Цитат
Имащия добро желание българин да регистрира месояният си любимец, ще трябва да мине през едно, две препятсвия:
1. общината по местоживеене
2. РВМС, кв Банишора
Как става в община Лозенец.От отдела Екология те препращат в отдел Чистота. Там един човечец те записва в една тетрадка,след което ти дава да подпълниш и подпишеш декларация, че си запознат със Закона за ветеринарната дейност и изискванията за отглеждане на домашен любимец.Естествено е упоменато и редовното ваксиниране срещу бяс.В замяна получаваш хвърчаща служебна бележка с усмихнато напъдствие за подпис от Зам кмета.
Слизаш 5 етажа по-надолу и се сблъскваш с един от Зам кметовете/в случая жена/. На любезното ти обяснение, защо нарушаваш ежедневният преглед на печата полусмачканата служебна бележка бива издърпана и внимателно прочетена.Нямате си на представа какво учудване се изписа на лицето на дамата... bl) ,последва бързо окопитване и рязък въпрос "Кой Ви даде това?", "Аз от къде да знам,че не сте го писали сама?"........не искам да изпадам в подробности........последва качване на 9 етаж,изслушване на тирадата "тая пък кво иска,много и порасна работата",повторно слизане и слава на бога взимане на съкровенният подпис и печат.
Първа спирка премината,караме към Банишора
Др Начева ни посрещна с полуусмивка.С нея имаше и един ветдоктор от отдела по епизоотиите,с който надвиквайки се един през друг ни обясниха:
cl) как нищо не знаем,как нищо не разбираме как новите паспорти за пътуване в Ес не били легитимни/после се оказа,че са след като я питах що и тя ги продава/,как имало вече!!!изследвания за бяс,ма как пък можело да се пътува и без тях?????
r) така премина бурята,но аз разразих нова отказвайки да взема и платя нов паспорт за кучетата ми и държах да получа само медалион.Пак взе да ми се обяснява,че с другите паспорти/на фирми Мериал и Интервет / нямало графи,в които да се напише номера на медалиона и да се сложи печат...Но във паспортите на Санико обаче имаааааааа....и това струва 3.40лв допълнително мисля,че се досещате не съм за парите просто е тъпо r) После ми се поиска снимка - отговорих че нямам, но моите кучета са с татуировка едното другото с чип...хехе и кво от това хората единствено и само държат на снимка!!!!!това е независимо дали ще е на мойто или на твойто куче снимката си е снимка.
И накрая компромисен вариант:изнамерих от портмонето снимка на Доро/като по-малък.....добре,че не искаха актуални/ и тя я лепна в новият паспорт/който е празен,липсва дори задължителната ваксинация за бяс/,а на Гонзо по мое настояване/и както ми казаха да се излагам/ми написаха номера на медалиона и ми туриха печат в графа "бележки"...
В началото се нервирах,но като се прибрах в клиниката да ви кажа добре си се посмях!!! b)
та нали сме България,що трябва да ме учудват такива работи
Майко мила аз през това нещо няма да мина,щото ако се наложи трябва да отида с екипа и всички атрибути за бейзбол. n)