Как станах фен на породата Сибирско хъски...
Публикувано: 30 December 2009 - 04:55 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 18 December 2010 - 06:08 PM

Публикувано: 18 December 2010 - 07:27 PM
dog-fan, в 18 December 2010 - 05:13 PM, написа:

Всичко това е прекрасно! Няма по-велико куче от сибирското хъски, за мен това куче е равно на съвършенство! Никога, никога не бих се отказала от него, не бих го предала или разочаровала винаги при всички ситуации съм плътно до него, за да се пазим един друг, да се радваме заедно и давам душата си за него ,точно затова, с риск да разваля настроението, искам само да вметна, че ако искаш хъски, за да се хвалиш пред някого, по-добре се откажи!
Публикувано: 18 December 2010 - 08:14 PM
Със хъски можеш да се хвалиш докат навърши третия си месец (както със всички останали кученца) по приетата идеалогия (всяко бебе е сладко), но малцина са тези, които отценяват невдимото с очите!
//Офф

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 19 December 2010 - 01:23 PM
Публикувано: 19 December 2010 - 04:11 PM
Flawless, в 18 December 2010 - 06:32 PM, написа:
dog-fan, в 18 December 2010 - 05:13 PM, написа:

Всичко това е прекрасно! Няма по-велико куче от сибирското хъски, за мен това куче е равно на съвършенство! Никога, никога не бих се отказала от него, не бих го предала или разочаровала винаги при всички ситуации съм плътно до него, за да се пазим един друг, да се радваме заедно и давам душата си за него ,точно затова, с риск да разваля настроението, искам само да вметна, че ако искаш хъски, за да се хвалиш пред някого, по-добре се откажи!
Ау , не исках така да прозвучи! Имах предвид , че тогава мечтата ми ще се сбъдне и аз ще съм най-радостния човек в света. Съжалявам , че така прозвуча!

Публикувано: 20 December 2010 - 11:25 AM

Еее, докато беше малка Джесика наистина правехме номера с колелото, но вече се страхувам, че кача ли се напролет на колелото с нея, само при едно нейно дръпване и ще се окажа на земята. Не че няма да опитам

Сега се разхождаме с други кучовци в парка и Джесика е дружелюбна и добре се разбира с останалата банда от още 4 различни породи. Тези дни си играят с една немска овчарка на нейната възраст-голямо гонене пада.
Към групата ни може би ще се присъедини и още едно женско Хъски, по-голямо като възраст от Джесика. На срещите ни в парка, докато моята беше малка каката няколко пъти й ръмжеше предупредително и настръхваше. Не зная как ще се разберат при среща на поляната, като са свободни. Подозирам сблъсък между двете и затова не бързам да ги събирам. Макар и по-малка на възраст Джесика е доста едра, визуално е по-едра от другото женско Хъски, което сигурно ще доведе до борба за надмощие. Интересното е, че с немската овчарка нямаме този проблем и си играят много добре двете женски-поне на този етап.
Публикувано: 21 December 2010 - 11:52 AM
Публикувано: 27 January 2011 - 02:03 AM
Сибирското хъски ми е мечта от дете. Като бях малка и една съседка имаше хъски (Хера) беше първото от тази порода което видях и което никога няма да забравя.
Плени ме това , че хем има миловиден поглех хем изглежда величествено.
От 2 години живея с приятеля ми беше ми много трудно защото бях свикнала винаги нещо да се разхожда покрай мен липсваше ми посрещането като се прибирам радостта в очите когато кажа хайде навън. Започнахме да обмисляме да си вземем куче. Но и той не искаше голямо куче. Докато един ден се звънна на вратата и когато отворих видях един негов приятел с едно кутре в ръце .
Тя изглеждаше невероятно малка дунда със прекрасни сини очички. Направо се влюбих в нея и немога да си представя живота си без Никол.
Публикувано: 19 January 2013 - 12:55 AM
Бях 10 годишна и ходех на уроци по английски. На една от страниците в учебника имаше урок как се пишат писма и имаше нарисуван пощенски плик с марка, изобразяваща хъски и коли. Разпознах само колито като порода (Ласи, сещате се...) но хъскито беше просто прелестно, нищо, че беше 2 на 2 см изображение. От тогава съм луда на тема хъскита

Публикувано: 11 February 2013 - 02:49 PM

Моята история започна също с филмите. Първо беше "Белият зъб" след време и "Осем герои". Дори не помня на колко години съм била. Тогава имах куче, булонка Ричи, което живя с нас 17 години, почина когато бях на 22... беше ми като братче. Тогава бях категорична, че друго куче никога няма да имам, защото Ричи може да бъде само един и никой никога няма да го замени! След три години обче се осъзнах, че всеки ден ходя из квартала, за да храня и галя бездомните... Тогава усетих силната нужда отново да има същество, което да ми дава смисъл да се прибирам в къщи, защото то ще е там и ще ме чака... Преди това имах 10 тарантули, 4 плъха, 3 мадагаскарски съскащи хлебарки, заек и морско свинче

И така реших, че ще имам куче. Исках първоначално да отида в някой приют и да си осиновя. Приятелят ми обаче (също запален ужасно много по хъскита) настоя да бъде хъски. Признавам, че не приех идеята много радушно... знаех, че това ще бъде огромно предизвикателство и дори бях малко уплашена. Обаче докато аз още се чудех и маех, вече беше говорено с един приятел от Сливен, на когото не щеш ли хъскитата му си имали потомство... И докато се усетя Джак вече пътуваше към София... Още в първия миг щом го видях пламна нова любов. Гушнах го, беше толкова изплашен и малък.... тогава си обещах на себе си, че ще се грижа за него и ще дам всичко за това същество, за да бъде щастливо. Вече не ме беше страх, знаех че ще се справя с дивия нрав на хъски, а Джак ще се справи с моя опърничав нрав.
Мечтая, един ден за голяма къща с двор, където Джак да търчи с още поне 5 хъскита и още толкова осиновени от улицата кучета.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)