Dog.bg Форуми : За нашийниците с ток.Вашето мнение и знаете ли къде се продават!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За нашийниците с ток.Вашето мнение и знаете ли къде се продават! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2008 - 05:32 PM

Цитат

справедливост

ааа нямаш право !!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#42 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2008 - 06:13 PM

Цитат

Цитат

Да имаше нещо по хуманно....

Има със спрей.

То скоро не е писано, но все пак...какви са тези нашийници със спрей? Може ли да ми дадеш линк да ги видя, че ми стана интересно... :) Или да ми обясниш как действат :)
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 May 2008 - 06:41 PM

Пръскат спрей, взместо да подават електирчески импулс. Потърси - има инфо в нета.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#44 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2008 - 10:08 PM

Ами потърсих, ама нищо не ми излезе...излизат ми разни задържащи спрейове за мъже ;D и нашийници.. :) Няма значение де просто ми сатана интересно :)
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2008 - 10:18 PM

Цитат

Ами потърсих, ама нищо не ми излезе...излизат ми разни задържащи спрейове за мъже ;D и нашийници.. :) Няма значение де просто ми сатана интересно :)
http://www.discountp...-dog-collar.htm
http://www.mightypet...oduct.asp?3=811
http://www.dynavet.c...motecontrol.htm
http://www.petplanet...p...&pf_id=1243
:blink:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#46 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 06:07 PM

Не знам дали се задействат сами или дистанционно. Препоръчват се предимно при лаене. В нашийника има малко контейнерче, което се пълни с вода и когато кучето лае (примерно) пръска струйка вода към муцуната. Като знам моята Убавица, как мрази да я пръскат - това ми се струва идеално, стряскащо наказание, което не наранява по никакъв начин.

#47 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2008 - 06:28 PM

bushkata Благодаря ти много! :) Diyana Char  на теб също :)
Тези нашийници ми изглеждат доста удобни...най-вече ако кучето обича да си похапва разни вкусотийки, които си намира...Но ми е странно как например за "Ела тук!" ще помогне... :)
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 07:06 PM

Цитат

Но ми е странно как например за "Ела тук!" ще помогне... :)

"Ела тук!" - кучето не идва - пръссс (онова стряскащото) и кучето тича за закрила, защото вие нямате нищо общо с пръскането (според него). Идентично е хвърлянето на връзка ключове до куче, което си прави оглушки и не идва.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2008 - 05:19 PM

Аз си мислех, че хвърлянето на предмет до кучето е по скоро за привличане на вниманието.. :) А не крие ли риск кучето да се стресне и да побегне в друга посока?
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 06:41 PM

Цитат

А не крие ли риск кучето да се стресне и да побегне в друга посока?

Ако му хвърлиш пиратка - може би  ;D
Хем го стряскаш, без да го панираш, хем можеш да му привлечеш вниманието, а не да се прави на разсеян, мисля че и двете, ако не съм в грешка.
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2008 - 07:03 PM

Хммм не знам...аз просто си питам, защото така бях чувала..но все пак не ми се връзва това с нашийника,който пръска, като помощ специално на командата "Ела тук!" :) Може би я някоя случаи, но като цяло явно въображнието не ми стига да си представя, а и не съм го виждала на практика как се използва :) На мен тези "стряскащите" ми се струват удобни само, ако кучо яде каквото не трябва. Може би трябва да видя как се прави за да му разбера идеята на този номер :)
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 07:55 PM

Цитат

Хммм не знам...аз просто си питам, защото така бях чувала..но все пак не ми се връзва това с нашийника,който пръска, като помощ специално на командата "Ела тук!" :) Може би я някоя случаи, но като цяло явно въображнието не ми стига да си представя, а и не съм го виждала на практика как се използва :) На мен тези "стряскащите" ми се струват удобни само, ако кучо яде каквото не трябва. Може би трябва да видя как се прави за да му разбера идеята на този номер :)
О, и аз такъв нашиник не съм позлвала. Обучавала съм кучета само с класиката - дълъг повод за "ела тук".
Другото си го представям и мисля и стигам до изводите, които съм писала по-горе.  ;) Може и да греша.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 12:33 PM

