Въпрос за апетита
Публикувано: 10 November 2007 - 06:26 PM
Още нещо - режимът е невероятно важен! Хранене по едно и също време и място, на което му слагаш купата. Яденето става нещо като ритуал. Но да се ядосваш и да го наказваш - глупаво е .
Успех!
Публикувано: 11 November 2007 - 11:12 PM
Ето какво да прочетеш:
Злоядо куче 1
Злоядо куче 2
ПП Ако имам време ще сглобя от съществуващите теми нещо по-спретнато, за да може да се използва за справочник.
Публикувано: 11 November 2007 - 11:35 PM
Публикувано: 12 November 2007 - 03:28 PM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 04 May 2008 - 11:07 AM
Публикувано: 25 May 2008 - 03:42 PM
Публикувано: 25 May 2008 - 03:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 May 2008 - 04:05 PM
Цитат
За прошеца не мога да ти кажа, но можеш да попиташ за Апитонин - добавка към храната. В състава му има 60mg лиофилизирано (това незнам какво значи) пчелно млечице и помощни вещества.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 25 May 2008 - 04:11 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 May 2008 - 04:37 PM
Публикувано: 25 May 2008 - 04:39 PM
Цитат
И аз не споделям тези консерви чапи .
Мисля че добре си се ориентирал към добра гранула ,а относно апетита гледаи да я храниш по рано сутрин (по-прохладно е)както и вечер (моят НОК яде сутрин към 8.00 вечер към 22.00 и тои е на роял канин и няма оплакваня) недеи го лъга с тези чапи консерви
Ааа и се постараи да го уморяваш повечко от бездеиствие си мисля че им пада апетита разхождаме се сутрин за 1 час и вечер за 1,5 -2 часа тичане игри а около обяд особено в горещините 30мин. игра с градинския маркуч голяма веселба пада а и апетит не ни липсва
Публикувано: 26 May 2008 - 10:11 AM
Цитат
Здравей. И аз имах подобен проблем с моето куче. съгласен съм със съветите на всички, но
при моето чудесен резултат даде следното, надявам се да ти помогна.
Щом имаш кавказка овчарка, значи тя би трябвало да яде по около5- 600гр. гранули на ден, при моя келеш, дажбата беше около 500гр. Намали храната на половина, т.е. сутринта сипи около 150гр. в купичката. Остави я да изяде колкото и се яде, но не я махай. Ако до второто хранене има още храна в купата не давай нищо. До другата сутрин би трябвало вече да няма нищо(ако все пак има, пак не даваш нищо до вечерното хранене), тогава сипваш още 150-200 гр. оствяш купата и пак така, докато паницата не се изпразни. До няколко дни куча ще огладнее и ще започне да изяжда намалените порции. Постепенно увличаваш порциона, до нужното за неговата възраст и тегло. Идята ми е кучето да разбере, че ще получи храна в точното време за хранене, но само при положение, че е изяло предишното си ядене. По този начин кучето се настървява към храната и му се създава нащо като условен рефлекс да омита всичко, което има в паницата. При моето куче този "метод" даде най-добри резултати.
Дано да съм ти бил полезен
Поздрави
Публикувано: 26 May 2008 - 11:43 AM
Цитат
въпроса ми на кратко е защо няма апетит....
Здравей. Нашия също е на 5 месеца и половина. Нямахме проблем със смяната на зъби,но съм го забелязала че като се затопли времето яде рано сутрин и късно вечер по малко.
Публикувано: 26 May 2008 - 01:07 PM
Цитат
Е, нема нищо, ама при моето куче тва не стана. Като слагах и вдигах, хитреца ядеше, толкова,
колкото да не е без хич. Дори нямаше нужда да му махам храната, сам си я оставяше. Така се прави на хитрец около две седмици, при което на мене ми писна и реших, че докато не изяде
всичко от паницата няма да яде въобще. За няколко дена всичко беше ок и сега яде и ушите му плющят. ;)
Публикувано: 26 May 2008 - 06:57 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 08:10 PM
Публикувано: 27 May 2008 - 05:38 PM