Dog.bg Форуми : Протеините

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Протеините

#41 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2005 - 08:06 PM

Ехо, това не беше ли тема за протеините?!
Какво стана пак и защо всеки път след теб Цецо?!
Вече наистина официално те моля просто спри.Аз също изчетох писанията и не видях никъде някой да те е обидил.
Тези хора тук може да не са ти клиенти и да не ги познаваш, но те са мои първо - приятели,второ част от тях са ми и клиенти и трето не на последно място всички нас тук във нашият форум ни обединява единствено и само обичта към животните.Тук сме заедно: заедно спорим ,заедно плачем, заедно се радваме, но никога не си разменяме реплики така остри и не се заяждаме.
И наистина пишем от добра воля,като целта ние да популизираме нашата обич и нашите знания към начинаещите.
Аз лично не смятам,че си губя времето тук и с удоволствие ще продължавам да пиша и да помагам,когато проблема е от мойта компетенция.
Ти ако се дразниш......не влизай във форума
Това е r)
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#42 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2005 - 06:54 PM

Здравейте, доста мислих по въпроса дали няма да сбъркам ако сложа постинга си тук, но след като изчетох предишните две страници безмислени и неоснователни караници и то не по-темата n) , реших че няма да сгреша чак толкова ако попитам именно тук това което ме интересува. Надявам че спорт воден ожесточени в продължение на толкова място и време е приключен, защото за мен той наистина е напълно безмислен a) . Поне да имаше някаква полезна инфо в него...и така все пак да попитам. Интересувам се от правилното дозираме на калциите в детска възраст при НОК. Имам мъжка НОК на 3 месеца (вече е 10-на килограма без мъничко, расте разбойника!!! ;) .Давам Калции плюс, докато беше по -малък на килограми по една таблетка, после по-една и половина...но само тях. Сега искам да започна да му давам и СА - 37 като добавка към храната, да му давам ли прахчето (СА - 37) заедно с Калции делис, или въобще няма нужда от калции допълнително? Какво да правя, тревожи ме фактът че на малкия Жар му предстои да порасне доста, а ме е страх от рахит и от всичко останало, което е резултат от неправилното дозиране на калция в организма на кучето (т. е и обратният ефект, предозирането). Моля ви за съвет и предварително сърдечно ви благодаря за отделеното време и внимание. Наистина всички тук се занимавате с нещо "ужасно" полезно, искрено благодарна съм ви за безкорисното желание не просто за помощ, а за ГОМЯМА помощ! b) И за лубовта към животните, разбира се, тя наистина ни обединява! w)

#43 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2005 - 07:55 PM

здравеите, ще се опитаме да дадем отговор на този доста често срещан въпрос-колко Са трябва да взима малкото кученце по време на разтеж?
За да се даде отговор на този въпрос трябва да разгледаме няколко фактора:
1.не е толкова важно колко Са давате допълнително на вашето кученце а каква е усвояемоста му
2.каква е храната с която го храните(защото ако направите съпоставка между количеството Са което се съдържа в качествените сухи храни, за дажбата му на ден ,ще установите че даването на 1, 2 или 3 таблетки на ден са само едно малко допълнение)т.е ако храните d) си с такива храни обикновенно не се налага даването на Са допълнително или може да се дава при изричното предписание от вет.лекар и по време на най-интензивния разтеж и смяна на зъби.
За това препоръчваме- ходете на приятелски срещи b) при вашия ветеринарен лекар поне веднъж месечно докато сладурчето не израсне, той най-добре може да прецени дали има нужда от допълнително Са, дали се развива правилно, а и така мъника ще свикне че там е хубаво и не се ходи само за неприятни манипулации, а и за игри и приятни емоции l) l) w)
И още нещо нека да не забравяме за индивидуалното развитие на всяко d) и c) b)
Относно Sa 37 това е най-вече витаминно-минерална добавка в която количеството на Са не е никак голямо, така че спокойно може да давате, естествено отново се съобразете с това с какво го храните.
ще се радваме ако с тази макар и не конкретна инфо сме успяли да помогнем b)
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2005 - 10:39 AM

Да разбира се че всяко животно усвоява различно Са и всичко друго. Това е въпрос на метаболизъм. Освен това мисля че обобщаването е тъпо, защото има още десетки фактори които по един или друг начин засягат усвояемостта на организма, солеви баланс, енергийни потребности и дори емоционално състояние ако искате. Тъй че според мен ита вет е права всичко е индивидуално за животното и трябва да се съобразяват доста неща.

#45 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2005 - 04:43 PM

Ита-вет, много благодаря за съветите. Когато те са от истински специалсити и още по-хубаво, от истински и обичащи работата си ветеринари, дори и "не" конкретни са повече от полезни b) Колкото до конкретността съм наясно че ако имате пълната инфо за Жар ще ви е много по лесно...но и аз не съм съвем наясно какво е значимо като факти bl) Важното е обаче че много харесвам работата с която сте се нагърбили всички ентусиасти във форума и на драго сърце чета всичко, което би ми било полезно.наистина ми доставя голямо удоволствие да си общувам с всички ви l) Много съм ви благодарна за желанието, за последователността и най-вече за голяма любов към животните, именно тя е тази която ни обединява. Колкото до това какво е менюто на малкия Жарко - той хапва на половина суха храна (дог шоу пъпи) и наполовина готвена (ориз, зеленчуци, месце основно пилешко, млечни продукти - от тях гледам да давам повече,а и той много ги обича r) , по малко овесени ядки). От прочетеното тук във форума не съм много убедена че постъпвам правилно като смесвам храните, незнам какво е вешето мнение. Какво бихте ме посъветвали?Колкото до притесненията ми относно калция: в събота когато го водих за последната ваксина на ватеринар, лекарката го пипна по ребрата и ми показа че напипвала топченца между основната част на коста и хрущяла. От обясненията и разбрах, че това не било хубаво и изисквало специално внимание и наблюдения върху останалите белязи на рахита, най-вече на лапичките. Аз го следя доста малкия разбойник, но тъй като чак след 10-на дена ще мога да го заведа пак на вереринар исках да споделя грижата си с вас и да ви помоля за съвет. Основателно ли се безпокоя?

И още нещо последно искам да попитам нормано ли е бясът да се сложи един месец след последната 3-та ваксина?
Благодаря ви предварително!

#46 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 09:52 AM

Здравейте пак,
Относно храненето на Жар ако така приготвената и поднесена храна му понася добре и ако не вие проблемно да му я готвите - добре правете го.Важно условие е в храната да няма подправки и голямо количество сол(ако давате сирене задължително го обезсолявайте).Иначе обикновенно рязката смяна на храната може да доведе до стомашно чревни разстройства, към който НОК са предразположени т.е ако сменяте храната(дори от една марка към друга)правете го постепенно.
За рахита - трудно ми е да давам мнение без дори да съм видяла d) , само мога да кажа че тези топченца който са ви показали са местата от където ребрата нарастват докато d) порасне, както и бучките на предните лапички са местата от кадето нарастват костите на краката.Все пак зависи колко са големи и пак казвам не може да се дава мнение без да сме видяли d)
За ваксинацията за бяс - това е въпрос на различни схеми на ваксинация.Може да се сложи с третата вакс., или по късно не е някакъв проблем.
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 10:31 AM

Ita_vet, мерси много сега вече съм много по-спокойна относна храненето. Бях се притеснила доста, защото изчетох какво ли не на тази тема. Но след като Жар хапва с удоволствие без никакви проблеми (и слава Богу, защото предишната ми НОК беше доста злояда и това ме измъчи) - стомашно-чревни или от друго естество (аз го наблюдавам доста, нали сега е мъничък), май проявявам неоснователно тревога. Той израстна доста за малкото време докато е при нас - за около 4 седмици между 6 и 7кг, което е около 170гр приръст на ден. Колкото до удебеленията във формата на топченца по ребрата и аз си мислех точно това, което вие споделихте с мен - той сега расте основно на кокал и е нормално да има такива прояви. Пък и таткото и майката са доста едри (аз толкова едра женска не бях виждала ) така че ни чака сериозен растеж. l) Освен че му се радвам много на маника b) , не подценявам и предразположеността му към костни и други усложнения свързани с бързия приръст в подрастваща възраст. Затова го следя "изкъсо" и каквото ми направи по сериозно впечетление, веднага търся помощ и съвет от специалистите. Много съм ви благодарна за вниманието и за огромного желание да "работим" (кой както може) в полза на животинките. А вашият булодог, който виждам на аватара ми е детска мечта. Невероятни кучета са - сладурчетата. Да ви е жив и здрав и много да ви радва!!!!

А-а-а сещам се и да питам нещичко - зашо тоя моя калпазанин яде пръст от саксииите ми, едва си опазвам цветята от него??? bl) Някъде четох че това било израз на стомашно-чревни проблеми и по-този начин кучетата си набавяли необходимите бактерии в чревната флора. Необходимо ли е да прадприема нещо, освен постоянния пост пред саксиите? s)

#48 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 10:41 AM

Цитат

...А-а-а сещам се и да питам нещичко - зашо тоя моя калпазанин яде пръст от саксииите ми, едва си опазвам цветята от него??? bl)....

Здравейте gu6tera! Извинявайте ,че се намесвам,но темата със саксиите ми е до болка позната и много проблемна ,вече 3-ти месец (повечето тук знаят-имам френски булдог на 6 и половина месеца,в момента).Та да питам-как изобщо успявате да се опазите саксиите? bl)
Аз моите съм ги вдигнала на недостъпни места,но това се надявам да е временно...ако имате някаква "хитрост",моля споделете я!
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#49 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 11:14 AM

За голямо мое съжаление все още не съм успяла да надхитря малкия палавник! Но бдя доста над цветята си и го поплясквам отвреме на време когато въпреки вниманието ми успее да ги докопа n) Резултата е следният: преди да доближи заветната цел (саксията) той се оглежда многозначително дали го наблюдавам или не и щом види че ще успее грабва възможно най-много пръст и я пръска по целия килим. n) Цветята ги яде само демонстративно, явно не са му много вкусни и слава Богу! Колкото до това каква идея имам - не крия саксиите от него нарочно, искам да го отуча от този вреден и за двама ни навик...а не да реша проблема временно! Надявам се, че когато почна да го извеждам навън ще загуби интереса си към цветята удома. Съжелявам че не мога да помогна с изпитана метода, но си мисля че естественият начин за отучване е само поскарването, или всички онези начини да се покаже на кучето че върши беля, нещо неправилно! Пожелавам на вас двете със Саричка успех в "отглеждането" на цветя вкъщи, а и на себе си l)

#50 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 11:24 AM

Права сте,разбира се! И у нас пада голямо "поскарване",но саксиите нямат никакъв шанс щом Сара(булдочето ми) ОСТАНЕ САМА в къщи! Това е всъщност и проблема ми-иначе когато сме си вкъщи и двете,проблема вече е отстранен благодарение на многократно и доста сериозно "поскарване" n) !
За съжаление,на нас излизането навън не ни помогна особено,но породите са много различни и се надявам поне при вас да има резултат!
Иначе саксийния проблем е общ за доста подрастващи кучета от различни породи и не е нещо рядко,което само Жар ( и мойта Сара) правят.За причините обаче,оставям нашите мили докторки да ви отговорят!
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2005 - 04:01 PM

Цитат

А-а-а сещам се и да питам нещичко - зашо тоя моя калпазанин яде пръст от саксииите ми, едва си опазвам цветята от него??? bl)  Някъде четох че това било израз на стомашно-чревни проблеми и по-този начин кучетата си набавяли необходимите бактерии в чревната флора. Необходимо ли е да прадприема нещо, освен постоянния пост пред саксиите? s)

Според личния ми опит - не, освен да смениш керамиката с пластмаса, ако не ти се купуват саксии всеки ден l) btw, още не съм събрала смелост да подновя опитите си в сферата на растениевъдстовото.
Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 04:42 PM

Цитат

Според личния ми опит - не, освен да смениш керамиката с пластмаса, ако не ти се купуват саксии всеки ден l) btw, още не съм събрала смелост да подновя опитите си в сферата на растениевъдстовото.

Eeeeeх,mil_....,а аз така се надявах,че поне при теб е приключило това безобразие bl) и си викам "Чакай да питам още някой събрат по саксиен проблем",пък то.....
Но снимката е супер,а и gu6tera вече знае,че не е сама в борбата с "любовта към саксиите" l) l) l) l)
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 04:54 PM

а аз се чудя Реджо от кво така дръпна на ръст.............. b) какви гранули какви манджи...по едно мушкато на ден и е готов
Мил страхотна снимка
User's Signature

#54 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 March 2005 - 09:24 PM

Снимката наистина е невороятна, мои мили сестри по съдба!!! b)
Реджи е голям красавец и явно хапването да пръст и зеленина му се отразява страхотно, за разлика от влиянието на този "прекрасен"навик върху нас - гордите собственици. d) Но аз съм твърдо решена да опитвам още в спасяването на домашната си градина, така че ще пиша още по проблема и дано с общи усилия намерим неговото разрешение! Поне знам че не съм сама, а това не е никак маловажно. l)

#55 Потребителят е офлайн   gu6tera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2005 - 09:25 PM

Oпа забравих да се регистрирам, рисковете на начинаещите във форума. Извенето ме , но написаното точно отгоре е мое дело r)

#56 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2005 - 09:45 PM

Хехехе, до болка познат проблем ..и с котарака, .и с двете кучета n) Какво ли не правих - дебнахме се, хвърляхме "дистанционното" в момента на прегрешение (супер ефект, докато съм в къщи... изляза ли ... s) ) Така и не си спомням какво точно ги отказа, но май за котарака кактусът се оказа несмилаем, а последната дума при Ран си казаха любимите ми люти чушлета b) l) bl) Хихихи, после ги използвах доста успешно за отказване от котешката паница (която опразваше и правеше на тресчици) и други непозволени за дъвчене предмети r)
Не че не успяха да сведат броя на саксиите от 67 до 20-на, но поне тия 20-на сега са подложени само на окастряне от развети опашки l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#57 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 March 2005 - 12:07 PM

Ха, аз даже си купих семена на люти чушлета, беше ми хрумнала идеята. Ама междувременно Реджи видя сметката и на най-реджоустойчивото ми растение - една драцена, която беше разсаждана и засаждана поне 10 пъти и... ми мина ентусиазма.

#58 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2005 - 07:29 PM

Е, аз чушлетата ги отглеждах за лична употреба, ама ме подядоха n) За съжаление цялата ми реколта беше унищожена и успях само да посъбера остатъците, за да ги използвам по предназначение на други места bl) l) bl) Така че ако още пазиш семената и ако са от много люти чушки черпи няколко n)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни