Dog.bg Форуми : Южноафрикански бурбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Южноафрикански бурбул

#101 Потребителят е офлайн   Раделина Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2013 - 12:50 AM

Здравейте. Shvedka- извинявай, не съм видяла. това е имеилът ми- adi_foto@abv.bg. Кучетата са просто 300% страхотни. В БГ скоро няма да видим такива кучета.

#102 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 12:30 PM

Shvedka,привет.Очень нравится мне твой кобель(бурбула).Ета одна из моих любьймих пород.Расскажи больше о его,какой характер,как относится к незнакомьим людям,к других кобелям?Судя по фотку у его движения как надо,(спина ровная при размах ноги)?Сколько он весит на ето фото,а и сейчас?В последньйх 10 лет,заметил увеличение веса бурбули,на вьйставки встречаютса особи кот.боле 70-кг.весит.Понял что в Болгарий вьй,из какой город?Поздравляю вас,хорошие собаки.

#103 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 03:18 PM

Аз съм силно впечатлена от

Рус Араккс Джеимс Бонд
цък
цък
Качена снимка

и

Трейси Трампл Саксесс - победителка през 2012,а тази година на 4-то място
цък
цък

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#104 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 08:12 PM

О,ЛилТед,срещаме се и тук..Добра среща все пак.Явно харесваме сходни породи.Ти всъщност какви кучета гледаш?

#105 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:SaarloosWolhonds and Boerboels

Публикувано: 28 September 2013 - 10:07 PM

Показване на мнениетоTeddy BG, в 28 September 2013 - 10:30 AM, написа:

Shvedka,привет.Очень нравится мне твой кобель(бурбула).Ета одна из моих любьймих пород.Расскажи больше о его,какой характер,как относится к незнакомьим людям,к других кобелям?Судя по фотку у его движения как надо,(спина ровная при размах ноги)?Сколько он весит на ето фото,а и сейчас?В последньйх 10 лет,заметил увеличение веса бурбули,на вьйставки встречаютса особи кот.боле 70-кг.весит.Понял что в Болгарий вьй,из какой город?Поздравляю вас,хорошие собаки.
добрый вечер.
Спасибо, большое за отзыв.
О, Раделина, мы начинаем влюблять в нашу породу!
Характер - это стайная собака, они живут стаей, есть лидер - всегда. С другими кобелями совершенно нормально, если его не хотят скушать - бурбуль не любит агрессию.

Мираж на верхнем пределе стандарта, он очень крупный, вес 85 кг.

Я не вижу тенденции к увеличению веса и роста. Рост для кобеля от 60 до 71 - это стандарт, выше 76 дисквалификация. Такое огромное различие связано с тем, что у каждого бурбуля своя задача. Бурбуль на ферме - кто-то пасет, а кто-то охраняет от нападений.

2002 год - ЮАР - все считают этот год - идеальным для бурбуля. На этом видео - знаменитые собаки в породе.
ЮАР 2002 - часть 1
часть 2

Про характер. Бурбуль всегда жил на большой территории, стада выгуливали дети и шел жесткий отбор - напал на скотину - расстрел, напал на ребенка - расстрел, не защитил дом - расстрел. ЮАР и сейчас имеет проблемы с грабежами, бурбули охраняют. Они нужны для этого и живут огромными стаями. Это очень серьезная собака, охрана и член семьи. Пример - если Вы гость и Вас пригласили - Вы будите обласканы собакой, но как только Вы выйдите за забор - Вы уже без разрешения владельца не войдете. И так в основном все собаки себя ведут. Их этому не учат. В семье - это большой ребенок, для воров - мне их жаль. Бурбуль пойдет в атаку, если надо защитить свою семью - всегда. Он не будет калечить нападавшего, если тот подчинится, но если продолжит - бурбуль отдаст свою жизнь.

#106 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 10:21 PM

LilTed - ребенку на фото 5 месяцев. Я очень рада, что Вам понравился малыш! Но выиграла у него на сравнении девочка :mg_062: и эта девочка юная чемпионка Болгарии. :rc_036:

Я специально показала ссылку на русских бурбулей, Вы можете увидеть представителей лучших питомников Африки, Голландии, Европы, России (старые крови, которые были вывезены из ЮАР и там потеряны) - это история породы.

#107 Потребителят е офлайн   Teddy BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2013 - 11:14 PM

Shwedka,спасибо для отговора.Но,кажетса мне ,не поняли вьй...Стандарт бурбуля читал,история тоже.Я спрашивал о ваших кобель,какой у его характер(интериор),т.к.видно екстериор отменньй.Работал за границе с многие из Южной Африки,как анличан,так и бурьи(африканерь),с многие из них друзя стали.Они мне говорили о собаки.И от ети разговорьи понял что более 65-70 кг собаки редко бьли рабочие,так как трудно переносили жару и долгих дистанции.И они сказали что в Европе,(и в Росии тоже),стали вьйращивает оч.болшие особи,потому что корм всегда хороший,и вобще любим мьй болшие собаки.Хочу сказать тоже что у нас хорошие бурбули имели,некоторьйе прямо из Ю.Африки,а не племенньй брак как сказали.Хотя,наверно и такой есть...Но просто люди не стали разводьйвать,почему,не знаю,так сложилась жизнь...Ети первье очень жесткий характер имели,сейчас на вьйставки такое не увидеш.Поетому спрашиваю о характер,больно мне нравились прежние.Извините мой русский,давно не практиковал,надеюсь,понимаете.Кстати,я из Софии,если вьй не далеко,то будет удоволствие посмотрет на ваши собаки в живую.Если,конечно не проблем.Вс.хорошего.

#108 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 09:00 AM

Вы перфектно говорите по русски.
О, я удивлена, не знала, прошу прощения. Просто написала вариант, почему нет родословной, один из. Прошу еще раз прощения.

Что Вы имеете в виду под жестким характером? Безупречная охрана, так и должно быть. Выставки для бурбуля это другое. Большинство собак, которые выставлялись в юнирах пропадают потом и не выходят во взрослые классы, так как после года начинает проявляться их основной характер. Я сейчас пишу про кобелей в основном. На выставке Вы характер не увидите, туда приходят собаки работать. Они знают как должны себя вести.

Про характер моего кобеля я уже написала

Пример - если Вы гость и Вас пригласили - Вы будите обласканы собакой, но как только Вы выйдите за забор - Вы уже без разрешения владельца не войдете

#109 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 09:12 AM

С удовольствием встречусь с Вами и покажу собак, когда Вы будите в Варна :be_107:

#110 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 01:34 PM

Манифа има много интересно родословие,но определено Джеймс Бонд ми харесва повече.
Баща й е инбридинг по GRASLAND BRUTUS,а от него по един от еталоните на породата DONKERHOEK KAALPOOT.

KAALPOOT
Качена снимка

User's Signature

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

#111 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2013 - 03:15 PM

Я уже поняла - Вам нравятся красивые и мощные собаки
Мальчик наш родственник, он Миражу дядя по папе
Качена снимка

А вот мой эталон

Качена снимка

И очень хочу показать родного брата Миража Мота. Мот живет в Сибири.
Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   avanti240 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 06:58 AM

здр!сега виждам темата и реших малко да изясним нещо.с какво родословие разполага тази госпожа?за какви шампиони говорим(имам претвид бурбул) на какво са шампиони?тези са внос от русия(сигурно)останалите на снимките са кучета от Африка!кучетата в Европа нямат нищо общо(като физика)със тези в Африка!има прекрасни представители във Скандинавията и това е!

#113 Потребителят е офлайн   avanti240 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 07:09 AM

друго се питам?!кои оценява бурбул в БГ?!кои има тази компетентност?!изобщо знае ли някои как се дават проценти за оценка! това не са пудели-добре сресани и хоп ШАМПИОН!!! В БГ НЯМА СЪДИЯ КОИТО ДА ОЦЕНЯВА BOERBOEL!!!!!

#114 Потребителят е офлайн   avanti240 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 09:47 AM

ВЪВ БГ НЯМА СЪДИЯ КОИТО ДА ОЦЕНЯВА BOERBOEL!!!!!!!

#115 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 02:08 PM

Показване на мнениетоavanti240, в 02 November 2013 - 07:09 AM, написа:

друго се питам?!кои оценява бурбул в БГ?!кои има тази компетентност?!изобщо знае ли някои как се дават проценти за оценка! това не са пудели-добре сресани и хоп ШАМПИОН!!! В БГ НЯМА СЪДИЯ КОИТО ДА ОЦЕНЯВА BOERBOEL!!!!!

Как кой оценява - ол-раунд съдии.
За процентите - водихме разговор по-нагоре в темата.Със същия успех ще ти задам въпроса кой оценява животните в Америка и защо аджеба американските са с по-високи показатели? Техните бурбули,по-бурбули ли са от африканските?
А относно констатацията,че европейските са далече от африканските - много отдавна я заявих,даже я онагледих и с примери.

Така че,не се коси,а се радвай,че има бурбули и тук.

User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   avanti240 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 04:51 PM

пак ще напиша-ВЪВ БГ НЯМА СЪДИЯ КОИТО ДА ОЦЕНЯВА BOERBOEL!!!а иначе аз не се кося,чудя се виждали ли сте на живо истински бурбул?това не са кучета за изложби!тях ги оценяват по друго,но виждам че тук има много специалисти по история!!!все пак е добре и това!

#117 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 10:59 PM

Показване на мнениетоavanti240, в 02 November 2013 - 02:51 PM, написа:

пак ще напиша-ВЪВ БГ НЯМА СЪДИЯ КОИТО ДА ОЦЕНЯВА BOERBOEL!!!а иначе аз не се кося,чудя се виждали ли сте на живо истински бурбул?това не са кучета за изложби!тях ги оценяват по друго,но виждам че тук има много специалисти по история!!!все пак е добре и това!

мои собаки одни из лучших в мире - это доказано судьями из ЮАР!!!!

Судьи из Болгарии регулярно судят бурбулей в России и Украине!!! В этих странах ОЧЕНЬ МНОГО ШИКАРНЫХ БУРБУЛЕЙ"""""

А теперь Болгария! Маленькая часть.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Манифа - Юный Чемпион Болгарии, Монтенегро - 3 раза выирала свой класс. на национальной выставке под судьей из ЮАР из 15!!! собак!!!. Маглор - единственный в России имеет титул - дважды юный чемпион национального клуба породы, который выигрывал абсолютно все в юниорах классы на монопородных выставках и национальной (165!!!! собак!!!!)!

Судьи их Болгарии регулярно судят бурбулей в России и Украине! В России одни из лучших бурбулей в мире.

#118 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 11:11 PM

Украина - судья Стефан Попов - 10 собак! Все чемпионы нескльких стран
Качена снимка - Паули, брат Манифы
и победитель
Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   Shvedka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 11:16 PM

Скандинавия))))) - не ЗНАЕТЕ НЕ ПИШИТЕ!!!!!

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 11:22 PM

Когато си изказваш мнението пред широката общественост,това е знак,че желаеш някакъв вид комуникация и няма да е лошо да четеш какво ти пишат хората преди да си запееш твоята песен.
А аз какво казвам - ол-раунд съдии т.е хора,поназнайващи основни неща за породите,които съдят.
И аз се чудя - ти виждал ли си африкански бурбул на живо? Не,не става въпрос за "бурбул",а за бурбул родом от ЮАР,селектиран изцяло от африканските линии.
И да,бурбулът е работно куче и би трябвало да се оценява като такова,но дори и в родината му го оценяват по една доста странна схема - събират се еди-кога си,експерти с таблички и започват да оценяват кучетата и да отсъждат кой бурбул е по-бурбул от другия бурбул. Тази "обективна" оценка,дадена от експерти,повече ли ще те удовлетвори от оценката на ол-раунд съдия?

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Понеже все говориш за оценки - можеш ли да познаеш кое куче е с най-високата и съответно с най-ниската оценка?

User's Signature

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема