Кръв в изпражненията на кучето ми ???
Публикувано: 03 October 2007 - 09:35 AM
Публикувано: 08 October 2007 - 02:09 PM
Жак е френски булдог на 2месеца и 10дни,вси4ко гризе!!!
А вие как сте?
Публикувано: 30 April 2011 - 04:29 PM
Ние имаме подобен случай. Слуз и кръвчица, както и меко ако. Днес бяхме на ветеринар в Централна Ветеринарна Клиника и направиха изследвания и нищо не откриха. Дадоха ни антибиотик и прахче, което се разтваря във водата. Това сериозно ли е, защото съм много разтревожен!
Публикувано: 30 April 2011 - 09:07 PM
Публикувано: 30 April 2011 - 09:58 PM
Публикувано: 01 May 2011 - 05:43 AM
Публикувано: 15 May 2011 - 08:26 PM

Публикувано: 21 May 2011 - 05:18 PM
От малко повече от седмица имам малко кученце. Осиновихме си го от приют. От там казаха, че е на около 3 месеца и половина, обезпаразитено и с всички нужни ваксини. Но, откогато е вкъщи, постоянно сме с разстройство. От третия ден се появиха и капки кръв в акото, слуз и пяна. Игрива е, има зверски апетит, когато ака, не изглежда нещо да я тормози. Водихме я няколко пъти на ветеринар. Предписаха й първо някакво прахче (enterogermina май, не мога да го разчета), след това хапченца с танин, които уж трябва да помогнат. Сега казаха, че трябва да се бият някакви инжекции, които причинявали ужасна болка, или да й се дават антибиотици. Чак сега, на третия път, й направиха преглед да дупето, но проба не е взимана. Много се притеснявам.
Мисля си, че проблемът може да е от храната, тъй като кръвта се появи, откакто я храним с Royal Canin...
Искам да ви попитам за имената на вашите лекарства и дали дават резултат.
Желая ви кученцата да се оправят бързо :)
Публикувано: 05 December 2011 - 02:37 PM

Публикувано: 05 December 2011 - 08:19 PM
kriskris94, в 30 April 2011 - 09:58 PM, написа:
В началото на юли Арчи имаше необикновено разстройство за една разходка 3 пъти, мнг течно. Заведохме до в Центр. Вет. клиника и ни направиха кръвен тест, според който всичко му беше ок. Обесниха ми следното "имало си някакви бактерии в стомаха, които си имат определена норма и когато тази норма се увеличи или намали, тогава се стига до разстройство". Дадоха ни антибиотик "Metronidazole" 2 хапчета през 12 часа за 5 дни , ако съм го разчела вярно. Ако не ми се налага, не бих го завела повече там.., особено като видят разтревожена жена...... На другия ден отидох до нашия доктор и той каза, че от кръвни изследвания не може да стане ясно, че имало еди кво и с и т.н. Трябва да се вземе проба от изпражнението. Както и да е, тъпках го с антибиотик и ориз. Преди няколко седмици пак имаше, към 2 дни. 1 ден мнг и после няколко дена по-пастообразно. Но не го замъкнах по доктори. Беше на ориз 2 дена и му мина.
Според мен е мнг важно, какво приема кучето. Аз се опитвам да ограничавам хората около мен да не го тъпчат с пържолки и т.н, а само с кучешка храна, но.......не се получава явно.
Искам да ви кажа, че доста съм чела за парвовирози и други болести и какви трябва да се изпражненията, за да започна да се притеснявам, затова последния път не го замъкнах на доктор, но ако е малко кучето, не бих рискувала.

Публикувано: 10 December 2011 - 08:02 PM
Имам кученце, немска овчарка на 46 дни, ваксиниран преди седмица.
Баба ми остави тиган с олио, (не много, една локвичка в тигана) в който е пържена риба. Кучето ми така хубавичко си пиеше от нея, като го видях много се притесних. Е, последствията не закъсняха-разтройство. Беше 8 часа през нощта обадих се на ветеринаря (клиниката беше затворена) каза ми да дам аналгин и оризова вода с малко ориз и да не яде до утре. Ако продължава да го заведа при него. Не помогна, ставаше по-зле. Заведох го при друг ветеринар, уж най-добрия в града. Даде ни едни кафеви прахчета, които да даваме на кученцето сутрин и вечер, също така и някакво лекарство, което да даваме пак сутрин и вечер. Не зная как се казват прахчетата, лекарството е едно течно и малко гъсто. Давахме ги, нямаше особен ефект, дадохме му гентамицин една ампула от 10мг и се оправи. Е, не нацяло, но акото му стана по-твърдо. Казаха ни да даваме варени картофи с обезсолено сирене, защото солта вреди на животното. Също така и кашкавал, защото има мая и запича. Добре е, но когато се изака преди 1 час видях, че акото му е малко жълто и има слуз. Много се притеснявам, а ветеринаря не работи утре. Много се обвинявам, аз много го обичам, казвам, че съм лоша стопанка за невинното и беззащитно животинче, как позволих да пие от мазнината, защо не го видях по-рано, но всичко е минало вече. Казаха ми, че е нормално, защото не му даваме от характерната храна за кученцата, това е ново за него, дори при бебетата е така, но това не ме успокоява. Иначе е игрив, бели не му липсват, обгрижвам го, обожаваме го всички вкъщи, но притеснението си остава.. Моля ви, кажете ми дали наистина е нормално. Много се притеснявам, как ще чакам до понеделник да го заведа пак.. ;(;(;(
П.П-излизал е навън, но не съм го пускала на земята, държа го в мен, страх ме е, защото има изпражнения на улични кучета, не искам да хване някоя бактерия или гадна болест..
Публикувано: 13 December 2011 - 01:08 AM
Изобщо сирене, кашкавал избягвай да му даваш в това състояние. И каква е тая мая в кашкавала????? Маята не е полезна. Прочети линка!!!!!! Това ветеринар ли ти го каза??? По-скоро КИСЕЛО мляко. Аз го оставям сутрин без закуска, ако има нещо такова и вечерта започвам с ориз.
Пиши как е сега?

Публикувано: 20 December 2011 - 08:53 PM
Рекс вече е добре. Опитахме всичко-оризова вода, лекарства и т.н, но не подействаха. И това с кашкавала и картофа е било много грешно. Разбрахме къде е проблема. На първо място е в мен-защото не съм забелязала. Проблема е в това, че имаше нещо като ориз в изпражненията си, това са бактерии от заразени бълхи, т.е той е изял бълха (в началото като го взехме имаше бълхи) и тя е била заразена с това, но забравих какво беше. Ветеринаря много ми се скара за дето съм дала картоф и кашкавал, само дето не ме наби :D Даде му обезпаразитяваща паста и още нещо, и Рекси се оправи и стана същия. Естествено после ни сполетяха и други нещастия, много притеснения имам с него, но.. така ни било писано.. :( Много благодаря за отговорите, този форум много ще ми е полезен за напред :)
Публикувано: 20 December 2011 - 11:03 PM
isi_ar4i, в 13 December 2011 - 01:08 AM, написа:
Що за безумие!!! Не виждам как предизвикване на разтройство ще лекува. Добре че лъжица олио не е проблем за хайвана.
Предлагам Ви да мислите малко повече преди да "съветвате" хората.