Документи за преминаване през граница за куче!
Публикувано: 29 October 2007 - 04:13 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 October 2007 - 09:56 PM
това лято пропътувахме европа с кола и кучо в нея.
никъде не ни потаха за документи за кучо, сякаш е невидим.
само на словенската граница митничаря от чисто любопитство попита каква е породата, защото кучо се беше показал през прозиреца и взимаше активно "участие" в паспортната проверка ;D.
чувала съм, че за преминаването на границата с турция трябвало някакъв сертификат от ветеринарен лекар издаден определено време преди пътуването, но не познавам хора, които да са пътували и да разкажат, само знам, че има детайлни подробности на страницата на турското посолство.

Animals are just like us, only different shapes, thats all;
Theyre here to color the world, just like we have different flowers.
Supreme master Ching Hai
Публикувано: 30 October 2007 - 11:07 PM

Публикувано: 31 October 2007 - 01:31 PM

Публикувано: 27 November 2007 - 02:34 PM
Цитат
Пречка за какво?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 27 November 2007 - 02:45 PM
Но по принцип - какъвто и да е въпроса - не би трябвало да има проблем.
Ако е дог и бокса му не влезне в самолета (освен ако ги навиете да се разглоби и сглоби вече вътре) - може и да ви откажат.

Публикувано: 06 May 2008 - 11:33 AM
В крайна сметка на границата въобще не ни го искаха де, но все пак не се знае, току виж го поискат и се заядат. Иначе паспорта го гледаха.
Иначе за София ветеринарномедицинската служба се намира в Банишора, бл. 39. Телефона го загубих някъде, но така или иначе го взех от 144. Това чисто информативно го казвам. ;D
За ЕС до колкото ми е известно само паспорт трябва с ваксините.
Публикувано: 08 May 2008 - 11:56 AM
Цитат
Това означава ли, че може да внесеш кученце под 3 месеца без третата ваксина? Или трябва да изчакаш да стане достатъчно голямо, за да бъде ваксинирано? Става въпрос за Унгария, като кучето ще пътува с мен в самолета.
Публикувано: 08 May 2008 - 01:09 PM
Цитат
Цитат
Това означава ли, че може да внесеш кученце под 3 месеца без третата ваксина? Или трябва да изчакаш да стане достатъчно голямо, за да бъде ваксинирано? Става въпрос за Унгария, като кучето ще пътува с мен в самолета.
За куче под 3 месеца може да минете през граница и без третата ваксина - бяс. Поне в нашият случай беше така, но ние пътувахме с кола.
Публикувано: 15 February 2010 - 01:09 PM
Публикувано: 15 February 2010 - 01:17 PM
Гледат паспорт, в който трябва да има:
-номер на чип/татуировка
-нанесени ваксини
-нанесена информация за обезпаразитяване външно и вътрешно
-печат от лекар, че кучето е клинично здраво, най-добре да бъде поставен 24 часа преди пътуването