Можете ли да ми кажете какво става!Всякаш "чумата" тръшка рибките ми!
От вчера вечерта досега съм изхвърлил 15 рибки!
6 червени хелера
4 черни хелера
2 барбус титея
2 черен принц
1 гупа
Гледам ги по отделно всичките!1 аквариум за хелерите,1 за гупите и един за хайверните!Аквариумите са по 30 литра,а във всеки аквариум съжителстват средно по 20 рибки от видовете им!Имат си всичко!Помпи,нагреватели,термометри!Храня ги с Sera Vipagram,чернодробна,дафния,като всичко това е смесено и се дава на каша!Давайте идеи,каде може да бъркам!Някакви предложения!Ако продължават така нещата скоро ще остана без рибки,а това нещо немога да си го позволя! :huh: :( :'(
Загрижен съм сериозно!
Публикувано: 08 November 2007 - 08:52 AM
Така описана ситуацията едва ли някой може да ти даде точен отговор. Можеш ли да кажеш конкретни дании - T, ph, DH, нитрати, нитрити, амоняк, цикъл на сменяне на водата...? Би ли обяснил и как точно умират рибите?
Как така даваш храната смесена на каша? Влажна ли е? Съветвам те да изхвърлиш чернодробната и дафнията от менюто на рибите, а Sera Vipagran да смениш с храна на люспи, примерно Sera Vipan.
Как така даваш храната смесена на каша? Влажна ли е? Съветвам те да изхвърлиш чернодробната и дафнията от менюто на рибите, а Sera Vipagran да смениш с храна на люспи, примерно Sera Vipan.
Публикувано: 08 November 2007 - 12:06 PM
Снощи си проверих параметрите на всичките си аквариуми и мога да кажа,че всичко е в рамките на нормалното!Водата я сменям веднъж на 2 седмици цялостно,иначе сменям по 10 -15 % от нея като доливам друга престояла чешмяна вода поне 24 часа!Интересното е,че другите рибки в другите аквариуми са си добре само хелерите ми правят мизерии!
Значи отностно рибките,които ми умират!Застават на дъното и започват да залитат ту на едната ту на другата страна и след малко резултата вече е ясен!Междудругото снощи съм изхвърлил още 2 хелера!Жалкото от цялата работа е,че това са ми родители!Големи,оформени,напълно полово развити!Да бяха малки нямаше да ме е яд,ама ей го на... :angry:
Значи отностно рибките,които ми умират!Застават на дъното и започват да залитат ту на едната ту на другата страна и след малко резултата вече е ясен!Междудругото снощи съм изхвърлил още 2 хелера!Жалкото от цялата работа е,че това са ми родители!Големи,оформени,напълно полово развити!Да бяха малки нямаше да ме е яд,ама ей го на... :angry:
Публикувано: 08 November 2007 - 05:54 PM
Щом всичко е в рамките на нормалното, може би ще трябва да се свържеш с Мартин Захариев от център "Изида". Само той е в състояние да ти помогне. Успех!
Публикувано: 28 November 2007 - 11:39 PM
Цитат
Можете ли да ми кажете какво става!Всякаш "чумата" тръшка рибките ми!
6 червени хелера
4 черни хелера
2 барбус титея
2 черен принц
1 гупа
Гледам ги по отделно всичките!1 аквариум за хелерите,1 за гупите и един за хайверните!Аквариумите са по 30 литра,а във всеки аквариум съжителстват средно по 20 рибки от видовете им!Имат си всичко!Помпи,нагреватели,термометри!Храня ги с Sera Vipagram,чернодробна,дафния,като всичко това е смесено и се дава на каша!Давайте идеи,каде може да бъркам!Някакви предложения!Ако продължават така нещата скоро ще остана без рибки,а това нещо немога да си го позволя! :huh: :( :'(
6 червени хелера
4 черни хелера
2 барбус титея
2 черен принц
1 гупа
20 рибки от горепосочените на 30 литра аквариум са много.
Страница 1 от 1