Dog.bg Форуми : Анална жлеза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Анална жлеза

#41 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 26 October 2007 - 05:26 PM

Insult , чист косъм и сърбеж са противоречиви твърдения. Ако кучето се чеше косъма е изменен. Причините могат да бъдат доста и не свършват с проблеми на аналния сак или ектопаразити. Ето някои други-алергия, метаболитни нарушения, психомоторни нарушения/поведенческа реакция/, интоксикации. Нека колегата направи необходимите изследвания на кожа и косъм, кръв, както и начин на отглеждане на животното и ще се види от какво е чесането.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#42 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 October 2007 - 05:54 PM

:( Благодаря, д-р Коко. Ще направя изброените изследвания.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2007 - 06:28 PM

Правилното хранене не гарантира, че кучето ви няма интолеранс към някоя съставка на храната. Замислете си дали проблемът не се е появил след като сте започнали да използвате някакъв нов модел битова химия примерно, ново цвете или друг алергизиращ фактор - може това да е простото обяснение.

#44 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 11:19 PM

а да не забравяме и че алергия може да се развие по всяко време на живота, дори към неща към които преди това не е имало реакция.

#45 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2007 - 12:52 AM

Не, чесането не е постоянно и на едно място. Чеше се примерно веднъж на час, дълго и с удоволствие на различни места, където обаче няма нищо по кожата. Или както си ходи изведнъж подскача, започва да се чеше или да ми показва къде да го почеша - с кратко, но много яко дране се успокоява. Аз си представям нещо като невродермит - не знам дали кучетата изобо боледуват от такова нещо. Ще направим изследванията, да видим дали не е нещо отвътре...  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 06:32 PM

Цитат

В нашата клиника например сме наблюдавали хроничен сърбеж
от високи стойности на пикочната киселина!!
Милуритчето (100мг) го оправя веднага! Само пример, нищо повече.
Дерзайте!
.....Пак ще ми се сърдят че отварям хората и  вземам хляба на някого...! :rolleyes:

Това е пример за пълни глупости и чалга медицина. Дефекти с метаболизма на пикочната киселина имат далматинците. Проблема обикновено не е свързан със сърбеж и засяга възрастни кучета. Има източници, може да се провери.

#47 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 09:54 PM

Инсулт, това с подскачането и чесането си е  95% вероятност да са бълхи.... Ако бълхите са много, животното просто се чеше, ако обаче са една - две изглежда точно все едно "чува гласове"  - застива и  след това започва да се чеше силно за кратко.

#48 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2007 - 10:23 PM

Имам достатъчен опит с кучета, че да мога да разпозная опаразитяване в различни фази.
Кучето НЯМА бълхи, това със сигурност мога да го кажа.  ;)

Замислям се върху казаното от д-р Коко и проверявам дали не е поведенческа реакция от местенето в нова къща и намаляването на вниманието и упражненията, поради появилото се човешко бебе. Откак ми го е написал въвведох задължителни 15-минутки три пъти дневно с кликер-дресура и мисля, че ще решим проблема.
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 12:59 PM

Редовното почистване на аналната жлеза е много важно, не за друго , а защото  се получва възпаление,водещо до редица проблеми, както и пареза на задни крака,понякога  даже не предполагаме колко много неща произхождат от непочистената жлеза.Най- добре е да се почиства веднъж на 3-4 месеца в зависимост от състоянието на кучето, даже когато не е почистена добре пак започват проблеми, също почти винаги е хубаво да се прави противовъзпалителна инжекция или антибиотик най- малко 3 дни, за да има ефект.Много скрити заболявания са причинени от гнойта събрана в жлезите, затова когато се почиства всичко е наред, защото понякога животните получават запек от задръстването на жлезата. ;D

#50 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 November 2007 - 01:02 PM

Ох, тая анална жлеза!
А ако кучето никога не е имало този ужасен проблем с тези кошмарни жлези, то трябва ли да тичам всеки 3-4 месеца и да ги чистим, пък и противовъзпалителна инжекция да му слагат, че може и 3 дена антибиотик (щото иначе няма да има ефект)?

Цитат

Много скрити заболявания са причинени от гнойта събрана в жлезите, затова когато се почиства всичко е наред, защото понякога животните получават запек от задръстването на жлезата. ;D

Нещо не намирам корелацията м/у аналните жлези, запека и скритите заболявания.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 November 2007 - 01:11 PM

Цитат

Редовното почистване на аналната жлеза е много важно, не за друго , а защото  се получва възпаление,водещо до редица проблеми, както и пареза на задни крака,понякога  даже не предполагаме колко много неща произхождат от непочистената жлеза

Какво и защо ще почиствате, дет`каза, редовно???Ма стига бе!!!
Понякога ми иде да ..ела ми им ги  почисти жлезата редовно на кучетата ми ,им ги  тури "противовъзпалителна инжекция", за което и аз лично ще искам да те спра "да тичаш "да га правиш неуморно на ползу расу...ма генерално!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#52 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 01:53 PM

Жалко, че това го казва лекар, който се предполага, че знае тия неща, а колкото за другите глупостта не се коментира.Аз лично го казвам от опит, защото знам какво е да страда животното от това , пък се предполага, че всеки добър лекар лекува така възпалението, когато се налага, да не би да я чистите с клечки за уши.А ако няма проблем толкова по- добре за вас да не се разкарвате, за тоя що духа. ;D

#53 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 November 2007 - 02:01 PM

Жалкото е, че с тази жлеза се обясняват мнооооого проблеми при животните и то от лекари. Вас не мога да ви обвинявам, вие сте стопанин, на който така е обяснено.
И все пак - http://biblioteka.do...=...9&Itemid=35
Хубав материал, много. Прочетете го.
Освен анални жлези, кучетата и котките имат и други органи, уверявам ви.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 06:04 PM

Това е един от най-широко разпространените митове сред кучкарите - прословутите анални жлези и вината им за абсолютно всички заболявания. Лошото е, че доста доктори също като видят куче и първо му стискат задника.
Тук сега ще има бурни възгласи - ма то след това се оправи! Да, но не се е оправило от премахването на секрета от жлезата, а от кортикостероидите и антибиотика сложени след това -  дори да не се пипа жлезата ефекта ще е същия.
Истината е, че това е нормална жлеза в организма, която се разболява не по-често от всяка друга и НЕ Е ВИНОВНА ЗА ФАКТА, ЧЕ КУЧЕТО ГО СЪРБЯТ УШИТЕ!!!

#55 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 07:27 PM

Цитат

Лошото е, че доста доктори също като видят куче и първо му стискат задника.

И аз имах един доктор, който задължително на всяко куче още от вратата за "здрасти" цедеше аналните жлези -x 2 лв:)))) ;D ;D ;D ;D ;D
ух кога ще се отучат от този "навик" да барникат иначе здравите дупета на хулиганчовците. Ако има проблем - да - ок, стискайте, лекувайте, правете разните му там магии, ама след като този орган си функционира без проблеми, защо е нужно почти винаги ненужно да се човърка там :huh: все едно да ида на лекар с болка в десния крак и той да ме разпори и да ми изкара апендикса, който е така ненужен орган - видиш ли да не вземе да се възпали някой ден. B)

#56 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 08:46 PM

Даже по-лошо от махането на апендикса - той се маха един път и толкова. Докато при аналната жлеза колкото повече се пипа, толкова вероятността наистина да се възпали нараства. Ако животното непрекъснато се подлага на тази "процедура" с времето мускулатурата наоколо отслабва и после и да  искаш и да не искаш трябва механично да се отстранява секрета, защото кучето вече не може само.

#57 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 10:04 PM

belissima, според мен това е един порочен кръг. Не знам от къде е тръгнало, но факт е, че както НЯКОИ ветеринари действат на конвейр, така и много стопани си изискват "стискането".

Има нещо подобно с хората. Лекари предписват антибиотици за щяло и нещало, ама и МНОГО пациенти си ги искат, защото са убедени, че само те лекуват.

Та, аз си мисля- понеже всеки с професията си, ако имаме късмет да попаднем на добри ветеринарни лекари, да им се доверяваме. Естествено трябва и да имаме някакви малки познания, за да може да преценим не само към кой да се обръщаме, ами и кога.

#58 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 09:57 AM

Понякога животните наистина се нуждаят от изстискване, да щом веднъж се почне после трябва редовно да се прави, но не съм чувала да отслабва мускулатурата, на моето например ако не се почистеше , започваше да вие от болка, да куца ,и такива неща,които наистина са свързани със жлезата.Не съм го правила ,защото така ми харесва , а защото имаше нужда , като почне да се чеше и да си влачи задницата --това е първия признак. Даже понякога така се изпохапваше на гърба до кръв, затова му слагаха инжекция, за да се успокои. Понякога лекарите се хващат първо за това, защото ако животното е здраво и няма никакви други проблеми, а все пак му има нещо --то това е причината.Да трябва да се внимава, защото има някой където не успяват да ги почистят качествено и животното пак страда.Иначе не може за щяло и нещяло да се стиска жлезата, явно го правят, когато не могат да разберат какво му има на животното.Аз мисля, че това се прави само на такива , които наистина имат нужда от това , а не на всички.Това си е мое лично мнение, почерпено от 9 годишен опит. :blink:

#59 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 November 2007 - 11:40 AM

Ето, че имаме резултат. Точно така - АКО се налага, но не на всяка цена! Цялата дискусия започна от там, че казахте в първото си мнение, че трябва да се чисти редовно. Имайте предвид, че много хора четат тук и даването на грешни съвети може да е доста неприятно.
За мускулите - най-вероятно не сте чувала, а това е, защото най-вероятно не сте лекар:)
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 12:50 PM

Не се опитвах да дам грешен съвет, просто не бях разбрана правилно, имах предвид ,че като се започне трябва да се чисти редовно ,а инжекциите са само при нужда, не необходимост, та Вие знаете най- добре,Е за мускулите съм съгласна , казах че не съм чувала нищо повече  не съм лекар и не твърдя , че знам , само давах за пример моето куче , защото с него проблема стоеше точно така, нуждаеше се от редовно почистване, не твърдейки, че всички имат нужда от това, просто това имах предвид.Съжалявам , че не се изразих достатъчно ясно, за да бъда разбрана, разбира се лекаря винаги си знае най- добре какво е нужно на животното.Но ще се съгласите, че наистина понякога се получават някой усложнения от този проблем като куцане , чесане , хапане и други.С най- добри чувства. :blink:

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни