Dog.bg Форуми : Физическото наказание - анкета и дискусия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Физическото наказание - анкета и дискусия Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   mortisha Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2007 - 12:22 PM

Преди да си взема куче, смятах че който се бие кучето е мазохист - "как ще бие горкото животно", но после разбрах, че не винаги става само със каране, мъмрене и повишаване на тон.Отговорих с " използвам удар за корекция ", но това е силно казано.В началото когато беше малка, пробвах с вестник леко по дупето, но когато оставаше сама вастника го намирах на малки парченца навсякъде и не само той - отмъщението беше на всичко което докопаше  :o. После започна буквално да ми се " подиграва " - аз и нареждам нещо а тя прави точно обратното със закачлив лай, тича като бясна и колкото и да повишавам тон и да се сърдя тя ме правеше на луда :huh: При мъжа ми нещата не стоят така - маже би заради тембъра на гаса или незнам точно ,но като даде команда тя стои мирна и не помръдва.Метода който се прилага успешно в момента за моето куче е стискане по - силно зад врата, задължително с много строг тон, но дори и това не винаги помага.В момента осъзнавам, че  "удар за корекция" може би е задължителен, защото в противен случай - като ми пееш Пенке ле ......, но трябва да се подчертае, че за всяко куче, както и стопанин начина на наказване е индивидуален

#22 Потребителят е офлайн   Krasi 1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 12:34 PM

Удрям я леко през муцунката или по дупето когато прави бели, пишка в коридора, а не в банята или яде пантофи, джапанки и прочие каквото не бива да се яде. ;D

#23 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 01:46 PM

При нас присъства единствено лело пошляпване през муцуната когато яде нещо от земята :blink: Не съм посягал никога сериозно на кучетата си ;)

#24 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2008 - 10:53 PM

:sedni!:
А кой работи с бой?! :o щото нещо не разбрах, в каква връзка се споменава. :rolleyes:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#25 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 01:16 AM

повечето от хората които искат да си оставите кучето при тях за няколко дена или седмици прилагат бой 98%

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 January 2008 - 12:43 PM

Цитат

повечето от хората които искат да си оставите кучето при тях за няколко дена или седмици прилагат бой 98%
А ти го знаеш това от къде?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 02:06 PM

ми то е логично иначе какво ще им пречи да го водя всеки ден за няколко часа и да се включа в обучението или пък поне да гледам отстрани в колата...според вас защо искат да ги оставите без ваш надзор и е имало много случай хората да си пребират кучетата отслабнали.Да не говорим че ефекта от обучението може да е нулев ако кучето е свикнало да слуша само учителя или пък ако трябва да зададеш командата по определн начин затова хората искат не само да обучат кучето но и те да са с него за да се обучат и самите хора :)

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 02:17 PM

Има много причини за това, да не ти дават да гледаш.
Има стопани,  на които кучетата са се качили на главите и като им кажеш "ма не му позволявайте това ли онова, направете така или иначе, скарайте се, тръшнете го, вдигнете го за врата" - и те те гледат, все едно си зверски садист и с мили очи казват "ама аз не искам да го мъча, като ме погледне с тези мили очи...". Е, такива хора ако видят и най-обикновената корекция на куче, при обучение "редом" ще кажат, че им душиш кучето, че си гад и т.н.

Едно куче, което е пуснато да прави каквото си поиска и изведнъж попада на човек, който изисква от него някакви неща, обучава го и не му позволява волности - може да бъде доста стреснато, до толкова, че да намали храненено и дори да отслабне.

А това, че кучето ще слуша само обучилия го, а със стопаните си ще се държи по стария начин, защото ТЕ не са променили нищо -  е повече от ясно.

И за да е ясно - не защитавам някой си, който връща наплашени и слаби кучета, просто казвам, че има доста гледни точки, не е само една.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#29 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 03:17 PM

Цитат

Има много причини за това, да не ти дават да гледаш.
Има стопани,  на които кучетата са се качили на главите и като им кажеш "ма не му позволявайте това ли онова, направете така или иначе, скарайте се, тръшнете го, вдигнете го за врата" - и те те гледат, все едно си зверски садист и с мили очи казват "ама аз не искам да го мъча, като ме погледне с тези мили очи...". Е, такива хора ако видят и най-обикновената корекция на куче, при обучение "редом" ще кажат, че им душиш кучето, че си гад и т.н.

