Dog.bg Форуми : Корела с яйца какви грижи са необходими

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Корела с яйца какви грижи са необходими

#1 Потребителят е офлайн   shatcy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2007 - 09:37 AM

Здравейте на всички, имам две корели наскоро женсата снесе 5 яйца мъти ги грижи се уж ама аз въобще не съм наясно трябват ли по спецялни грижи. Нищо не разбирам дойде ми като гръм , и после ако се излюпат папагалчета кво да ги правя аз ли да ги храня с нещо тя ли ще се справя сама .Мола за съвети благодаля предварително на всички :rolleyes:

#2 Потребителят е офлайн   tirex Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:канари<br />папагали<br />гълаби<br />африкански цихлиди

Публикувано: 07 November 2007 - 10:36 AM

Не се притеснявай за нищо , тя ще си се грижи за малките като се излюпят .Само трябва да добавиш яйчена смеска когато се появят малките , останалото е работа на родителите .Няма място за притеснение.
Дано съм бил полезен . ;)

#3 Потребителят е офлайн   shatcy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 03:02 PM

А кава е тази яйчена смеска от зоомагазин може ли да се купи.А колко време мътят по принцип.

#4 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 08:05 PM

Ето го и моя проблем,много се моля да ми помогнете :sos:И моя женски папагал снесе яйце в клетката,първото се счупи,сигурно отгоре го изакала,незнам=На другият ден снесе още едно,за днес незнам трябва да ходя да я проверя.Миналата година пак по същото време снесе яйца,бяха някъде около 12,нито едно не оцеля и аз си мислех че даже не са ополодени,понеже никога не съм ги виждала да правят нещо,та дори и да се гушкат.Женската някои път отиде и му се гушка ама той веднага я бута и се дразни.Незнам какво да правя.Те или ги чупат,ступват върху тях или и аз незнам.Абе сами можете да прецените при 12 яйца нищо да не излезне.Между другото преди да почне да снася,го усещах мислех си тчно това понеже тя издаваше странни звуци,като плачена,това 3 дена преди да снесе.За сега има 2 яйца,какво да правя,едното е счупено.Нямат къщичка.Миналта година като снася и напражих някво гнездо от слама тя го счупи и я беше страх от него.Сложих и трици,тя ги разпиля.Виждам я че иска бебета,но немога да и помогна.А и забелязах,че мужкият някои път слиза и мъти,редуваха се,но нищо не излиза.Оххх дано нещо стане,щото с тва снасяне имам чувството че боледува като не оцелеят :(

#5 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 08:09 PM

Извинявам се,че е толкова дълго,но просто вече незнам кой да питам,ветеринарите ми казаха,че може да не са оплодени,но си мисля,тва да не е кокошка и да снася без да са правили нещо :-вече незнам,мъжкият ми е обучен,женската ще ми изяде пръстите,но се притеснява като и пипам яйцето,само слиза и си ляга жърху него.Но рядко го топли не постоянно както трябва.Ще ги взема аз да ги мътя ;Dнакрая

#6 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 10:17 PM

Сложи им къщичка, така няма да се чупят и когато искат да ги мътят ще им е по-удобно, а и яйцата ще са на по-сигурно.

#7 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 10:52 PM

Мерси! :blink:Аз мислех да им сложа,но тях ги е страх от такива неща,аз има бях направила гнездо,от кошница за великденски яйца и бях сложила вътре трици,тя беше горе в клетката нависоко,тя първп ги беше страх и второ женската я счупи самата кошница.Ще им сложа щом казваш.Моляте да ви питам още нещо,нормално ли е да снася всеки ден по едно,не трябва ли да е наведнъж смисъл в един ден.Ако ги сложа яйцата в къщичката,дали папагалите ми ще влезнат вътре да ги мътят и дали няма да ги счупят.И мислите ли че са заплодени или както се казва яйцата?Ааа и още нещо аз гледах къщички,ама не са ли много малки,то сигурно има и големи,но те с тези дълги опашки,как ще влезнат като те са по-скоро високи къщичките,отколкото широки.Много се извинявам,но съм се побъркала,искам наистина да ги опазя и да знам че майката е щастлива и аз де ;)