И много правилно си го обучавала, бушка. На игра, на повод, на дълъг повод, без повод. Това е последователността и ако някой си мисли, че може да пропусне приучаването на повод, просто ще е поредния, който ще задава разни такива въпросчета тук.
Та пак да повторим:
1. Кучето не е човек и не разбира човешката реч.
2. Обучението е процес при който ние създаваме условни рефлекси
3. Използването на строги, електрошокови и други "наказателни" нашийници, трябва да става само от хора, които знаят какво правят, как да го направят и осъзнават, че с тези средства се подпомага премахването на НЕЖЕЛАНИ ДЕЙСТВИЯ , а не са инструменти за обучение на кучето.

#54 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 03:11 PM

Исках да попитам за да не отварям нова тема-знае ли някой къде се продават нашийници с аромат,дето могат да се ползват за обучение на кучето да не яде боклуци например?Не е за мен а за една позната от парка,рових в нета ама намирам само един противолаещ дето е без дистанционно и е неприложим в случая.

#55 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 02:05 AM

Аз съм твърдо против! Кучето или ще се озлоби, или ще се уплаши. И в двата случая нищо няма да се постигне.  :-
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#56 Потребителят е офлайн   dogs_fan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 January 2009 - 09:15 PM

Според мен има и по лек начин за опитомяване  :blink: :P

#57 Потребителят е офлайн   NANIOX Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: German Shepherd Dog
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=fag9c50wJE0

Публикувано: 07 January 2009 - 10:50 AM

Ако трябва да сме точни,има МНОГО по-леки начини..........

#58 Потребителят е офлайн   HECTOR Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 11:06 AM

[quote name='misheto7' date='Nov 22 2007, 04:42 PM' post='302236']
За пръв път видях подобна джаджа на врата на едно дого аржентино.След като поговорих със собствениците му те ми обясниха,че в началото е действало,но с времето ефекта е отслабнал и към момента кучо изобщо не се "впечетлява" от него.Аз лично не сих използвала подобен тип корекция и метод на обучение.
[/quote A по всяка вeроятност е било догото ХЕКТОР. Като собственик мога да споделя че : 1. Токът който се подава на импулси е напълно безвреден за кучето и се усеща като иглички които стягат мускола. 2. Освен ток има и вибрация която служи за същата цел за да привлече вниманието на кучето което не чува собственикът 3. Нужни са поне 7-14 дни на кучето да асимилира че собственика е причината за това да усеща вибрация или токов инпулс - думата пържене може и да е подходяща но не и за нашийника който съм ползвал аз . Наистина ефектът при ХЕКТОР беше, че отначало се опитваше да го рита със задния крак защото мислеше, че нещо го хапе но сподер мен нашийника има ефект, но трябва да се ползва на момента в който кучето прави нещо лошо подсилено не с "ФУ" или каквото сте решили да ползвате за забрана. Моето мнение е,че трябва да се пробва за месец преди да се даде мнение че не дава нужният ефект. До сега съм дал на 2-ма собственици да го пробват и решиха да си купят. Мога да дам на които иска да го пробва . http://www.aukro.bg/...r-za-kuche.html

#59 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 11:46 AM

Ако игнорираме цената която е много интересна вършат работа нашийниците но трябва да се определи силата на токът . Добър тренер едва ли ще прибяга до такива средства та явно е за останалите хора .
Обаче на някои кучета не им действа - не че не го усещат ами не могат да схванат че когато не слушат им се пуска токът . Пусне им се тока и те вместо да се научат да изпълняват командата те винаги се въгалят , скимтят и т.н. и колкото и пъти да се пробва всеки път е едно и също . За по-емоционални породи не бих го ползвал .
А това че е забранен нямам такава информация . Нека някой ми даде да видя че е забранено черно на бяло .

#60 Потребителят е офлайн   HECTOR Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2009 - 07:48 PM

ИМА НОВ МОДЕЛ С LCD -И 100 СТЕПЕНИ НА ВИБРАЦИЯ И 100 СТЕПЕНИ НА ТОКОВ ИНПУЛС Мога да дам на които иска да го пробва .ВИЖ ТУК http://www.aukro.bg/...ni.html#gallery

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни