Dog.bg Форуми : Кисело мляко при диария (кучета)???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кисело мляко при диария (кучета)???

#1 Потребителят е офлайн   irrart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2007 - 11:26 PM

Имаме 2-годишен бостън териер, който е с диария от няколко дни. Държахме го на диета (ориз+варено пиле) и давахме Имодиум и до вчера изглеждаше, че се оправя, но след като тази сутрин нещата отново се влошиха го заведохме на доктор. Той каза, че било вирусна инфекция и предписа лекарства, но това което ме изуми е диетата, която ни препоръча за днес, а именно КИСЕЛО МЛЯКО и сирене :o.
Та питането ми е бихте ли давали кисело мляко при диария? На мен ми звучи нелогично, но може и да греша...

С поздрав,
Ира

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2007 - 11:32 PM

Мисля, че в случая залага на бактериите в млякото - за нормализиране на чревната флора.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   irrart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 11:39 PM

Да, но нали лактозата предизвиква диария :rolleyes:?

#4 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 11:40 PM

Не е ли по-лесно (и сигурно по-правилно) да се даде Ентерофермент + лечебна храна за разстройство?

#5 Потребителят е офлайн   irrart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 11:55 PM

Не споменах лекарствата, които са ни предписани тъй като не живеем в България и предположих, че се използват различни медикаменти. Съответно няма как да набавя  Ентерофермент. Предписа ни Endosorb, Spasmolin и Metronidazol (Flagyl Rx) и нищо не спомена за лечебна храна.

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 November 2007 - 12:33 AM

Намерих това инфо, дано ви е от полза:

Цитат

Киселото и прясното мляко съдържат еднакво количество протеини, калции и витамини от B групата и от тази гледна точка са еднакво ценни за организма, особено в детството и юношеството и след 50-годишна възраст. Прясното мляко съдържа по-големи количества лактоза (млечна захар), за разграждането на която е нужен ензимът лактаза. Този ензим изчезва при някои възрастни индивиди и те лошо храносмилат прясното мляко (разстройство, болки в корема). Тези хора спокойно могат да консумират кисело мляко, защото неговото съдържание на лактоза е минимално. Киселото мляко е жив биологичен продукт, тъй като то се получава при ферментацията на прясното мляко от млечните ферменти, които живеят и се размножават в продукта. Млечните ферменти са пробиотици, т.е. приятелски" бактерии, които са нормални обитатели на червата и благоприятно повлияват храносмилателните процеси, а имат и доказано положителен здравен ефект. Те потискат развитието на патогенните микроорганизми в червата и по този начин поддържат равновесие, което гарантира нормалната им функция.

Цитат

Някои хора не могат да консумират съдържащите се в прясното мляко белтъчини и лактоза. За тях киселото мляко е чудесно решение. Млечно-киселите бактерии, използвани при производството на киселото мляко, изработват ферменти, превръщащи лактозата в млечна киселина, която се понася изключително добре. Количеството млечна захар в киселото мляко е по-малко, отколкото в прясното. При ниски стойности тя не оказва никакво отрицателно влияние върху стомашния тракт. Напротив, киселото мляко подобрява храносмилането и поддържа баланса на чревната микрофлуора. То неутрализира вредното влияние на антибиотиците върху организма като същевременно се явява природен антибиотик. Киселото мляко унищожава опасните бактерии стафилококи, стрептококи, тифусни пръчици.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#7 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2007 - 12:34 AM

Ами то и ентерофермента и лечебната храна не са български, та би трябвало да ги има и по чужбините. Например лечебна храна на Роял Канин, на Вирбак, на Хилс.

#8 Потребителят е офлайн   irrart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 November 2007 - 12:46 AM

Цитат

Намерих това инфо, дано ви е от полза

Това обяснява до голяма степен включването на киселото мляко в диетата и определено се успокоих :blink:. Благодаря много за инфото!  :wub:

#9 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
    https://www.anfarisking.com/
    https://www.facebook.com/share/1H7dgdd5np/

Публикувано: 25 November 2007 - 01:29 AM

Аз не бих дала кисело мляко и сирене на куче с диария. Започвам с глад и евентуално малко от лечебните храни на Хилс или на Роял Канин( но в супер малък грамаж )

#10 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2007 - 07:37 AM

Ако неможеш да намериш ентерофермент,може да се ползва човешкия ентерол,може би ще го има в аптеките.Давала съм го и на бебе-човек и на бебе-куче,безопасен е.

#11 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 25 November 2007 - 11:41 AM

Цитат

Имаме 2-годишен бостън териер, който е с диария от няколко дни. Държахме го на диета (ориз+варено пиле) и давахме Имодиум и до вчера изглеждаше, че се оправя, но след като тази сутрин нещата отново се влошиха го заведохме на доктор. Той каза, че било вирусна инфекция и предписа лекарства, но това което ме изуми е диетата, която ни препоръча за днес, а именно КИСЕЛО МЛЯКО и сирене :o.
Та питането ми е бихте ли давали кисело мляко при диария? На мен ми звучи нелогично, но може и да греша...

С поздрав,
Ира

Щом сте захванили АБ-те, диетата ВЕЧЕ не е толкова съществен фактор. В случая колегата е имал пред вид сигурно по-лесно усвояеми храни (белтъците в сиренето са "разнищени" на ниво пептиди )
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#12 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 November 2007 - 12:27 PM

Ирка, здрасти, аз съм Кокерката от алл-а, радвам се да те видя, макар и по не хубав повод.
Да се оправяте бързо с малкия калпазанин и кажете как сте?
Аз също не бих дала кисело мляко, имайки предвид, че от него /поне моето куче/ хем повръща хем диария прави. Но лекарите уж знаят по-добре. Имал е идея човека.  Но и аз съм за лечебните храни, на която и да е марка.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#13 Потребителят е офлайн   irrart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 November 2007 - 07:18 PM

Здрасти Коки :wub:! Радвам се, че те срещам тук.
Положението на малкия не беше толкова сериозно и определено вече се оправя. Въпросът ми беше конкретно за киселото мляко защото никога досега не съм давала кисело мляко на куче по какъвто и да било повод, а още по-малко би ми хрумнало да го дам на куче с диария. Окуражих се от поста на bushkata и го държах вчера на кисело мляко и май проработи ;). Човек се учи докато е жив! От днес вече сме на варено пиле и ориз и малкия "дзверок" изглежда много доволен, че не го правим на котка вече ;D.
Благодаря на всички за оказаното съдействие!!! Радвам се, че е останал в нета форум където можеж да намериш помощ от съмишленици!

#14 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 November 2007 - 07:29 PM

И аз научавам нещо ново. Никога не е късно. Важното е че малкия разбойник е добре. Да му е честито връщането на месото в менюто  ;D
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#15 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 25 November 2007 - 08:09 PM

Цитат

Да, но нали лактозата предизвиква диария :rolleyes:?
При котки над три месечна възраст, но не се изразява с еднаква сила при всички.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#16 Потребителят е офлайн   irrart Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 November 2007 - 08:11 PM

Замислих се сега....дано не се подведат четящите тези постове и решат, че диарията се лекува с кисело мляко ;D. Комбинацията на лекарствата вероятно е доста успешна. Чувствам се дори малко неловко, че поставих под съмнение думите на вет-а, но това ни беше първо посещение при него, пък и когато цял живот си гледал кучета си мислиш, че всичко ти е ясно и изведнъж...кисело мляко :blink:.
Вероятно съм късметлийка, но ми се случва мноооого рядко животно да ми се разболее. Да са ни живи и здрави "дечицата"...това е най-важното!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни