Dog.bg Форуми : регистрация на кучета в РБ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

регистрация на кучета в РБ

#41 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2006 - 01:27 PM

Някой да знае как стоят нещата тази година?
Май, вече е задължително да се маркират кучетата ( с чип или татуировка) и да се регистрират в общините. И данък май се плаща вече? Ако някой е свършил цялата процедура, да пише!
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   choko_an Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2006 - 07:25 PM

l) Като ви чета "мъките"направо се чуда що не се организирате и заедно с вашите любимци/ за предпочитане по-големите породи/и на входа на общината лееекичко да пуснете кученцата вътре заедно с всички паспорти и медальони и да затворите вратата отвън dribble dribble може те сами по-бързо да се регистрират super best
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2006 - 03:46 PM

Ами аз регистрирах моята пиколина лабка - края на миналата година. Веднага след кто тръгнахме по разходки. Преди това месец бях звъняла в общината "Сердика", за да се поосведомя и ги хвърлих в шок и ужас. Въобще не бяха чували за подобно нещо. Жената от Екоравновесие се оказа крайно приятен и любезен човек - в края на едномесечните ми опити успях да се свържа с нея. Тя ми каза процедурата из стаите и канцелариите и изобщо да не я търся, тъй като не си стои в кабинета. Когато настъпи заветния ден и аз обикалях с часове из етажите, докато те самите се разберат за къде съм и какво да ме правят. Попълних съответните молби и декларации, за което си платих чинно левче и двадесет стотинки и да дойда да си вземе служебната бележка, подписана от кмета. Кога? Кога? Ми от къдсе да знаят!!! Ами как след два дни? Ами не... Ами кога? Ми не се знае... bash И така няколко пъти докато разбрах след ТРИ СЕДМИЦИ. Е и това изтърпях и си взех след месец листченцето. Намерих лесно регионалната, защото по друг повод преди години имах път натам и се сетих къде е. Там попаднах на мило момиче, което ме попита дали ще излизаме в чужбина. Казах, че е възможно. Тогава тя ми каза, че когато решим, трябва да си издадем Европейски паспорт и вече да попълваме ваксините там. Даде ми медальонче и ме посъветва как да го закача, защото лесно се губели. Тогава разбрах, че процедурата е всяка година но на ужасения ми поглед тя каза само за медальончето - регистрацията е веднъж. А за таксите - още и аз не знам, но не мисля да плащам на държавата за това, че излизам с всички документи на кучето си, че има всички ваксини, чип, регистрация, от малка с намордник я научих да се вози в градския транспорт и още отнасям ругатни??? За какво не ми е ясно, за това, че е възпитана, неконфликтна, че й събирам всички "произведения" в найлонови торбички, които добре завързвам и нося със себе си докато не намеря кошче. Че събирам всичко дори и от поляните. Че не мога да ходя с нея на много забранени за кучета места, където под забранителната табела са налягали десет пумияра, Че по улиците е пълно с пумияри... Аз НЯМА ДА ПЛАЩАМ ДАНЪК ПО-ВИСОК ОТКОЛКОТО ДАВАМ ЗА КОЛАТА СИ И ЖИЛИЩЕТО ВЗЕТИ ЗАЕДНО. n)

#44 Guest_Guest_galia69_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 January 2006 - 02:38 PM

Днес по Нова телевизия казаха че ако си кастрираш кучето няма да плащаш данък

#45 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 28 January 2006 - 08:08 PM

а колко е данъка някъде казаха ли

#46 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 January 2006 - 09:12 AM

В новия закон пише,че данъците влизат в сила от 2007г.Дотогава само си регистрираш кучето в съответната община. Размерът на данъка се определя от всяка община. Справка закон ВМД Държавен вестник бр.87от 01.11.2005г. влиза в сила след 6 месеца от обнародването му, а някои членове като този за таксите от 01.01.2007 г.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2006 - 11:20 PM

Тука в Пловдив е следното:
Отиваш в кметството по район,с паспортите /на кучката 1 руски,1 български и един за Евросъюза,на мъжкия нов и стар/.Успокоявам се че съм намерила правилната стая,жената е относително любезна,и че трябва да платя само 12 лв-толкова е данъка за куче,а ако е кастрирано,за което аз имах документ от ветеринар,не плащаш нищо.Е,казах си,може и да се оправим все някога значи...Докато не ми беше казано,че трябва да имам писмо от ветеринар,и то този,който последно е правил ваксините,написано в не повече от 3 дневен срок ,в което той да потвърди че кучето е здраво !Направо ме гръмнаха!Показах им всички ваксини,излследването на титъра за бяс от европейска лаборатория,татуировки,микрочип-няма братче!За да получиш заветното парче метал е нужно ходене по мъките!Няма да споменавам че работя,в сесия съм,имам проблеми със здравето,и 2 дни по 4-5 часа мотане не ми се отразиха добре...
Но какво да се прави,явно да притежаваш куче у нас е почти усъдително,и да го регистрираш ,минаваш през невероятни мъчения.
Понякога се питам,дали наистина залсужаваме на влезем в Европа някога?
rungrey

#48 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2006 - 03:04 AM

Леле, не ме отчайвай така oleeee
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#49 Потребителят е офлайн   Radost Cvetkova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 02:36 PM

Искам да ви попитам, как е процедурата сега, след близо две години... Някои минавал ли е през процедурата наскоро?

#50 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 02:43 PM

ЦЪК

#51 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 01:11 PM

Здравейте може ли да попитам как се процедурата сега?Пак ли е толкова трудно да регистрираш любимецът си?

#52 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2010 - 09:02 AM

в подфорума "новини" или в "къщата" има подробно разисквано наскоро..

иначе ето и кратко..

в общината по постоянен адрес .. с паспорт на кучето (с ваксинации и обезпаразитяванияи евентуално кастрация) (при нас погледнаха само първата страница и тази с кастрацията) и личната карта на собственика и с мноого търпение..
добре е да носите за всеки случай и едно ксерокопие на важните страници на паспорта, ако случайно ги поискат за нещо.. ако куч е кастриран -- задължително снимайте първата страница (с данни на куч) и тази, където е отбелязана кастрацията...

минава се първо през отдел екология (обикновено там работят 2 дни в седмицата -- при нас вторник и четвъртък.. единия ден сутрин, а другия следобед).. там вписват данните на куч в една тетрадка, попълва се някаква декларация и ти дават една бележка.. с нея минаваш за печат (казват ти през къде) и после се отива в данъчната служба (независимо дали кучето е освободено или не от данък).. там казваш че си за регистрация на куче, попълва се още една декларация.. преглеждат документите и ако сте освободени от данък ви дават директно хвърчащо листче с номер..ако не сте освободени, предполагам, трябва да се мине през касата да се плати и после с бележчицата ти издават хвърчащото листче, доказващо че куч е регистриран...
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2010 - 09:07 AM

Мерси много! Моят куч се води собственост на инвалид,така че сме освободени от данък.Дано всичко мине добре и куч да е регистриран.

#54 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2010 - 11:42 AM

Регострирахме го кучо.Отне ни около час,но всичко си е наред и си имаме вече хвъчащо листче. :af_089:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни