С куче на море и планина.
Публикувано: 06 August 2012 - 06:32 PM
Публикувано: 06 August 2012 - 08:49 PM
arina, в 06 August 2012 - 06:32 PM, написа:
Аз затова писах, че Мечка е американска селекция, в родословието си има 4 вида вълци, освен маламутите, поради което е по-голяма, родителите и също са по-едри, европейската селекция е по-друга. Поздрави, ние много обичаме да пътуваме, а Чародей да се къпе във водните басейни.
Публикувано: 07 August 2012 - 12:51 AM
ShiBumi_GirL, в 24 July 2012 - 08:29 PM, написа:

А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем

Не знам как е в Англия, но в Шотландия на бреговете, където ходят повече хора има табела, че е забранено за кучета от май до септември. Във Френските Алпи на езерата, около които има плажове за хора, също е забранено за кучета - но не на целия плаж. В краищата има зони, след табелите, където може да отидеш с кучето си и то да се къпе и да играе. Малки са тези зони, но ги има.
Публикувано: 12 August 2012 - 03:24 PM
голям проблем ни беше почивката заради кучето, на мен и приятеля ми...
Но днес се прибрахме от Равда, и то наистина отпочинали и много доволни. Единственото място на което ни казаха още на телефона "супер, вече имаме едно в хотела", се казва "Централ" и е в самия център на Равда. Името на собственичката е София, имат и сайт в интернет /така ги намерихме/. Хотела е хубав, само кажете че сте с куче и помолете да не ви слагат на 1-я етаж с голямата тераса, ако зверчето ви много шава насам-натам през отворената врата, за да не пречите на съседите си. Пода където ни настаниха нас беше теракот, което в жегата си беше направо добре дошло за нас. Никой никъде в Равда не направи проблем за това че се разхождаме с куче, и то голямо. Има и други почиващи с кучета, главно руснаци в затворените комплекси. На централния плаж е забранено за кучета, както и във всичките им тревни площи; разбираемо защо: направи ми впечатление, че никой от водещите куче не си носи и найлоновата торбичка в другата ръка, както съм свикнала аз да го правя... В края на южния плаж след зоната на джетовете, където не е охранявано е хубаво място за куче /и за малко дете/; а и едно място между двата плажа. Не знам как местните наричат мястото, но е миниатюрно плажче до което се стига по стъпала изляти в скалите или по камъните направо. Мястото е наистина малко, хубаво, закътано, и привечер или сутрин не пречите на никой, даже ви се радват закъснели или подранили плажуващи ;) Друго място да пуснете звяра си да тича на воля е края на селото: 2 пресечки от хотела за който ви написах. Един съвет: носете си задължително пинсети: има кърлежи в тревата, независимо къде се разхождате.
Публикувано: 12 August 2012 - 07:55 PM
Мил@, в 06 August 2012 - 10:51 PM, написа:

А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем

Не знам как е в Англия, но в Шотландия на бреговете, където ходят повече хора има табела, че е забранено за кучета от май до септември.
ами за Шотландия говоря досега на нито един плаж където сме ходили не сме видели табела забранено за кучета,напротив мнооого кучета.Ходили сме на плажовете на Неирн,Инвърнес,Бамбург,който реално се пада в английската част вече и др.

#789 Guest_navar_*
Публикувано: 12 August 2012 - 08:32 PM
ditka, в 12 August 2012 - 03:24 PM, написа:
голям проблем ни беше почивката заради кучето, на мен и приятеля ми...
Но днес се прибрахме от Равда, и то наистина отпочинали и много доволни. Единственото място на което ни казаха още на телефона "супер, вече имаме едно в хотела", се казва "Централ" и е в самия център на Равда. Името на собственичката е София, имат и сайт в интернет /така ги намерихме/. Хотела е хубав, само кажете че сте с куче и помолете да не ви слагат на 1-я етаж с голямата тераса, ако зверчето ви много шава насам-натам през отворената врата, за да не пречите на съседите си. Пода където ни настаниха нас беше теракот, което в жегата си беше направо добре дошло за нас. Никой никъде в Равда не направи проблем за това че се разхождаме с куче, и то голямо. Има и други почиващи с кучета, главно руснаци в затворените комплекси. На централния плаж е забранено за кучета, както и във всичките им тревни площи; разбираемо защо: направи ми впечатление, че никой от водещите куче не си носи и найлоновата торбичка в другата ръка, както съм свикнала аз да го правя... В края на южния плаж след зоната на джетовете, където не е охранявано е хубаво място за куче /и за малко дете/; а и едно място между двата плажа. Не знам как местните наричат мястото, но е миниатюрно плажче до което се стига по стъпала изляти в скалите или по камъните направо. Мястото е наистина малко, хубаво, закътано, и привечер или сутрин не пречите на никой, даже ви се радват закъснели или подранили плажуващи ;) Друго място да пуснете звяра си да тича на воля е края на селото: 2 пресечки от хотела за който ви написах. Един съвет: носете си задължително пинсети: има кърлежи в тревата, независимо къде се разхождате.
дам,в Равда няма проблеми и не само в "Централ" взимат кучета,при нас също приемаме почиващи с кучета,но с условие че ще са на двора ,за което сме изградили съответните условия,поради което сме предпочитано място от хора с големи кучета..но поради горното ,вече сме заети до 20 септември...мстото между двата плажа,онва с басейнчетата в скалите местните му викат "Буруна" ..иначе навсякъде на неохраняемата зона ,можеш да водиш кучо...а след като сте били в Равда,най вероятно сме се засекли ,ако си падате по нощните разходки по крайбрежната улица "Морски Звуци" аз се познавам лесно по ротвайлерите :) особено по малкия Гошо,който беше атракцията на главната улица,пред магазините до аптеката..или чихуахуато което нося на ръце ..а от догодина,освен хотела ни в Пловдив,ще работи и един в Равда,така че дори да не намерите хотел в който да отседнете с кучо,пак да е близо до вас
Публикувано: 14 August 2012 - 09:02 PM
гр. Бяла, бунгала "Бъчвата". Уникално място за хора с кучета, 13 бунгала затворени с ограда и дървета, трева, зеленина навсякъде. На 50 м е свободния плаж. Празен (до преди 10 дни бяхме там), малкото хора се радват на кучето, абе страшна работа. 5 дни докато бяхме там, не знаехме къде е повода. Докато бяхме там, имаше още 3 кучета, едно малко, една лабрадорка и едно чау чау.
Единствен минус - нямаше климатик в бунгалата. За всичко останало - 6+.
п.с. и ние сме с горе долу голямо куче - голдън ретрийвър (34кг).
Публикувано: 14 August 2012 - 09:05 PM
ShiBumi_GirL, в 12 August 2012 - 07:55 PM, написа:

Не знам как е в Англия, но в Шотландия на бреговете, където ходят повече хора има табела, че е забранено за кучета от май до септември.
ами за Шотландия говоря досега на нито един плаж където сме ходили не сме видели табела забранено за кучета,напротив мнооого кучета.Ходили сме на плажовете на Неирн,Инвърнес,Бамбург,който реално се пада в английската част вече и др.

За разлика от Българите, масово Англичани, Шотландци накратко казано британци обичат кучетата. В България т.нар. "Кучкари" харесват кучета, масата не. Не случайно в момента в цяла София има стотици натровени животни ... :(
Публикувано: 25 August 2012 - 02:54 AM
ShiBumi_GirL, в 12 August 2012 - 05:55 PM, написа:

Все се каня да ти наснимам нашите табели тука - че не е разрешено на плажовете за кучета от май до септември.

Публикувано: 25 August 2012 - 02:06 PM

Къде сте Вие?
Публикувано: 08 September 2012 - 08:12 PM

www.luckydogs.alle.bg
Публикувано: 19 September 2012 - 02:57 PM
Публикувано: 19 September 2012 - 03:01 PM
Публикувано: 24 September 2012 - 10:10 AM
Тази година, намерих много готини места от тук. На 3 от тях ходихме и нямам забележка. Навсякъде приемаха кучета, нямаше проблеми нито с плажа, нито с другите летуващи!

Публикувано: 07 October 2012 - 06:09 PM
Ще се грижим него/нея, докато карате ски или посещавате кръчмата.
Нашата Фара е едно добродушно куче, което очаква своите приятели за игра.
Резервирайте на www.fourleafclover-bansko.com
За повече информaция 0877775535 / 088748252