

#14 Потребителят е офлайн   p_atanasova Икона

Публикувано: 05 December 2011 - 02:37 PM

Кучето ми е сибирско хъски и е на 11 месеца почти. От известно време има слуз по изпражненията а днес дори видях кръв :( това много ме разтревожи. Ходихме на вет. лекар показах изпражненията и той ми каза възпаление на дебелото черво даде ми едно прахче и една паста която се дава през устата. Но това не и помогна. Вчера ходихме пак и ни даде антибиотик и мезим форте за хора. Днес втори ден и ги давам, но тази кръв ме притеснява много днес като я видях се уплаших. Кажете ми какво да правя?? А също така още не се е разгонвала... :sb_186:

#15 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 05 December 2011 - 08:19 PM

Показване на мнениетоkriskris94, в 30 April 2011 - 09:58 PM, написа:

Ами да...направиха ни. Взеха проба от акото. Обадиха ни се след 3-4 часа и казаха че няма паразити или бактерии и ни казаха да му даваме антибиотика през 12 часа до сряда и да отидем тогава на контролен преглед. Иначе каза че сега го лекуваме за колит. В интернет има доста негативни коментари за ЦВ клиника.Имат ли основание хората да смятат че клиниката е само лускава, но с некадърни келари или помията която изливате безпочвена, вие какво мислите?

В началото на юли Арчи имаше необикновено разстройство за една разходка 3 пъти, мнг течно. Заведохме до в Центр. Вет. клиника и ни направиха кръвен тест, според който всичко му беше ок. Обесниха ми следното "имало си някакви бактерии в стомаха, които си имат определена норма и когато тази норма се увеличи или намали, тогава се стига до разстройство". Дадоха ни антибиотик "Metronidazole" 2 хапчета през 12 часа за 5 дни , ако съм го разчела вярно. Ако не ми се налага, не бих го завела повече там.., особено като видят разтревожена жена...... На другия ден отидох до нашия доктор и той каза, че от кръвни изследвания не може да стане ясно, че имало еди кво и с и т.н. Трябва да се вземе проба от изпражнението. Както и да е, тъпках го с антибиотик и ориз. Преди няколко седмици пак имаше, към 2 дни. 1 ден мнг и после няколко дена по-пастообразно. Но не го замъкнах по доктори. Беше на ориз 2 дена и му мина.
Според мен е мнг важно, какво приема кучето. Аз се опитвам да ограничавам хората около мен да не го тъпчат с пържолки и т.н, а само с кучешка храна, но.......не се получава явно.

Искам да ви кажа, че доста съм чела за парвовирози и други болести и какви трябва да се изпражненията, за да започна да се притеснявам, затова последния път не го замъкнах на доктор, но ако е малко кучето, не бих рискувала.
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   gersinkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 08:02 PM

Здравейте и от мен! Нова съм във форума и не зная дали да пусна нова тема или да пиша в тази. Ако е грешка, че пиша може модератор да изтрие поста ми.
Имам кученце, немска овчарка на 46 дни, ваксиниран преди седмица.
Баба ми остави тиган с олио, (не много, една локвичка в тигана) в който е пържена риба. Кучето ми така хубавичко си пиеше от нея, като го видях много се притесних. Е, последствията не закъсняха-разтройство. Беше 8 часа през нощта обадих се на ветеринаря (клиниката беше затворена) каза ми да дам аналгин и оризова вода с малко ориз и да не яде до утре. Ако продължава да го заведа при него. Не помогна, ставаше по-зле. Заведох го при друг ветеринар, уж най-добрия в града. Даде ни едни кафеви прахчета, които да даваме на кученцето сутрин и вечер, също така и някакво лекарство, което да даваме пак сутрин и вечер. Не зная как се казват прахчетата, лекарството е едно течно и малко гъсто. Давахме ги, нямаше особен ефект, дадохме му гентамицин една ампула от 10мг и се оправи. Е, не нацяло, но акото му стана по-твърдо. Казаха ни да даваме варени картофи с обезсолено сирене, защото солта вреди на животното. Също така и кашкавал, защото има мая и запича. Добре е, но когато се изака преди 1 час видях, че акото му е малко жълто и има слуз. Много се притеснявам, а ветеринаря не работи утре. Много се обвинявам, аз много го обичам, казвам, че съм лоша стопанка за невинното и беззащитно животинче, как позволих да пие от мазнината, защо не го видях по-рано, но всичко е минало вече. Казаха ми, че е нормално, защото не му даваме от характерната храна за кученцата, това е ново за него, дори при бебетата е така, но това не ме успокоява. Иначе е игрив, бели не му липсват, обгрижвам го, обожаваме го всички вкъщи, но притеснението си остава.. Моля ви, кажете ми дали наистина е нормално. Много се притеснявам, как ще чакам до понеделник да го заведа пак.. ;(;(;(
П.П-излизал е навън, но не съм го пускала на земята, държа го в мен, страх ме е, защото има изпражнения на улични кучета, не искам да хване някоя бактерия или гадна болест..

#17 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 01:08 AM

досега не съм прочела олио да убие куче. Нашият ветеринар ни го препоръча, когато Арчи се наяде с бисквити Белвита с шоколад, за да предизвика разстройство. Разбира се дозата беше 1 супена лъжица, но при нас не подейства. ОСвен това, той ми каза, че олиото полепва по червата и стомаха и образува нещо като филм, обира всичко, предизвиква разстройство и всичко се изхвърля. При разстройство се дава ориз, оризова вода, за да се "втвърди". Това за картофите- не съм съгласна, макар, че тук пише за суров картоф....
Изобщо сирене, кашкавал избягвай да му даваш в това състояние. И каква е тая мая в кашкавала????? Маята не е полезна. Прочети линка!!!!!! Това ветеринар ли ти го каза??? По-скоро КИСЕЛО мляко. Аз го оставям сутрин без закуска, ако има нещо такова и вечерта започвам с ориз.
Пиши как е сега?
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   gersinkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 08:53 PM

Здравей! Благодаря за отговора!
Рекс вече е добре. Опитахме всичко-оризова вода, лекарства и т.н, но не подействаха. И това с кашкавала и картофа е било много грешно. Разбрахме къде е проблема. На първо място е в мен-защото не съм забелязала. Проблема е в това, че имаше нещо като ориз в изпражненията си, това са бактерии от заразени бълхи, т.е той е изял бълха (в началото като го взехме имаше бълхи) и тя е била заразена с това, но забравих какво беше. Ветеринаря много ми се скара за дето съм дала картоф и кашкавал, само дето не ме наби :D Даде му обезпаразитяваща паста и още нещо, и Рекси се оправи и стана същия. Естествено после ни сполетяха и други нещастия, много притеснения имам с него, но.. така ни било писано.. :( Много благодаря за отговорите, този форум много ще ми е полезен за напред :)

#19 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 11:03 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 13 December 2011 - 01:08 AM, написа:

досега не съм прочела олио да убие куче. Нашият ветеринар ни го препоръча, когато Арчи се наяде с бисквити Белвита с шоколад, за да предизвика разстройство. Разбира се дозата беше 1 супена лъжица, но при нас не подейства. ОСвен това, той ми каза, че олиото полепва по червата и стомаха и образува нещо като филм, обира всичко, предизвиква разстройство и всичко се изхвърля.

Що за безумие!!! Не виждам как предизвикване на разтройство ще лекува. Добре че лъжица олио не е проблем за хайвана.
Предлагам Ви да мислите малко повече преди да "съветвате" хората.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2011 - 01:22 PM

аз пък ти предлагам да прочетеш добре, какво съм написала. Никого не съветвам, а предавам думите / съветите/ предписанията/ на ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни