- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Как станах фен на породата Сибирско хъски...
Публикувано: 31 October 2007 - 10:06 PM
Публикувано: 31 October 2007 - 10:07 PM
Публикувано: 31 October 2007 - 10:29 PM
Аз лично куче не съм гледала никога. :rolleyes:
Решихме, че всичко ни е наред и за пълно щастие ни трябва куче. Другата половина от семейството има предишен опит с пудели и кокер, и аз си казвам .. а ми ще се оправим!
От малка съм мечтала за куче, което прилича на вълк. Такава е била представата ми в детските години, изградена от приключенските книги, с които злоупотребявах :) И как да не сбъднеш мечтата на едно пораснало дете ;)
В интерес на истината първо си мислех за лайка... не видях обяви.
Видях обаче обява със снимка на Лара, влюбих се, толкова беше мила ... и сивааа.
И си я взех :)
За да подчертая сложността на начинанието, ще отбележа, че по това време Лара си беше в София, а аз в Торонто. Ангажирах близки да отидат да я вземат и да се грижат за нея до моето пристигане след месец. После си я донесох обратно тук.
И така ето ме горд собственик на сибирско хъски .. НО ако знаех какво ме очаква, щях освен Лара да си взема и доза успокоителни :rolleyes: Това не значи, че бих се отказала ... Преминахме през всички (може би) обичайни ситуации... ядене на инвентар, пишкане из къщатата, непослушание и какво ли не още...
Сега се чудя само кога ще мога да и взема другарче :)
Публикувано: 01 November 2007 - 09:59 AM
Публикувано: 04 November 2007 - 02:22 AM
Публикувано: 14 November 2007 - 11:47 AM
Бяхме решили в семейството да си вземем куче, но какво точно-не знаехме.Започнах да ровя в нета и да преглеждам характеристики, стандарти и снимки на породите...и така попаднах на Сибирското Хъски-очите ми останаха в едно бяло-кафяво с черни ивици по гърба и врата, синеоко Хъски! След поредното претърсване на обяви попаднах на снимки на новородени Хъскита от Китен и си избрах едно мъниче с подобна бяло-кафява окраска с черна ивица на гърба.Стопанина ни уверяваше, че имат всички необходими документи и че били със сини очи.Преведох му исканата сума пари и след няколко дни отидохме и си взехме Тара, тогава беше на 55 дни с първа ваксина.Отначало бях разочарована, понеже се оказа, че не със сини очи, а с кафяви, но вече си я обичаме така всички..поздрави от нас.
Публикувано: 14 November 2007 - 02:24 PM
После случайно се запознах с един момък, близък до Вабанк. Та така ;)
Не бих заменила маймунето си за никое друго куче -било то послушно, било кротко-сакън! Тя ми е като другото дете (при това по-непослушното).
Убедена съм, че любовта ми към породата ще е завинаги :wub:
Публикувано: 08 December 2007 - 07:53 PM
Аз се влюбих във тази порода на скоро...беше юли месец,бях на море и срещнах едно кученце,беше обикновено улично кученце...много си играх със него,храних го...няколко дена поред го срещах на плажа и си играех със него и тогава дойде едно огромно хъски,отскубнало се от каишката и жената тичаше след него...малкото пале тичаше като лудо за да избяга...хъскито след него със няколко крачки го настигна и го души,аз след тях,жената след мен...най-накрая хванах си пумиарчето и голямото хъски ме гледаше стряшно,сякъш съм му взела храната от устата...не ми направи нищо...жената го хвана и каза:
-Много е палав...не ме слуша никак като му говоря!
И от тогава обожавам тази порода...сините им очи,касивите им окраски...всичко!!!
Много грамадно и величествено...със копринена козина...за мен хъскитата са като ангелчета и съм напът да се сдобия с такова ангелче :yahoo:
Публикувано: 11 December 2007 - 05:52 PM
Публикувано: 11 December 2007 - 09:28 PM
Започнах да си мечтая да имам хъски, четях за тях, за произхода на породите и гледах разни филмчета ;D привличаше ме дивото в тях, интересни бяха състезанията с впрягове, борбата с суровите условия на живот и кучетата приятели - първи помощници за оцеляване.
Имала съм и други кучета, а за хъскито все си виках "ей такова искам", но тук в България още нямаше. Докато един ден пред НДК в градинкака не го срещнах - черно бял синеок, не запомних името му. След това покрай другите си кучета разбрах, че това е нещо, което наистина ме влече. Записах се в Лесотехническия Институт да уча кинология. Това беше просто началото. Тогава разбрах, че мога да имам това, което искам и познанията, които придобих ми помогнаха, както и връзките с хора от киноложкия свят. Срещнах още хора с хъскита - Норт, Джак, Бък, Дик, Цезар, Ипсос и др. - първите хъскита у нас. И така след известно чакане през 1995 година от Чехия пристигна моята "Астра" (Gladys Z Udoli Polarnich Vlku) - моята сбъдната мечта! Сега знам, че наистина винаги съм искала такова куче. Може и да пропускам нещо, но тогава емоцията беше голяма. Тогава внесохме три сестри Астра, Глория и Джорджия и те бяха едни от първите хъскита с документи за произход/родословия. Днес Глория и Джорджия вече ги няма. Остана само Астра, която успя да остави и следа в породата у нас. Сега вече имам цяла глутница!
Ето я и Астра :wub:

JulyVell Siberians
Публикувано: 12 December 2007 - 10:42 AM
Цитат
Ето я и Астра :wub:
Huskypower
Много интересен разказ... Част от него съвпада с моя. Да, аз съм фен на хъскито, но притежавам маламути. Всъщност мечтата ми е да имам няколко породи освен маламут - хъски, самоед, гренландско куче, канадаско ескимоско куче... Ех, мечта. :wub:
Аз как станах фен на хъскито... От малка допреди известно време винаги съм искала да имам вълк, за куче (а приличащо дори на вълк) не съм мечтала като малка. Гледала съм филмите по Джек Лондон, но наистина не съм си давала сметка, че това са кучета от северни породи. Докато един ден през 2004 година не видях по новините репортаж от модно ревю, в което манекените се появяваха на подиума с впрягове от хъскита. Тогава разбрах, че имало такава порода "сибирско хъски" (в какво невежество съм живяла :huh:). После може би по същото време се появи рекламата за водка Аляска - в мен е запечатан момента, когато пред камината човекът стои и хъскито с горда осанка до него... И реших, ще търся такова куче, от тази порода. Дори не предполагах, че в България има такива кучета... Беше края на 2004 година. Тогава за коледа написах за баницата с късмети и едно късметче - "хъски", а то все че се падна и на мен. Порових в Интернет. Първата статия, на която попаднах беше "Разликите между хъскито и маламута" с автор Huskypower. Там имаше снимка на един маламут, която ме порази. Порази ме и това,което прочетох. Да не говорим, че (пак поради невежеството си) не бях чувала и за породата аляски маламут. Реших - ще бъде или хъски, или маламут. Видях обяви за кучила на хъскита в България и веднага написах на всички (бяха някъде 3-4 обяви) и една обява от Сърбия за продажба на кученца маламут (която по времето на моето търсене беше вече доста стара). На шега отговорих и на тази обява. Само човекът от Сърбия с маламута ми отговори, от хъскитата не получих никога отговор. Това предреши съдбата. И само 2 седмици след моето запитване в самото начало на 2005 година, вече у нас имаше две бебета маламути - Финве и Фрея. Тази година в баницата с късмети имаше късметче "втори аляски маламут" - само няколко месеца след Коледа - у нас беше Индис... А сега вече са три...
Винаги ще съм ти благодарна Huskypower- защото чрез твоята статия открих моето куче - маламутът, и животът ми изцяло се промени.
Но все още съм фен и на хъскито и предполагам винаги ще бъда. Независимо дали притежавам или не такова куче :wub:

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 12 December 2007 - 02:08 PM
Интересното е, че има още едно съвпадение, което не съм разказвала, а именно
как взех второто си куче ? ;D
Второто ми хъски , колкото и абсурдно да звучи ми се падна в баницата с късмети, ето и самата история.
На една нова година се бяхме събрали десетина души все приятели кучкари да празнуваме. Домакинята беше направила баница с късмети, в която беше заложила късметче "ново куче" с тайната надежда да и се падне на нея.
Някак си ... аз го изтеглих, и си казах "ейй нямам ама никакво намерение ... ама, че весела глупост".
След това събитията се развиха бързо и неочаквано. Две седмици след новогодишната баница Реди (Ad Maiora Shiro) вече беше у нас :rolleyes:
Преди тези две седмици изобщо идеята за дори звучеше абсурдно и бих се изсмяла на всеки, който си мислеше, че ще взимам второ куче, че даже пък и мъжко. ;D
И така след сбъдването на мечтата си да имам хъски, днес имам и такова на което му е било писано да ми се падне като късмет! Но мисля, че късмета е и негов :blink:

JulyVell Siberians
Публикувано: 12 December 2007 - 04:33 PM
Цитат
как взех второто си куче ? .... И така след сбъдването на мечтата си да имам хъски, днес имам и такова на което му е било писано да ми се падне като късмет! Но мисля, че късмета е и негов :blink:
Е, това вече е интересно съвпадение. :drugarche:
Ако някой много иска хъски, а няма - сега е времето - идва Коледа, пишете късметчета ;D

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 18 January 2008 - 12:31 AM

Of all the things I've lost
I miss my mind the most
Публикувано: 03 March 2008 - 10:44 PM
Още нямам хъски, но се надявам в най скоро време да имам мъниче :wub: :yahoo:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 04 March 2008 - 08:16 AM
Като малка нашите гледаха бобтейл, който почина като станах на 10. После си взехме кралски пудел, който порастна с мен, водех го навсякъде с мен, беше ми другарче във всичко. Почина на 15 години.
Хъскитата ги харесвам, откакто гледах един филм за кучета в Аляска, теглещи шейни, а и ето този клип:
http://youtube.com/watch?v=5w0Xy_6WIY0
После и в Благоевград, където живея започнаха да се появяват и ги гледах с възхищение :blink:
След като пудела ми умря ми беше много мъчно и не исках да си взимам куче, но на една приятелка хъскито Рита й се родиха внуци и тя предложи да ми подари. И така се сдобих с Хачи :wub: С него всяка разходка е приключение и много му се радваме цялото семейство :yahoo:
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »