Протеините
Публикувано: 24 March 2005 - 08:06 PM
Какво стана пак и защо всеки път след теб Цецо?!
Вече наистина официално те моля просто спри.Аз също изчетох писанията и не видях никъде някой да те е обидил.
Тези хора тук може да не са ти клиенти и да не ги познаваш, но те са мои първо - приятели,второ част от тях са ми и клиенти и трето не на последно място всички нас тук във нашият форум ни обединява единствено и само обичта към животните.Тук сме заедно: заедно спорим ,заедно плачем, заедно се радваме, но никога не си разменяме реплики така остри и не се заяждаме.
И наистина пишем от добра воля,като целта ние да популизираме нашата обич и нашите знания към начинаещите.
Аз лично не смятам,че си губя времето тук и с удоволствие ще продължавам да пиша и да помагам,когато проблема е от мойта компетенция.
Ти ако се дразниш......не влизай във форума
Това е r)

what will be to be.....[br][br]
Публикувано: 28 March 2005 - 06:54 PM
Публикувано: 28 March 2005 - 07:55 PM
За да се даде отговор на този въпрос трябва да разгледаме няколко фактора:
1.не е толкова важно колко Са давате допълнително на вашето кученце а каква е усвояемоста му
2.каква е храната с която го храните(защото ако направите съпоставка между количеството Са което се съдържа в качествените сухи храни, за дажбата му на ден ,ще установите че даването на 1, 2 или 3 таблетки на ден са само едно малко допълнение)т.е ако храните d) си с такива храни обикновенно не се налага даването на Са допълнително или може да се дава при изричното предписание от вет.лекар и по време на най-интензивния разтеж и смяна на зъби.
За това препоръчваме- ходете на приятелски срещи b) при вашия ветеринарен лекар поне веднъж месечно докато сладурчето не израсне, той най-добре може да прецени дали има нужда от допълнително Са, дали се развива правилно, а и така мъника ще свикне че там е хубаво и не се ходи само за неприятни манипулации, а и за игри и приятни емоции l) l) w)
И още нещо нека да не забравяме за индивидуалното развитие на всяко d) и c) b)
Относно Sa 37 това е най-вече витаминно-минерална добавка в която количеството на Са не е никак голямо, така че спокойно може да давате, естествено отново се съобразете с това с какво го храните.
ще се радваме ако с тази макар и не конкретна инфо сме успяли да помогнем b)

Публикувано: 29 March 2005 - 10:39 AM
Публикувано: 29 March 2005 - 04:43 PM
И още нещо последно искам да попитам нормано ли е бясът да се сложи един месец след последната 3-та ваксина?
Благодаря ви предварително!
Публикувано: 30 March 2005 - 09:52 AM
Относно храненето на Жар ако така приготвената и поднесена храна му понася добре и ако не вие проблемно да му я готвите - добре правете го.Важно условие е в храната да няма подправки и голямо количество сол(ако давате сирене задължително го обезсолявайте).Иначе обикновенно рязката смяна на храната може да доведе до стомашно чревни разстройства, към който НОК са предразположени т.е ако сменяте храната(дори от една марка към друга)правете го постепенно.
За рахита - трудно ми е да давам мнение без дори да съм видяла d) , само мога да кажа че тези топченца който са ви показали са местата от където ребрата нарастват докато d) порасне, както и бучките на предните лапички са местата от кадето нарастват костите на краката.Все пак зависи колко са големи и пак казвам не може да се дава мнение без да сме видяли d)
За ваксинацията за бяс - това е въпрос на различни схеми на ваксинация.Може да се сложи с третата вакс., или по късно не е някакъв проблем.

Публикувано: 30 March 2005 - 10:31 AM
А-а-а сещам се и да питам нещичко - зашо тоя моя калпазанин яде пръст от саксииите ми, едва си опазвам цветята от него??? bl) Някъде четох че това било израз на стомашно-чревни проблеми и по-този начин кучетата си набавяли необходимите бактерии в чревната флора. Необходимо ли е да прадприема нещо, освен постоянния пост пред саксиите? s)
Публикувано: 30 March 2005 - 10:41 AM
Цитат
Здравейте gu6tera! Извинявайте ,че се намесвам,но темата със саксиите ми е до болка позната и много проблемна ,вече 3-ти месец (повечето тук знаят-имам френски булдог на 6 и половина месеца,в момента).Та да питам-как изобщо успявате да се опазите саксиите? bl)
Аз моите съм ги вдигнала на недостъпни места,но това се надявам да е временно...ако имате някаква "хитрост",моля споделете я!

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!
Публикувано: 30 March 2005 - 11:14 AM
Публикувано: 30 March 2005 - 11:24 AM
За съжаление,на нас излизането навън не ни помогна особено,но породите са много различни и се надявам поне при вас да има резултат!
Иначе саксийния проблем е общ за доста подрастващи кучета от различни породи и не е нещо рядко,което само Жар ( и мойта Сара) правят.За причините обаче,оставям нашите мили докторки да ви отговорят!

Публикувано: 30 March 2005 - 04:01 PM
Цитат
Според личния ми опит - не, освен да смениш керамиката с пластмаса, ако не ти се купуват саксии всеки ден l) btw, още не съм събрала смелост да подновя опитите си в сферата на растениевъдстовото.

Публикувано: 30 March 2005 - 04:42 PM
Цитат
Eeeeeх,mil_....,а аз така се надявах,че поне при теб е приключило това безобразие bl) и си викам "Чакай да питам още някой събрат по саксиен проблем",пък то.....
Но снимката е супер,а и gu6tera вече знае,че не е сама в борбата с "любовта към саксиите" l) l) l) l)

#54 Guest_Guest_*
Публикувано: 30 March 2005 - 09:24 PM
Реджи е голям красавец и явно хапването да пръст и зеленина му се отразява страхотно, за разлика от влиянието на този "прекрасен"навик върху нас - гордите собственици. d) Но аз съм твърдо решена да опитвам още в спасяването на домашната си градина, така че ще пиша още по проблема и дано с общи усилия намерим неговото разрешение! Поне знам че не съм сама, а това не е никак маловажно. l)
Публикувано: 30 March 2005 - 09:45 PM
Не че не успяха да сведат броя на саксиите от 67 до 20-на, но поне тия 20-на сега са подложени само на окастряне от развети опашки l)
Публикувано: 31 March 2005 - 07:29 PM