#8 Потребителят е офлайн   bubulina79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 04:30 PM

Цитат

Мерси! :blink:Аз мислех да им сложа,но тях ги е страх от такива неща,аз има бях направила гнездо,от кошница за великденски яйца и бях сложила вътре трици,тя беше горе в клетката нависоко,тя първп ги беше страх и второ женската я счупи самата кошница.Ще им сложа щом казваш.Моляте да ви питам още нещо,нормално ли е да снася всеки ден по едно,не трябва ли да е наведнъж смисъл в един ден.Ако ги сложа яйцата в къщичката,дали папагалите ми ще влезнат вътре да ги мътят и дали няма да ги счупят.И мислите ли че са заплодени или както се казва яйцата?Ааа и още нещо аз гледах къщички,ама не са ли много малки,то сигурно има и големи,но те с тези дълги опашки,как ще влезнат като те са по-скоро високи къщичките,отколкото широки.Много се извинявам,но съм се побъркала,искам наистина да ги опазя и да знам че майката е щастлива и аз де ;)

Първо и най-важно какви са видовете ти папагали, корели???Всеки вид има различни потребности. Второ-сезона не е за размножаване, въпреки че са снесли яйца. Трето-това поколение го отпиши, но все пак опитай да сложиш къщичка и в тях яйцата, продават се различни за различните видове. Захранвай родителите с яйчена смес. Яйцата може и да са оплодени, всъщност най-вероятно са, щом ги е снесла, въпреки че не си видяла нищо, обикновено папагалите се чифтосват рано сутрин, когато още спиш.ако дадеш повече инфо, мога да ти помогна повече, така ми е трудно да гадая. И двамата родители при корелите участват в мътенет, което  за този вид ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е на скришно място (къщичка), защото се плашат и дори могат да изоставят яйцата си. Не бъркай с причина и без причина вътре!

#9 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 09:10 PM

Оххх хора кажете какво да правя,вече и аз незнам.Папагала ми пак снесе две яйца :rolleyes: погледнете кога съм писала пред и сега пак пиша за зъщият проблем.И по-миналата година беше снесла 12 яйца,не на веднъж ми почти всеки ден по едно(като кокошка) нищо не излезе от тези яйца,както и 2007 края пак снесе няколко яйца и пак нищо не излезе.Не очаквам и сега да излезе,но се притеснявам.защото е като кокошка,а дори си мисля че нищо не правят с мъжкия и откъд се появяват тези яйца.Моля вече някой да каже нещо и да ми помогнете като ми дадете съвет и мение,защото наистина ми е притеснено,а когато по-миналата година питах вете,те ми казаха еми може да не излезе нищо(а въпроса беше съвсем друг,но явно не разбираха кой знае колкото от папагали,а по-скоро ор другите.)

#10 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 01:25 PM

Първо обурудвай клетката с две матилки които да отговарят по размер за породата.Има ги по-назад във форума но все пак 20/20/40 е среден размер за корели с отвор ф8см. Дъното го застели с талаш и мека хартия и не се притеснявай че ще го разпръскат. От това обаче което чета при тебе ми се струва че гледаш две женски корели. Извади тази корела която мислиш че е мъжка в друга клетка а при корелата която снася пусни друга мъжка но не я купувай от зоомагазин а я вземи от познат който да ти гарантира за пола. Финансово ще се разберете ако всичко е наред. Корелата снася и мъти в мътилки тип хралупа и там и е спокойното място ,нищо че ти се струва тъмно и неуютно. Мъжкият не спира да чурулика и да се перчи през размножителния момент и се оплождат и през деня без да им пука от присъствието на зрители.

#11 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 05:49 PM

Ми ние като ги водехме на ветеринар преди време ни казаха,че са си мъжки и женски папагал.Ще пусна снимка на мъжкият папагал.А може ли женската да си снася е така,без да има мъжки.А да кажа,че моят мъжки е много общителен,но си мисля че не сде чувства като папагал,а като човек.Поне така се държи.Никога не съм го чула да чурулика,а ми крещи.Перчи се наистина.Нямам познат с папагал-корела(за съжаление).По принцип не съм мислила да имам малки,но женската явно иска и неможе без това.Според има нужда от това щом така снася.Общо е снесла 20 яйца откакто я имам.А първотот и снасяне и беше година и нещо след като я взехме.

#12 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 10:05 PM

Женска корела или корели може да снася яйца и без да има мъжки и показател за това е голямият брой яйца. Двойка корели снасят обикновенно 5-6 яйца. Между 6 и 10 снасят стари двойки в подходящи условия създадени им от специалисти развъдчици. Мъжката корела в периода на оплождане не би трябвало да показва социализация а да се перчи на женската и да си пази люпилката.Почти като при хората- има мъжкари има и педали.

#13 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2008 - 10:22 PM

Както винаги съм съгласен .Освен при корелите много често подобна полова ориентация  ;D ;)има и при гълъбите
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#14 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 10:16 AM

Кери, направи ли клетката и мътилките така какато ти препоръчахме ? Не бях се зачитал внимателно в това което си писала и ето какво ми прави впечатление-пишеш че яйцата не са много топли. Повече не прави този експеримент и не пипай яйцата. Клетката и люпилката са територия на папагалите и всяко твое вмешателство там е нежелателно. В прекаленото си желание да ги обслужваш ти самата не разбираш че по този начин им пречиш.Когато една двойка птици създава поколение стопаните са длъжни да им създадат условия максимално близки до природните а не до домашните. Придържайте се към тези препоръки а проверката дали яйцата са оплодени може да ти го прави опитен пилчар но ще видиш че когато се проверяват яйца женската се издебва когато стане да яде без да забележи че им се бърка в мътенето. Никакъв не е проблема ако просто си лежи и си мъти спокойно без значение дали знаеш какви са яйцата.Ако след 20-25 дни те не са в ред папагала сам става и ги напуска и започва да търси друго место за снасяне.Затова ти препоръчах две матилки.

#15 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2008 - 08:16 PM

Аз им бях направила преди тези яйца,ама те ги беше страх от това и стояха в едната страна на клетката.Та яйцата ги пипнах,защото в клетката отдолу няма решетки и им сложих много трици.И да кажа,как забелязах че има яйца,отидох да ги храня и гледам мъжкият на пода и седи,като бръкнах да взема хранилката,той се отмести да яде и видях яйцето.На другият ден още едно.Забелязала съм го да ги мъти,ама де да знам.Имам чувсвтото че нищо няма да стане,защото може да ги настъпват и да ги наакат :- А и щом от миналите яйца нищо не излезна,де да знам.Много искам да се оправи женската,защото виждам че иска да има пиленца,също така виждам и че постоянно му се бута на мъжкият и му накланя глава(да я гали).А пък той не и обръща много внимание. :-

#16 Потребителят е офлайн   aneliq_p Икона

Публикувано: 16 February 2008 - 12:35 PM

моите корели си снесоха яйца, ама никой не ги мьтеше.нищо ли няма да излезе от тях   :huh:

#17 Потребителят е офлайн   DRAAC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 February 2008 - 10:23 PM

Не знам,може и да излезе нещо,но не се знае какво ще е :  :kotence: :kuchence: :ribok: :zaek:  ;D ;D ;D

#18 Потребителят е офлайн   корин Икона

Публикувано: 16 February 2009 - 12:02 PM

може ли някой да ми даде яйце на папагаел

#19 Потребителят е офлайн   mihaelaaa Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 11:49 AM

Здравейте. До скоро имах двойка корели, снесоха яица, но за жалост мажкият избяга. Има ли някаква вероятност женсата да ги излюпи сама?

#20 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 12:05 PM

мисля че може но ще и е трудно нали мъжкият трябва да я храни тя може и сама но не трябва да оставя яйцата за дълго

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни