Dog.bg Форуми : Искам куче!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам куче!!!

#1 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2007 - 02:41 PM

здравейте...к0олк0от0о и туп0о да ви се струва направих тази тема за да пишете ак0о п0одарявате или пр0одавате кучета засщ0от0о аз нямам куче и мн искам да имам и да не се р0овя всеки ден в 0обявите а направ0о тук мн0ог0о м0оля пичете!!!

#2 Потребителят е офлайн   ioni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 02:45 PM

Мисля че тази тема не е за тук, това е форум за отделни породи кучета.
Но обявите в този сайт са адски добре организирани, не знам къде е проблема.
User's Signature

Angels chis Chihuahua kennel[br]Sofia, Bulgaria
http://vbox7.com/play:4c188668 - 03.01.2008 Арчи в Танцувай с мен 2

#3 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 02:46 PM

Привет и добре дошла!
Забелязах че с регистирането си започна да пускаш,мнения в няколко теми някой да ти подари куче!
Хорааааааа спрете се моля Ви!Първо с риск вече да стана груба,мястото на тази тема НЕ е тук и сто на сто ще бъде преместена или изтрита!Другото което е в този форум си има раздел "Без дом" там трябваше да пуснеш темата,а и също така ако не си прочела там има ужасно много кучета които си търсят нов дом и по всяко време можеш да направиш добро и да осиновиш някое!

п.пи пиши на кирилица,защото от тая маймуница трудно си чете какво точно пишеш!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   l0ove_d0ogs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 02:55 PM

виж аз правя всичко възможно да си имам куче защото съм луда по кучетата аз като видя някое куче по улицата се разтапям и тръгвам да си играя с него...ако искате пишете ако не искате не пишете изборът си е ваш...

#5 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 03 October 2007 - 03:20 PM

Аз имам безпородни за подаряване. Сега са още малко , но само до 7-17 дни ще са пушки.  Пишеш, че  искаш куче , моите са много мили сладурччета и ще са около среден размер. Има едър мъжага и нежни дами  ;)

#6 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2007 - 03:35 PM

Виж кучето не е играчка и не е достатъчно да си "луда" на тема кучета,ако става на въпрос тук всички са луди по кучетата...но това съвсем не е достатъчно.Едно куче иска грижи,внимание,качествена храна прегледи при ветеринар и най вече време...както прочетах в една тема,ти си ученичка...майка ти не е съгласна...За мен това е пълен абурд,поне от това което ти пишеш.Щяла си да спестяваш пари,то не става със спестяване,ами ако се наложи някакво спешно лечение на кучето от къде ще вземеш примерно 100лв,след като майка ти не би ти дала и какво става....само мъчиш животното.
Преди човек да си вземе куче,задължително трябва да се съобрази с накой неща
1.трябва да осигури достатъчно пари за закупуването на зраво кученце за предпочитане от развъдник.
2.трябва преди това внимателно да се обмисли,дали това живото ще има нужните условия за живот(място където да играе,да тича,да пишка да ака и изобщо да живее)
3.МНОГО ВАЖНО-е кученцето да е желано от всички членове на семейството и да има съгласие за неговото взимане.
4.кучето трябва да посещава ветеринар поне веднъж на няколко месеца,профилактично и ако се наложи нещо по спещност,да се отделят средства и за това
5.купуването на качествена храна,която хич не е ефтина
6.да се отдели достатъчно време за възпитание и обучение на кучето докато е малко а и след това,да имаш време за разходки и игри с него навън.

Ако смяташ че отговаряш на тези изисквания,можеш спокойно да си вземеш домашен любимец,но в противен случай само ще мъчиш животинчето.Друго нещо важно е едно родословно куче няма да ти струва по-малко от 500лв,отделно грижите за него ще ти излезнат двойно повече.Казвам нещата,така както аз ги мисля и така както според мен стоят реално.А и пак ще повторя,след като толкова искаш кученце можеш по всяко време да си осиновиш кученце от някой приют,срещу скромната такса от 26лв.Ще направиш едно голямо добро,ще спасиш живот,а на теб ще ти се отблагодарят с безрезервно и вечно приятелство!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   mirs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 03:25 PM

Подкрепям мнението на kunigan,кучето е ОГРОМЕН АНГАЖИМЕТ!!!Те не са нито плюшени играчки нито да отбиеш малко време.
Мисли за моменти, когато то е болно,пътуваш за няколко денаили теб те няма вкъщи ,разходка рано сутрин,хигиена и не на последно място  време за възпитание и внимание !Финансовият ангаимент също не малък...
Успех ;)
User's Signature

Мира

#8 Потребителят е офлайн   vaseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 04:02 PM

Имай впредвид, както казаха по-горе, че грижите за това куче ще ти излезнат доста солено в което се включва - ветеринарни прегледи, ваксини, обезпаразитявания, ако току-виж се е разболяло - за лекарства и лечение, и не на последо място - за храна. Ние храним нашето хъски в момента с храна на Royal Canin, която я купуваме на чували по 4 кг, и едно чувалче свършва за седмица и нещо - две, а струва 36-42 лева.. Помисли си добре дали ще имаш парите за по-нататък. ;)

#9 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 05:29 PM

По този повод , да подкрепя и аз мнението , че да имаш дом.любимец е скъпо удоволствие.МОята Тайра за съжаление е малко кекава , та все нещо й има, а имам и второ куче.На Тайра още като беше малка и се наложи операция и дълго лечение с усложнения в резултат  700 лв грубо с храната,защото бе на диета и лекарствата (като само 500 платихме за операцията и болничния престой) Все нещо има да се прави по двете кучета, или ваксини или обезпаразитяване или чистене на зъбен камък , ами ако се разболее пак, по отделно повечето не са скъпи манипулации, но взети заедно се събира.Общо взето трябва да се мисли, защото ако ние тогава нямахме пари да платим операцията например какво щяхме да правим.Не можаш да ги оставиш , ние дори се шегуваме  , че едно бебе щеше да ни излезе по-евтино.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2007 - 05:55 PM

Много  ви моля  не засипвайте всеки , който каже , че иска куче със сметки и лоши наричания за болести. Първото ми куче ни го подариха и не се е разболявало изобщо. Нямам нищо против да предупреждавате , но става прекалено. Имам чувството , че някой чакат само да чуят "искам куче " и да започнат с хвалбите колко пари били дали за кучето си  , защото го обичали. Още повече тук даже не се споменава дали искат породисто пале и от коя порода.
И знайте :
"На човек му се дава толкова , колкото може да понесе "

#11 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 06:09 PM

Анчето с теб съм ... Тъкмо това си мислех, защо всеки гледа лошо и започва първо с това, че трябвало да си готов и да си едва ли не.. специалист, за да гледаш куче. Също толкова странно ми е някой като каже "Не съм готов за деца" или "Не сме подготвени финансово за деца" съответно и за куче.. то като дойде в семейството и като си го обичаш винаги ще намериш изход .. Успех в търсенето на куче.. пожелайте ми го и на мен, защото ще се впускам в спор довечера с нашите понеже кучето, което искам не е от София и .. ще пътувам доста, за да го взема, а те не одобряват :)

:-*

#12 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 06:59 PM

Цитат

Много  ви моля  не засипвайте всеки , който каже , че иска куче със сметки и лоши наричания за болести. Първото ми куче ни го подариха и не се е разболявало изобщо. Нямам нищо против да предупреждавате , но става прекалено. Имам чувството , че някой чакат само да чуят "искам куче " и да започнат с хвалбите колко пари били дали за кучето си  , защото го обичали. Още повече тук даже не се споменава дали искат породисто пале и от коя порода.
И знайте :
Ами да вие когато сте искали куче и са ви подарили предполагам е било желано от цялото семейство,а не само от един които ще отделя пари от закуските си за куче.Това изобщо не ми се струва разумно,защото се мъчи живо същество.Също така ако не бях прочела внимателно поста на момичето няма да и обеснявам толкова подробно защо според мен не е права и че просто може да изчака.И породата куче Е спомената,тя е голден или лабрадор.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2007 - 07:13 PM

Цитат

Цитат

И знайте :
Ами да вие когато сте искали куче и са ви подарили предполагам е било желано от цялото семейство,а не само от един които ще отделя пари от закуските си за куче.Това изобщо не ми се струва разумно,защото се мъчи живо същество.Също така ако не бях прочела внимателно поста на момичето няма да и обеснявам толкова подробно защо според мен не е права и че просто може да изчака.И породата куче Е спомената,тя е голден или лабрадор.

Хубава работа  :( или ти не виждаш какво пише  момичето или на мен ми либсва част от тест . Както и да го чета не прочетох да се споменава порода !!!! Ако дете докаже , че може да се грижи добре за кучето , дои и родителите да не  го искат в началото после се съобразяват с желанието на детето.

#14 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2007 - 07:15 PM

ООО , сега разбрах , ти гледаш аватара на момичето  :D

#15 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 08:06 PM

Цитат

ООО , сега разбрах , ти гледаш аватара на момичето  :D
Ооооо не не пак явно не си разбрала,ако си беше направила труда да прочетеш 9 те копи/пейст мнения на момичето щеше да разбереш :D

zdraveite...kazvam se viliqna i sum na 13 god...malk0o sum malka da p0oemam 0otg0ov0orn0ost za ta0ova nesht0o n0o iskam kuchence a maika mi ne iska ak0o nqk0oi p0odarqva ili pr0odava na d0ostupna cena m0ops ili g0oldun retrivur ili labrad0or mn m0olq da mi pish blag0odarq predvariteln0o mn
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2007 - 08:12 PM

Няма да поемам грубият ти тон , но коментара ми е за ТАЗИ  тема , ако исках щях да пиша на други места  !!
Поздрави .

#17 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 08:22 PM

Цитат

Няма да поемам грубият ти тон , но коментара ми е за ТАЗИ  тема , ако исках щях да пиша на други места  !!
Поздрави .
Груб тон ли :o явно за пореден път не си ме разбрала ;D
Извини ме явно аз не се изразявам правялно :)
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 October 2007 - 08:28 PM

;) :-* Грешката може и да е моя. ;)

#19 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 October 2007 - 09:49 PM

Цитат

zdrasveite...  0ot d0osta vreme se 0opitvam da se registriram i chak sega stana...az sum luda na tema kucheta nai veche g0oldun retrivuri i labrad0ora i iskam da vi p0om0olq  p0oneje nqmam kuche i maika mi ne iska da mi kupuva i sega az sama subiram pari ak0o nqk0oi p0odarqva ili pr0odava na d0ostupna cena takava che da m0oga da subera sama parite da mi pishe na e-maila : l0ove_d0ogs@abv.bg blag0odarq vi mn0og0o nqma da sujalqvate zasht0ot0o az sum naistina mn grij0ovna imah predi g0odini edn0o k0okerche n0o g0o blusna k0ola na magistralata...i 0ot t0ogava maika mi ne iska da mi kupuva kuche za t0ova vi

Кучето беше при баба ми на селото ни и когато е било пуснато и отишло на магистралата и аз не съм виновна майка ми ако види кучето пред вратата ще го приеме. Плюс това и сестра ми иска куче колкото мен. Ще се грижим за него и ще го обичаме много. То ще е као част от семейството ни. Аз съм имала голдън ретривър за няколко дни, но за жалост не беше мой! Грижихме се много добре за него. Мисля, че ако кучето е мое, ше го гледам с цялата си обич и то ще е щастливо при нас !!!!
по въпроса от други теми...

Ancheto, 100% съгласна с теб. Хубаво е да се казва, че кучето е отговорност, но /ще се повторя, писала съм го и на други места, сори/ кучето не е само пари. Има щастливи кучета и в домакинства където няма гранула, а фенери с хляб; където няма ветеринар, а домашни цярове; където не се ходи на училище, а се възпитава според домашните правила. Има щастливи кучета, които са подарени или намерени и не са стрували на стопаните си повече от 15лв. месечно. Така че не се изхвърляйте толкова чак - 100 лева месечно за едни са просто парите за кучето, за други четвърт от доходите на домакинството. Не парите, а вниманието, времето, обичта и желанието имат значение.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2007 - 12:12 AM

>:( >:( >:(
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

• (4 Страници) +