Декоративно порче - фретка
Публикувано: 12 April 2010 - 07:40 PM

Публикувано: 13 October 2010 - 11:38 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 14 October 2010 - 10:29 PM
Публикувано: 14 October 2010 - 11:01 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 18 October 2010 - 01:09 PM
Със своите особености и изисквания. Нужда от огромна (която е и скъпа) клетка и достатъчно обезопасен дом, в който да тича понякога на свобода. С шума, който вдига и миризмата, която неминуемо отделя. С нуждата си от определен вид храна. С характера си, който далеч може да не е ласкав, ако се купи от място, в което само се развъждат без да контактуват с хора. С болестите си и нуждата от лекар, който знае да лекува тези все още не толкова популярни гадинки.
Изобщо - мислете за него по този начин. Разровете се и намерете форуми за хора, които отглеждат такива животни. Информирайте се много добре какво ви чака и тогава решете дали сте готови.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 October 2010 - 12:31 PM
Просто исках да ви покажа бялата разцветка , която ми харесва адски много.
А иначе на втората снимка е със специална каишка , с подобна на която е редно да разхождате вашата фретка , ако я разхожддате , защото от обикновената каишка има опасност да се измъкне.
Публикувано: 29 October 2010 - 04:45 PM
Публикувано: 19 March 2011 - 01:05 PM
и ако има някой с такъв домашен приятел ще се радвам да ми пише и да се запознаем, имам и някой въпроси... примерно мляко и млечни продукти наистина ли им вредат? и като пишете че ядат яйца сурови, варени или как? а в нета пише че има специална храна за порове, но едва ли в бг ще има такова нещо, сигурно и котешките храни вършат подобна работа или не е тъй? :)
хайде ще кача и снимки по натам на ферета ми:))
Публикувано: 19 March 2011 - 09:09 PM
А как бьрзо убиват пльхове....Като влезе на село в кьща пльх,пускаме упитомена фретка и за броени минути го намира и убива с такьв хьс че се чудиш какво е дяволе вселило в това малко животинче.Ако много общува с хора то не хапа,но ако просто в клетка живее то хапе много,.
Та аз катерица гледам так и тя хапа ако нещо не му харесва,но не хапе сьс злоба,така да подсети че има зьби.Сьща та работа и сьс фретка ,само че пред вас е хишник и затова пазете от него други домашни любимци ,той няма да се шегува.,не го плашат погулеми размери отсреща.
Иначе страхотно животинче ,много ми харесват,но няма да го гледам свободно в апартамента.Ведньж собудихся и тая хищна физиономия гледаше ме в очи на растоянии 10 см.,изкара ми акьла .Една пак я гушнах ,хем опитомена беше,так захапа ме за устна и токо парче риба я накара да ме пусне ,а то просто беше гладно .
Публикувано: 20 March 2011 - 01:06 PM
puppyish, в 20 March 2011 - 11:49 AM, написа:
Този вопрос кьм ветеринари,аз не сьм согласна сьс каквато и де оперативна намеса,вьрвиме срещу природа.
Публикувано: 22 March 2011 - 10:22 AM
А не е ли вървене с/у природата да гледаш риби в аквариум затворени? Или костенурки, змии на лампа? А горките кучета дето ги държат в апартаменти и ги разхождат за 10 -30 мин? Да не споменавам за бруталното рязане на опашките или ушите на кучетата! Самото опитомяване на животните е вървене срещу природата...
Публикувано: 22 March 2011 - 01:45 PM
puppyish, в 22 March 2011 - 10:22 AM, написа:
Именно заради това няма да си купя диво-опитомено животно, което да гледам в клетка. Не искам да участвам в това, не искам да съм една от прашинките, допринесли за лавината безумия. Опитомяване на какво ли не. Кръстосването му с какво ли не, за да бъде що-годе пригодно за гледане в малко жилище. Осакатяването му чрез рязане на части от него и промяна на психиката му, инстинктите му.
Птици в клетка - това е безумие за мен. Пор в къщи - не, мерси.
Колкото и да обичам какви ли не животни - няма да се включа. Ще си ги гледам по научно-популярните филми и дай боже - някое на живо, ама в гората.
Алчността на човека да има всичко, да покори и владее - това е причината за всички извращения, които споменаваш.
И колкото повече хора се включват в тая игра купувайки - толкова повече извращения ще има.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 22 March 2011 - 02:52 PM
Публикувано: 23 March 2011 - 12:53 AM

Публикувано: 24 March 2011 - 08:43 AM
И по логиката на извращенията - как може да вземаме яйцата от кокошките и да ги ядем!!! Или да доим крави!! Ами да впрягаме волове и да яздим коне? УЖАСт! Какво ли остава за зоопарковете тогава, ако тва е нормално евалата. А аз просто имам нужда от компания, по дяволите за да не съм сам постояно денонощно а да има нещо, което да ми прави компания и за което да се грижа и да му помагам и да се забавляваме заедно или нямам право да имам поне 1 приятел еаси! Изкарахте ме некаф садист и изрод тука ! васи хората!
А Ира земи пиши на български щото е български форума тука, ако искаш може на английски да си пишем че по го разбирам поне...