Изложби - предстоящи, отминали, резултати и снимки
Публикувано: 05 November 2008 - 09:49 PM
на специалката, в общи линии голяма лудница беше.
JulyVell's Jolly Roger - мн. перспективен, първи в класа, Най-добро бебе и R.BISS puppy
JulyVell's Jim Beam стана втори
JulyVell's Hata Princess - отличен 2 R.CAC
JulyVell's Helia Sun - отличен 3 в клас открит, класа с най-голяма конкуренция от женски кучета, които вече бяха шампиони. За нея съдията каза, че е още "бебе" за този клас.
Ad Maiora Shiro - Най добър ветеран и BISS Ветерани аплодиран от Пол Стентън, който много го хареса не само като екстериор, но и като визия за възрастта на която е. Изрично отбеляза в ринга темперамента и желанието на кучето да се показва - защото Реди се кефеше и непрекъснато махаше с опашка, и имаше желание да тича, макар и вече "по-тежко". В оценителния му лист е записано ... "движи се чудесно, супер шоумен" ;D :->)
снимките ми са малко смесени от изложбите, но такива подбрах уж като най-читави.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 November 2008 - 09:58 PM
JulyVell's Jim Beam стана най-добро бебе и се класира трети за Puppy BIS при всички породи.
JulyVell's Hata Princess получи CAC, а JulyVell's Helia Sun - R.CAC
Аd Maiora Shiro стана най-добър ветеран и пак обра овациите за BIS Ветерани
Хата, Хели и Джими станаха първи в конкурса за най-добър развъдник.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 November 2008 - 10:15 PM
Хата - CAC, CACIB, BOB и BOG-2 (с тези титли Хата изпълни условията за Шампион на България)
Хели - CAC, R.CACIB
Хата участва и в конкурса за най-добър млад хендлер до 18г. и беше представена перфектно от своята хендлерка Маги :blink:
Благодаря на всички, които ми помагаха на изложбите, те си знаят кои са ;) :wub:

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 November 2008 - 10:21 PM
Светла с Томба и Бини с Джек

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 November 2008 - 11:07 AM
Общо взето добре се представихме всички особено най-малките - Роджър и Джими,които направиха своя дебют и то доста успешно ;)Като изключим първите стъпки в ринга където Роджър се изака,а Джими изпишка ^_^ ^_^ ^_^ (нали са си братя ;D) децата бяха много послушни и добрички :wub:Аз лично много се радвам,че за тях се полагат много грижи и стопаните им взеха изложбите присърце и ще е хубави и занапред да продължат да жънат успехи :->)
Публикувано: 06 November 2008 - 11:34 AM
Да, за съжаление са само няколко развъдници познати ни на всички. В това няма нищо лошо, естественно че повечето кучета ще са и трябва да са от наши развъдници, но защо кучетата, които са по изложбите са все съсобственност и с договорени отношение м/у развъдницита и новите им стопани.
Защо не се работи в насока не развъдника да подготвя кучета и да го води по изложбите а да се приблече интереса на самия собственник. Естественно, че развъдниците ще помагат.
Просто отделните хора/стопани не се интересуват и не се забавляват на изложбите. Повечето са споделяли с мен, че е голямо чакане, че няма организация, че терена е ужасен и са прави така е.
Сега нивото на организация на тези мероприятия се качва, но старата лоша слава си остава.
Мисля, че несамо клуба трябва да работи в тази насока а и ние които сме привърженици на тази порода.
А защо да не се организират и състезания, в началото обучения.
В една от моите първи изложби в Пловдив-2000г. имаше разположена площадка за аджилити. Всеки, които искаше можеше да пробва кучето си да мине по трасето. Е доста се позабавлявах тогава с моето.
Извинявам се за дългия пост, но виждам, че има хора, които искат да работят а и тези които имат кучета без родословия също са много запалени. Така, че може да не е само екстериорна клубна изложба.

IcyLand siberians
Публикувано: 06 November 2008 - 12:50 PM
Цитат
Известният писател и зоолог Джералд Даръл е имал две кученца с имена Пикльо и Посерко, по абсолютно същите причини :sarkastichen:
П.П. Надявам се да не се обидите, казвам го с добри чувства -просто ме досмеша...
Публикувано: 06 November 2008 - 01:03 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 November 2008 - 05:14 PM
Цитат
А мен питаш ли ме? ;DЗа пръв път извеждам куче на изложба и то се из*ра на метеното :meche:Обаче после твоето куче като се изпика и ми олекна.Казах си: "Поне не сме само ние" :sarkastichen: :podigravka:
Публикувано: 06 November 2008 - 09:39 PM
Публикувано: 08 November 2008 - 10:07 AM
Публикувано: 13 November 2008 - 12:14 PM

JulyVell Siberians