Едни хора ми споделиха преди известно време, че тяхното куче не разбирало от нищо друго, освен от бой... И така зверски го "нашляпаха", че то ви поне 5 минути след това от болка... Трябвало да го "нашляпат" така, че да го заболи и то яко, иначе не схващало...
Мен ако питате, им е напълно погрешен подхода, пробвах за 1 ден да покажа на куч команда "Седни", без лакомство, понеже нямах подръка (нямам куче все още), и, о, чудо, кучето ме разбираше! След края на деня куч сядаше сам при команда "Седни", макар че се оглеждаше доста и бързо бързо ставаше след това :) Май всичко е до подхода... Не бих си позволила да "нашляпам" по този начин кучето си, ако имам такова. Може би пошляпване (наистина пошляпване) да, но това си беше направо побой...
Физическото наказание - анкета и дискусия
Публикувано: 21 October 2008 - 11:27 PM
Шляпвала съм го няколко пъти, когато не са ми издържали нервите, прекалил е, или от страх, когато яде боклуци от земята. Смятам, че няма как едно куче да не отнесе няколко леееки шамарчета през живота си, особено, когато си ги е заслужило. Моето например е пълно "перде" в това отношение-той просто си е над нещата.. ;D Разбира се и дума да не става за бой, шут или нещо подобно-това вече е издевателство над животинчето!
Публикувано: 22 October 2008 - 01:06 PM
Не съвсем по темата, ама да си кажа. Моето куче го взех когато беше на 6 месеца и до този момент беше живяло в клетка и както поведението му показа е било бито достатъчно много. Да ми е жив и здрав, вече сме заедно повече от 3 години. Но още ми се свива сърцето когато понякога примижва и се свива при по резки движения близо до него. И да не изпадам в подробности как се напишкваше и наакваше в началото от страх и т.н. и колко време и търпение трябваха за да се пооспукои и да започне да се държи почти спокойно и нормално. И никога не бих си и помислила да му посегна! Да му подвикна да, но не и да вдигна ръка.......гледката отдолу е ужасна.

Вход

Горе
Цитиране +