Декоративно порче - фретка
Публикувано: 22 July 2009 - 11:11 PM
Ami nai-veroqtno da :). 6te ti dam e-mail da mi pi6e6 tam ako jelae6 mili20@abv.bg
Публикувано: 09 September 2009 - 05:19 PM

Аз нямам щастието да притежавам такова животинче,но скоро се заинтересувах от тях,но за съжаление имаше много оскъдна информация!Разбрах,че в БГ има доста собственици на тези сладури и смятам,че най-подробна информация може да се получи от споделеното от тях!
Ще се радвам ако някой може да каже какви са основните проблеми по отглеждането им......разбрах,че са доста своенравни и хапят/неразбрах по каква причина/лллбих се радвала ако някой сподели как се е справил с тези проблеми???
Ако не търпиш миризма по добре не си взимай,аз на скоро станах стопанин на една фретка но не мога да си изкривя дошата че мирише.
Не много но миришат а колкото до хапането то е на игра но си е силно за толкова малко животно,въспитава но с доста труд.
Публикувано: 24 September 2009 - 02:14 PM
Публикувано: 04 October 2009 - 06:00 PM

Публикувано: 15 October 2009 - 01:14 PM
Иначе плъхът е по-приятен за гледане, защото е в пъти по-умен, лесно обучим, значително по-чист и не мирише по този доста гнусен начин.
Тук вече не мога да се съглася.Аз имам порчета.Да миришат,но при къпане 1 път седмично няма проблеми с миризмата.А за това кой е по-умен - плъха или пора две менения няма.Порчето е в пъти по-умно.Много интелигентни животни са научават всичко бързо и са страшно изобретателни.Порчето е уникален домашен любимец.А за хапането зависи как е свикнало от малко.Общуването при тях по принцип си е свързано с хапане и това е в реда на нещата въпроса е да му покажете че не ви е приятно когато хапе силно,ще се научи бързо да не стиска.Който не е гледал порче просто не знае какво е изпуснал.Забавата е голяма особено с котка и куче както е при нас.Който се двуоми дали да си вземе порче изобщо да не се замисля няма да съжалява и за момент.
Публикувано: 20 October 2009 - 03:22 PM
Ami nai-veroqtno da :). 6te ti dam e-mail da mi pi6e6 tam ako jelae6 mili20@abv.bg
Ако е останало нещо за продаване кажи на каква цена :)
Публикувано: 03 December 2009 - 03:14 PM
Публикувано: 08 December 2009 - 09:19 AM
Те са доста щури, когато не спят и ако е обречено да стои в тая клетка по цял ден - милото то.
И не си купувайте порове от зоомагазините. Първо лъжат за възраста на животинката. На второ място никой не си играе с тях от малки и ми писна да чета за хапещи до болка порове. Има хора, които си ги развъждат по домовете и малките им са постоянно в ръцете им. До колкото ми е известно има един човек в Габрово и един във Варна.
Жалко, че няма клуб на вида в БГ, то и по света се броят на пръсти. Обаче все повече хора в БГ се зарибяват по тея животинки и дано някой ден вида да не се изроди, че не се знае кой какво развъжда и дали някой не си ги хващат от гората. Все пак 200 лева са си 200 лева, а знаем как всеки в БГ се чуди от какво по лесно да забогатее.
Искрено се надявам някой ден да имаме и ние клуб.
Да вкарваме ваксини пригодени за порове, а не да им бият кучешки и да се хранят с котешка храна.
И наистина махането на жлезите няма смисъл. Мускусния мирис идва от пори по цялата му кожа и колкото по-често се къпят, толкова повече тея пори се опитват да възстановят омазняването и смазването на косъма.
От където пък си правим извод, че НЕ трябва да се къпят често.
Ако си вземете женско порче задължително го кастрираите, за да не си търсите отчаяно мъж, когато се разгони. При голям процент от животинките (поне така твърдят американците) разгонването НЕ свършва докато не се покрие женската и се развива апластична анемия, която води до фатален край.
Има цяла книга преведена на БГ и май е единствения превод, който е в интернет. Като напишете в гугъл " Книга за отглеждане на домашния пор на български" и цъквате на първия линк, да не правя реклама на въпросния форум сега.

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?
Публикувано: 15 December 2009 - 04:22 PM
Те са доста щури, когато не спят и ако е обречено да стои в тая клетка по цял ден - милото то.
И не си купувайте порове от зоомагазините. Първо лъжат за възраста на животинката. На второ място никой не си играе с тях от малки и ми писна да чета за хапещи до болка порове. Има хора, които си ги развъждат по домовете и малките им са постоянно в ръцете им. До колкото ми е известно има един човек в Габрово и един във Варна.
Жалко, че няма клуб на вида в БГ, то и по света се броят на пръсти. Обаче все повече хора в БГ се зарибяват по тея животинки и дано някой ден вида да не се изроди, че не се знае кой какво развъжда и дали някой не си ги хващат от гората. Все пак 200 лева са си 200 лева, а знаем как всеки в БГ се чуди от какво по лесно да забогатее.
Искрено се надявам някой ден да имаме и ние клуб.
Да вкарваме ваксини пригодени за порове, а не да им бият кучешки и да се хранят с котешка храна.
И наистина махането на жлезите няма смисъл. Мускусния мирис идва от пори по цялата му кожа и колкото по-често се къпят, толкова повече тея пори се опитват да възстановят омазняването и смазването на косъма.
От където пък си правим извод, че НЕ трябва да се къпят често.
Ако си вземете женско порче задължително го кастрираите, за да не си търсите отчаяно мъж, когато се разгони. При голям процент от животинките (поне така твърдят американците) разгонването НЕ свършва докато не се покрие женската и се развива апластична анемия, която води до фатален край.
Има цяла книга преведена на БГ и май е единствения превод, който е в интернет. Като напишете в гугъл " Книга за отглеждане на домашния пор на български" и цъквате на първия линк, да не правя реклама на въпросния форум сега.
suglasna sum za kletkata tq e samo za spane i toaletna , na moq e otvorena postoqnno samo kogato izlizam go zatvarqm za da ne se narani ina4e kolkoto i golqma da e vse pak tova e kletka .
Публикувано: 21 March 2010 - 03:38 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 01 April 2010 - 01:31 AM
ето ви линк за козметика, може да ви е от полза
http://www.fashiondo...products_id=338