Физическото наказание - анкета и дискусия
Публикувано: 21 November 2007 - 12:22 PM
Публикувано: 13 January 2008 - 10:53 PM
А кой работи с бой?! :o щото нещо не разбрах, в каква връзка се споменава. :rolleyes:

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 14 January 2008 - 12:43 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 January 2008 - 02:06 PM
Публикувано: 14 January 2008 - 02:17 PM
Има стопани, на които кучетата са се качили на главите и като им кажеш "ма не му позволявайте това ли онова, направете така или иначе, скарайте се, тръшнете го, вдигнете го за врата" - и те те гледат, все едно си зверски садист и с мили очи казват "ама аз не искам да го мъча, като ме погледне с тези мили очи...". Е, такива хора ако видят и най-обикновената корекция на куче, при обучение "редом" ще кажат, че им душиш кучето, че си гад и т.н.
Едно куче, което е пуснато да прави каквото си поиска и изведнъж попада на човек, който изисква от него някакви неща, обучава го и не му позволява волности - може да бъде доста стреснато, до толкова, че да намали храненено и дори да отслабне.
А това, че кучето ще слуша само обучилия го, а със стопаните си ще се държи по стария начин, защото ТЕ не са променили нищо - е повече от ясно.
И за да е ясно - не защитавам някой си, който връща наплашени и слаби кучета, просто казвам, че има доста гледни точки, не е само една.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 14 January 2008 - 03:17 PM
Цитат
Има стопани, на които кучетата са се качили на главите и като им кажеш "ма не му позволявайте това ли онова, направете така или иначе, скарайте се, тръшнете го, вдигнете го за врата" - и те те гледат, все едно си зверски садист и с мили очи казват "ама аз не искам да го мъча, като ме погледне с тези мили очи...". Е, такива хора ако видят и най-обикновената корекция на куче, при обучение "редом" ще кажат, че им душиш кучето, че си гад и т.н.
Едно куче, което е пуснато да прави каквото си поиска и изведнъж попада на човек, който изисква от него някакви неща, обучава го и не му позволява волности - може да бъде доста стреснато, до толкова, че да намали храненено и дори да отслабне.
А това, че кучето ще слуша само обучилия го, а със стопаните си ще се държи по стария начин, защото ТЕ не са променили нищо - е повече от ясно.
И за да е ясно - не защитавам някой си, който връща наплашени и слаби кучета, просто казвам, че има доста гледни точки, не е само една.
не е само една права си и аз не споря но ако искаш направи една анкета да видиш колко човека ще се съгласят да си оставят кучето на такъв тип обучение.Но не защото не могат да им се скарат защото ги гледат кучетата с мили очички а защото както и аз така и много други хора са чували митови и легенди за този вид обучение но никои не би искал да рискува психическото и физическото състояние на кученцето за да провери дали са митове и легенди.
Публикувано: 14 January 2008 - 06:52 PM
Цитат
Съгласна съм изцяло с това мнение, още повече, че Галя не е единствения треньор явявал се на въпросните тестове със собствените си кучета. В Пловдив има поне още 3-4 човека, които обучават кучета и се явяват на такива тестове - просто това не им е основната работа и затова не са така популярни, както Кръстьо и Галя. Дори преди около месец част от тях си бяха направили практически семинар на кучешката поляна. Иначе, Petyo явно се изказа неподготвен, но ... в крайна сметка всеки си има мнение. Пък и повечето треньори не горят от желание да им оставяш кучето си за обучение, пък ти да се "почесваш" някъде през това време. Повечето искат ти да си го водиш и да се занимаваш с него, но bushkata е права. Миналата година се нагледах на такива "философи". Все си мисля, че като отиваш за помощ при специалист трябва да го слушаш и да спазваш изискванията, иначе какъв е смисъла да плащаш и да му обясняваш какво мислиш ти по въпроса. Тогава защо го търсиш?!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 17 January 2008 - 11:15 PM
Съдейки от скромния ми опит и наблюдения в кучкарските среди, да си дадеш кучето на някой да го учи и да го върне обучено е абсолютно безмислено и е пълна загуба на време и пари. С бой или без бой за сега не съм срещал научено по този начин куче.
Съвестния треньор, дресьор или както искате го наречете, започва с обучение първо на стопанина. Той трябва да го научи как да се отнася правилно с кучето си изхождайки от спецификите на породата, характера и темперамента на кучето.
От голямо значение е и какъв опит има треньора с конкретна порода или породи. Защото човек, който цял живот е работил с НОК и никога не се е занимавал например със САО, може повече да навреди отколкото да помогне.
Според мен чуете ли от някой че може да обучи всяко куче за 30-60 дни, бягайте от него.
Публикувано: 29 January 2008 - 12:38 PM
Напоследък забелязвам, че много стопани искат бързо кучето им да бъде обучено, възпитано и да може да прави нужните команди, според подходящата породата разбира се, но не си дават сметка, че за това е нужно много търпение, любов и необходимата доза строгост, с лиготии до никъде не стигат любимците им.
Животното иска внимание, те са предани и дори на елементарни неща би се научило, стига да има такава възможност със стопанина, но искам да подчертая.... когато си обучавате кучето на определена команда - бъдете сами с него, не допускайте да става групово в компания, било малка или голяма. Кучето така на нищо не би се научило, много лесно се разсейва в присъствието на повече от един човек....
Публикувано: 12 February 2008 - 08:19 PM
Публикувано: 12 March 2008 - 10:34 AM
Сега мога да кажа че не го и плясвам даже то просто няма нужда ПУпу да не го урочасам но всичко изпълнява което му се каже за боклуците отдавна знае само едно НЕ е достатъчно като кажа тук и вече е до мен засега слуша надявам се така да продължи.Има от време на време моменти дето изкуква дивчо но.... знае кой е шефааа ;D ;) :yahoo:
Публикувано: 17 March 2008 - 04:05 PM
Публикувано: 20 October 2008 - 04:27 PM
Днес друго куче я натисна на земята и въпреки крясъците ми не я пусна. Кучето е голямо, както всъщност всикчо е голямо, в сравнение с Точка :( Най-накрая Точка избяга, аз гепих кучето и го тръшнах за врата на земята. И ... му шибнах един шамар. Много тъпо, обаче толкова се изплаших за малката, адски е дребна и едно такова може да я счупи за секунда, че адреналина ми беше на 6 сума време след това. А и такива случки не ми се случват често, та да мога да си тренирам реакциите :(
Точка има дупка на врата. Вкарах спринцовка с кислородна вода в дупката - такъв писък не бях чувала, беше адско 1-2 минути пищя, в комплект с надрискване от болка. Милото мъниче. Ем ми е гадно че шамаросах голямата (която след 2 минути пак махаше опашка - тя е малко дебил), хем си е супер гадно за малката.
Това всичкото не е съвсем по темата, ама исках да се оплача някъде.

Публикувано: 20 October 2008 - 04:34 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 20 October 2008 - 04:37 PM
Тя е в стрес, ама май повече от ужаса от кислородната вода, адски я заболя просто. Крие се зад една възлавница (тя там си се вре) и си кротува.

Публикувано: 21 October 2008 - 09:48 PM
Публикувано: 21 October 2008 - 09:55 PM

Вход

Горе
Цитиране +