Едно куче, което е пуснато да прави каквото си поиска и изведнъж попада на човек, който изисква от него някакви неща, обучава го и не му позволява волности - може да бъде доста стреснато, до толкова, че да намали храненено и дори да отслабне.

А това, че кучето ще слуша само обучилия го, а със стопаните си ще се държи по стария начин, защото ТЕ не са променили нищо -  е повече от ясно.

И за да е ясно - не защитавам някой си, който връща наплашени и слаби кучета, просто казвам, че има доста гледни точки, не е само една.

не е само една права си и аз не споря но ако искаш направи една анкета да видиш колко човека ще се съгласят да си оставят кучето на такъв тип обучение.Но не защото не могат да им се скарат защото ги гледат кучетата с мили очички а защото както и аз така и много други хора са чували митови и легенди за този вид обучение но никои не би искал да рискува психическото и физическото състояние на кученцето за да провери дали са митове и легенди.

#30 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 January 2008 - 06:52 PM

Цитат

Моля уважаемия модератор да премести дискусията относно методите на обучение някъде,където и е мястото.Тази тема си беше изцяло информативна.Както и не е тема за сравняване на треньори.Ако искате пуснете си такава и си ги обсъждайте.

Съгласна съм изцяло с това мнение, още повече, че Галя не е единствения треньор явявал се на въпросните тестове със собствените си кучета. В Пловдив има поне още 3-4 човека, които обучават кучета и се явяват на такива тестове - просто това не им е основната работа и затова не са така популярни, както Кръстьо и Галя. Дори преди около месец част от тях си бяха направили практически семинар на кучешката поляна. Иначе, Petyo явно се изказа неподготвен, но ... в крайна сметка всеки си има мнение. Пък и повечето треньори не горят от желание да им оставяш кучето си за обучение, пък ти да се "почесваш" някъде през това време. Повечето искат ти да си го водиш и да се занимаваш с него, но  bushkata е права. Миналата година се нагледах на такива "философи". Все си мисля, че като отиваш за помощ при специалист трябва да го слушаш и да спазваш изискванията, иначе какъв е смисъла да плащаш и да му обясняваш какво мислиш ти по въпроса. Тогава защо го търсиш?!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#31 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2008 - 11:15 PM

Тази тема е дъвкана е предъвквана десетки пъти.
Съдейки от скромния ми опит и наблюдения в кучкарските среди, да си дадеш кучето на някой да го учи и да го върне обучено е абсолютно безмислено и е пълна загуба на време и пари. С бой или без бой за сега не съм срещал научено по този начин куче.

Съвестния треньор, дресьор или както искате го наречете, започва с обучение първо на стопанина. Той трябва да го научи как да се отнася правилно с кучето си изхождайки от спецификите на породата, характера и темперамента на кучето.
От голямо значение е и какъв опит има треньора с конкретна порода или породи. Защото човек, който цял живот е работил с НОК и никога не се е занимавал например със САО, може повече да навреди отколкото да помогне.
Според мен чуете ли от някой че може да обучи всяко куче за 30-60 дни, бягайте от него.

#32 Потребителят е офлайн   didi_ed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2008 - 12:38 PM

Има много добри материали за обучение на различни породи, а има книги в книжарниците,които са свързани с обучението и възпитанието на кучета от различни породи. Взимате си книга според породата и съм сигурна, че много неща свързани с различни команди ще подействат, но е тужно търпение, търпението трябва да е от ваша страна. Лично аз съм практикувала да възпитавам моето куче от такива материали и действа.
  Напоследък забелязвам, че много стопани искат бързо кучето им да бъде обучено, възпитано и да може да прави нужните команди, според подходящата породата разбира се, но не си дават сметка, че за това е нужно много търпение, любов и необходимата доза строгост, с лиготии до никъде не стигат любимците им.
  Животното иска внимание, те са предани и дори на елементарни неща би се научило, стига да има такава възможност със стопанина, но искам да подчертая.... когато си обучавате кучето на определена команда - бъдете сами с него, не допускайте да става групово в компания, било малка или голяма. Кучето така на нищо не би се научило, много лесно се разсейва в присъствието на повече от един човек....

#33 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 12 February 2008 - 08:19 PM

Защо си мислите, че възпитанието се постига с бой, или че един дресьор задължително бие кучето, когато го обучава?Отслабването се получава заради натоварването на нервната система.Кучето има едносигнална нервна система,и реално погледнато,не мисли.При него всичко е на базата на условни и безусловни рефлекси.Безусловните са вродени,а условните се изграждат от дресьора.Ако дресьорът подходи към кучето с бой,се получава задпределна задръжка/нервната система на кучето блокира/тогава то със сигурност няма да научи нищо,защото му са нужни поне  10-20 дни почивка,за да се възстанови и да е годно за обучение.А при самото обучение е нужно дресьорът и кучето да са сами,защото вниманието на кучето трябва изцяло да е насочено към дресьора-наличието на стопанина е дразнител/усложнение/а усложненията /наличие на хора,животни,звукови и светлинни дразнители и др./се въвеждат постепенно,след като е изградена първоначалната обща дресировка.Пример:направете занятие насаме с кучето си и след това го повторете  при наличието на въпросните дразнители.Разликата в послушанието е голяма.Така би трябвало да постъпи дресьорът,ако наистина иска да научи кучето ви ,а не просто да ви вземе парите.След като обучи кучето може да ви обясни как правилно да го тренирате,но не може да ви обясни как да бъдете дресьори.Това е мнението ми по въпроса...  ;) 

#34 Потребителят е офлайн   Saphire Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2008 - 10:34 AM

Moя дзвер съм го удряла няколко пъти от които единия по силно по скоро няколко удара силни но тогава заради обстоятелствата и моя грешка от незнание и неспособност за контрол.
Сега мога да кажа че не го и плясвам даже то просто няма нужда ПУпу да не го урочасам но всичко изпълнява което му се каже за боклуците отдавна знае само едно НЕ е достатъчно като кажа тук и вече е до мен засега слуша надявам се така да продължи.Има от време на време моменти дето изкуква дивчо но.... знае кой е шефааа ;D ;) :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 04:05 PM

Удрем кучетата си, когато наистина нещо лошо са направили или когато не се подчиняват на команда,използвам го за да разберат, че не са позволени своеволия и за да коригирам поведението, налага ми се рядко, но единия вече е голям и за 7 години е изял достатъчно шамари

#36 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 04:27 PM

НЯкъде бях писала, че съм удряла едното ми куче само веднъж - когато нападна дребната Точка.
Днес друго куче я натисна на земята и въпреки крясъците ми не я пусна. Кучето е голямо, както всъщност всикчо е голямо, в сравнение с Точка  :( Най-накрая Точка избяга, аз гепих кучето и го тръшнах за врата на земята. И ... му шибнах един шамар. Много тъпо, обаче толкова се изплаших за малката, адски е дребна и едно такова може да я счупи за секунда, че адреналина ми беше на 6 сума време след това. А и такива случки не ми се случват често, та да мога да си тренирам реакциите  :(
Точка има дупка на врата. Вкарах спринцовка с кислородна вода в дупката - такъв писък не бях чувала, беше адско 1-2 минути пищя, в комплект с надрискване от болка. Милото мъниче. Ем ми е гадно че шамаросах голямата (която след 2 минути пак махаше опашка - тя  е малко дебил), хем си е супер гадно за малката.
Това всичкото не е съвсем по темата, ама исках да се оплача някъде.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2008 - 04:34 PM

Горката Точка. Буш и аз бих се паникьосала в такъв момент. Тя добре ли е?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 04:37 PM

Ми аз съм работила в кучкарник преди години и там това беше ежедневие. Та там не се изпусках, справях се със завидно хладнокръвие и без излишни шамари. Но - явно и тренинг съм загубила, явно и това, че е толкова малка ме плаши много да не стане някоя сериозна беля.
Тя е в стрес, ама май повече от ужаса от кислородната вода, адски я заболя просто. Крие се зад една възлавница (тя там си се вре) и си кротува.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Tino Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 09:48 PM

Имам в момента две малки голдънчета , не са ударяни , не ми се и преисквало  да ги ударя , а само като си представя поведение на често пребивано куче, как премижа при всяко по-рязко движение на стопанина си , как прикляка и върти опашката си между краката си и изпищява , ако изведнъж стопанина му рязко го дръпне за каишката .

#40 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2008 - 09:55 PM

Днес пред очите ми един стопанин си наби кучето доста сериозно с ритник и с веригата от нашийника само защото то изръмжа на нашето (което беше нормално при положение че и двете са мъжки), но аз това не мога да го приема като начин за възпитание, ние си удряме леко кучето с вестник или го пошляпваме с ръка по муцуната или дупето.......и само толкова но чак пък да го риташ  :'(

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни