И аз искам да питам за нещо свързано пак с лимфните възли и за да не пускам нова тема реших тук да пиша.На девети (тоя месец) си заведох котарака за годишната ваксина...биха му я и днес докато си го гушках напипах от същата страна подуто лимфно възелче.От другата страна на същото място (под мишницата) също има лимфно възелче,но то си е малко...не е подуто.
Та въпроса ми е възможно ли е в следствие на ваксината да се е подула най-близката лимфа? :( Подутото не е твърдо и на котарака изобщо не му прави впечатление,че го пипам там.
Лимфен възел на коте
Публикувано: 13 January 2008 - 03:46 PM
Хайде,хайде...какво става :blink: :(.Смятам да изчакам до други ден и ако това нещо не спадне да го мъкна при ветеринар :rolleyes:.
Но все си мисля,че заради ваксината се е надуло.
Публикувано: 13 January 2008 - 03:56 PM
Цитат
Най-вероятно, за това почакай, особено ако няма други смущаващи признаци.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 January 2008 - 04:06 PM
Абсолютно никакви.Само дето деня след ваксината се беше близал на самото място...оф незнам.Благодаря,че ми отговори,защото много му треперя на това коте и поне малко ме успокой. :blink: :wub:
Публикувано: 16 January 2008 - 11:20 PM
Само да се отчета ;D.
Всичко е наред,наистина е било от ваксината,защото го наблюдавах непрекъснато тези 3 дни и нещото вече почти не се усеща,и добива нормалните си размери ;D.Как ме стресира това животно.... :rolleyes:3 дни на тръни и няма да се успокоя докато не се разкара съвсем :blink:. :rolleyes:
А,иначе още на следващия ден след като го открих възелчето се "консултирах" с г-та ми по биология и една приятелка в НПМГ ;).
Това ми обясниха,че се получава,защото при проникване на микроорганизмите от ваксината(която е жива)лимфните възли веднага отговарят и започват да произвеждат много лимфоцити.Които от своя страна някои произвеждат анти тела,но за целта самите лимфни възли трябва значително да повишат производстото на лимфоцити и затова размерите им се увеличават.При проникване на микроорг. тялото трябва да реагира на момента и за да компенсират скоростта те увеличават размерите си.
Ох,и аз незнам защо го написах това ;D,(луда съм по биологията).Нека,ако някой друг се изплаши като мен поне да прочете това и да не се стресира. :wub:
Благодаря на всички.И ако сметнете,че това всичкото е ненужно го изтрийте :izcherven: :izcherven:.
Всичко е наред,наистина е било от ваксината,защото го наблюдавах непрекъснато тези 3 дни и нещото вече почти не се усеща,и добива нормалните си размери ;D.Как ме стресира това животно.... :rolleyes:3 дни на тръни и няма да се успокоя докато не се разкара съвсем :blink:. :rolleyes:
А,иначе още на следващия ден след като го открих възелчето се "консултирах" с г-та ми по биология и една приятелка в НПМГ ;).
Това ми обясниха,че се получава,защото при проникване на микроорганизмите от ваксината(която е жива)лимфните възли веднага отговарят и започват да произвеждат много лимфоцити.Които от своя страна някои произвеждат анти тела,но за целта самите лимфни възли трябва значително да повишат производстото на лимфоцити и затова размерите им се увеличават.При проникване на микроорг. тялото трябва да реагира на момента и за да компенсират скоростта те увеличават размерите си.
Ох,и аз незнам защо го написах това ;D,(луда съм по биологията).Нека,ако някой друг се изплаши като мен поне да прочете това и да не се стресира. :wub:
Благодаря на всички.И ако сметнете,че това всичкото е ненужно го изтрийте :izcherven: :izcherven:.
Публикувано: 01 September 2009 - 11:39 PM
Цитат(nikita4 @ Nov 21 2007, 07:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сега се връщам от лекаря -няма нищо за притеснение ,да я наблюдаваме и това е .Тя е много игрива ,храни се добре ,нямаме други оплаквания освен лимфния възел ,сега съм по спокойна дано изчезне по- бързо .
Здравей,
моля те кажи какво стана, спадна ли възелчето?
Благодаря предварително!
Поздрави,
Поля
Публикувано: 19 June 2013 - 12:01 AM
Здравейте!Темата е стара, но искам да попитам нещо за едно коте.Женско е и има тумори по корема.Преди време и направиха успешна операция и доста време нямаше проблеми.От известно време се появиха пак.Наскоро забелязах, че са и подути задните лапи и я заведах на лекар.Казаха, че най-вероятно някой от туморите е засеганал лимфен възел.След няколко инжекции се оправи, но сега гледам, че пак са и подути, макар и по-малко, като че ли.Единият от лекарите предложи да и направят нова операция, но ме притеснява, че е възрастна ( 18г.) и не знам дали ще успее да се възтанови от упойката.Според вас какво е най-добре да направя, в случая?Благодаря!

Вход

Горе
Цитиране +