Индивидуално обучение на кучета!
Публикувано: 28 October 2007 - 05:56 PM
Доста хора са ме питали дали ще се занимавам с кучето им, но отказвах с мотивите че не искам да вземам пари за нещо, което ми доставя удоволствие и да превръщам хобито си в професия...
Сега нещата се промениха и обстоятелствата са такива, че се налага да си изкарвам прехраната с нещо и реших, че след като нямам куче за спорт мога да обърна внимание и на други кучета и да работя поне с тях - т.е. да съчетая полезното с приятното Не ми се ще да се забивам в някой офис, както и да губя форма за спорта с кучета и може би това е най-доброто решение стига да има желаещи разбира се Wink
За въпроси относно компетентността и опита ми можете да посетите сайта на клуб "Сириус" и да видите резултатите, постигнати с куче Рандол преди пенсионирането му или да разпитате познатите си, които се занимават професионално с кучета...
След толкова обяснения е време и за обявата
Индивидуално обучение на кучета и стопаните им - основно послушание; подготовка за изпити (ВН, IPO). Тел.:0897/908-259 - В.Христова
Публикувано: 03 May 2008 - 06:55 AM
Публикувано: 09 June 2008 - 11:53 AM
Публикувано: 28 October 2008 - 01:41 PM
Ако бургазлии са се чувствали изоставени и дискриминирани по отношение на кучешките треньори нека знаят, че вече не е така - нашествието започна ;D Ако имате нужда от човек, който да ви помогне да научите кучето си на основните правила за добро съжителство и като бонус - основни и жизненоважни команди за изпросване на общественото внимание като "целувка", "помоли се", "размажи се", "лигави се" и т.под. щуротии, разнообразяващи обичайните "ела", "седни", "легни", "ред" и т.н. думички можете да звъннете B) Телефонът е същия - 0897/908-259 - отговарям на Сънди или Вики :wub:
Публикувано: 01 November 2008 - 02:43 PM
Публикувано: 01 November 2008 - 04:11 PM
Цитат
Уф, и в тая тема да се оплача от такива "номереца" на моята хубостница - немски шпиц, 1год.5мес.
За най-важната команда - "Ела тук!".
Изпълнява я, общо взето. НО - ако я извика Иван (приятелят ми - другият стопанин на Линда)- изпълнява я доста по-чевръсто. Викам ли я аз - почва се едно чесане, зяпане в имагенерни точки, невинно примигване насреща ми "Ама веднага ли трябва да дойда?" ;)
По едно време се усетих, че се опитвам да подавам командата с по-басов глас, белким я респектирам! ;D
Изчетох всичко по темата, даже бях готова да се примиря с ролята на "номер 2", когато самият Иван ми заяви, че когато ме няма - кучето не го слуша! Дърпа се, не иска да върви с него, търси мен - според него той е "номер 2"! ;)
Когато сме заедно с кучето - ангелче, слушка! :blink:
Ама на всеки от нас поотделно върти "номерца"!
Та хитрушанковци са тия кучовци, а моята си е баш "професорка"!
Така и не знам още кой при нас е "намбър уан!" :P
Публикувано: 01 November 2008 - 06:37 PM
Цитат
Така и не знам още кой при нас е "намбър уан!" :P
...очевидно тя ;D
Сериозно - опитай се да й покажеш, че "ела тук" означава "моментално ела тук", а не "почеши се, огледай се и ако все още настоявам може да се довлечеш"... Това, както е споменато мнооого пъти става с помощта на "дългата ръка на стопанина" - дългия повод. Упорито, методично, спокойно и без издънки от сорта "уф, айде днес може да не я задължавам чак толкова", с наградки и много браво когато дойде бързо... викаш само веднъж, ако се ослуша веднага корекцийка с повода и наградка като дойде (да не отнесеш главата на кученцето с корекцията все пак, но и да е досатъчно рязка за да направи неприятно впечатление)... и така докато стане автоматична реакция първо да дойде и после да си мисли "бе дали не можех да се почеша първо" :huh: И не прекалявай, че да му писне на кучето - 2-3 пъти на разходка, докато го направи задоволително бързо и после - free meee :yahoo: Малко нахвърлях хаотично нещата, но ако си си наумила да постигнеш "идеалното" идване може да поразровиш из форума и да намериш методично описани методи и съвети... Пък ако ти харесва да се почесва и хитрува какъв е проблема ;)
Публикувано: 01 November 2008 - 08:11 PM
От това как коментираш нашия случай разбирам, че явно не е моята хубостница единствената "почесваща се", когато трябва да изпълнява команда. ;)
Е, май е време да се заема по-сериозно с въпроса. B)
Ще видим накрая кой ще се чеше последен!
;D
Публикувано: 06 November 2008 - 07:38 AM
Публикувано: 23 October 2010 - 11:18 AM

Публикувано: 27 October 2010 - 09:02 AM
Търся помощ - искам да опресня знанията на кучето си по охрана на предмет и мен, задържане на фигурант.Кучето е обучавано просто тези упражнения не са отработвани отдавна.Търся фигурант с свои атрибути/ здрав ръкав е достатъчен ,а може и без ръкав - съответно и без физически контакт м/у фигурант и куче /, човек който се е занимавал с това СИГУРНОСТА И ЗДРАВЕТО НА ФИГУРАНТА СА ОТ ПЪРВОСТЕПЕННА ВАЖНОСТ ЗА МЕН - готов съм да платя разумна цена за тренировка на учебен час както и транспорт на неоживено близко до града място -НЕ ТЪРСЯ ПЪЛЕН КУРС НА ОБУЧЕНИЕ КАКТО И ОБЩА ДРЕСИРОВКА.Кучето е Булмастиф 2,5 г -48-50кг, слабо раздразнимо,недоверчиво, но отработва упражненията мноо добре
Публикувано: 30 October 2010 - 07:42 PM
Публикувано: 07 April 2011 - 07:28 AM