Относно нови (под) форуми
Публикувано: 27 October 2008 - 12:43 PM
1. Информация има и тепърва ще се пуска(ако се отделим като подфорум) , повечето се нуждае от превод , но с времето и това ще стане, всеки може да отдели малко време за нещо което е прочел и му е направило впечатление , да го подготви и да го пусне .
На български даже и в нета няма специализирано инфо за френския булдог(освен стандарт на породата) и с това подфорума може да стане място където ще се обменя такова инфо .Основният ни аргумент за подфорум е това !
2. Не мисля , че темата е "традиционно конфликтна " и при добро желание можем да намерим общ език .
3 . В последно време има хора , които редовно преглеждат или пишат тук , интересуват се от кьде да си закупят кученце (може да се направи списък с развьдници в чужбина )
4. Породата не е рядка , но е специфична и с набирането на информация , която ще може да се систематизира , подфорума ще бьде полезен за много бъдещи и сегашни стопани .
И ние благодарим на bushkata за предложението , с което ни подтикна кьм действия .
Публикувано: 06 September 2009 - 09:40 AM
Публикувано: 09 September 2009 - 08:57 PM
Българи сме,ама ни мързи да погледнем и да прочетем преди да пишем
http://forum.dog.bg/-f71.html
Публикувано: 25 October 2009 - 08:05 AM
Публикувано: 09 November 2009 - 04:19 PM
Аз имам непородисто куче и пиша в темата "смесени породи". Чудя се или всъщност отправям питане, дали е възможно да си имаме наш подфорум. Бих опитала и да се аргументирам за това:
Знам, че там пишем малко хора, но пък самото естесвто на темата е доста популярно , надявам се и за в бъдеще. Аз лично ако не бях питала, никога нямаше да я открия във форума за породите, защото често е назад, а и там почти не съм влизала , освен за обща информация , ако ми се е налагало да разгледам някоя порода или докато съм имала куче от някоя порода. Самият раздел "Породи" не предизвиква в мен асоциации да търся за безпородни кучета. Виждам из темите хора с безпородни кучета, които никога не са писали в нашата, може би не знаят , че я има. Познавам също така поне 10-ма човека от нашия парк с осиновени кучета. Никога не съм ги виждала да пишат тука, разбира се , че не е задължително и че може да нямат време, но все пак ако е лесно откриваема темата може би ще има още стопани, които да се включат. Всички осиновители от "без дом" или други сайтове, може да бъдат насочвани тук, за да обменяме информация и съвети и същевременно да има връзка с тези стопани.
Лек и успешен ден !
Публикувано: 09 November 2009 - 07:25 PM
Чудя се, дали "Смесени породи" е най-подходящото име... Някак си думата "порода" предполага да има такава (при родителите). Все едно раздела да е за някой който си е правил експерименти - какво ще стане между пинчер и боксер (примерно)... Може би "безпородни", или "непородисти" (стига да не се разбира като неродословни и разбира се без да изключвам въпросните смески м/у породни). Не знам, дали аз не си правя някаква грешна асоциация... извинете ме, ако е така. Мисля си също, че раздела трябва да има някаква връзка с "Разкази с чуден край"... не знам как точно. Повечето собственици на осиновени безпородни кучовци се въртят там. Иначе би трябвало да "приберем" и темите "Каква порода е това куче?" (Може би като "На какви породи прилилича най-много..."). Ще си имаме и тема, кой как се е сдобил с животинката (може да е като представяне) и т.н. Изобщо, макар че за момента наистина не пишем много хора там, ще е хубаво да има такъв раздел. Сигурна съм, че ще се разрастне, а мисля, че ще популиаризира осиновяването на безпородничета.
Поздрави и от мен!
Публикувано: 09 November 2009 - 10:40 PM
Публикувано: 08 December 2009 - 03:47 PM
Аз имам непородисто куче и пиша в темата "смесени породи". Чудя се или всъщност отправям питане, дали е възможно да си имаме наш подфорум.
Eдин месец по-късно подновявам питането.
Темата е доста дълга и се следи трудно, особено когато се редуват постове с информация за нови осиновявания, проблеми, снимки , срещи, после някои отговаря на пост преди 3 страници...
Нуждата от няколко теми в един подфорум за безпородни се обуславя от най-различни факти. Например при безпородните има много непредви промени. За нас това означава и по -динамична промяна на начина на общуване... И много други неща.
Колкото до името - можем да го обсъдим в самата тема и евентуално да го променим.
Публикувано: 12 July 2011 - 12:31 PM
Публикувано: 05 March 2012 - 07:18 AM
искаме да направим подфорум за породата Миниатюрен пинчер - събрали сме доста материали и вече има кучила мин пин в България .
Хората не знаят какво е миниатюрен пинчер и търсят и купуват кръстоски .
За наша радост кучетата в България вече са общо 12 с малките . Нужна ни е помощ да насочим хората да търсят и да имат представа какво е Пинчер - да можем да представим и чуждестранни развъдници от където могат да си вземат кученце , ако решат.
предлагаме следната структура
1:Правила
2. Стандарт история на породата -Схеми и снимки
3. от Къде да вземем миниатюрен пинчер - Развъдници в България и чужбина -актуална информация
4. От А до Я -грижи за мин пин и тренировка
5. Общ форум за всички по нещо
Започнали сме тази тема My link и имаме желание да я доразвием.
Благодарим
Публикувано: 06 March 2012 - 12:12 PM