Dog.bg Форуми : Кастрация и стерилизация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кастрация и стерилизация

#41 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2005 - 12:59 PM

Стискам 4 палеца и 2х4 лапки...всичко ще е наред, а после цял живот без проблеми....веднага да пишеш как е минало :)
Успехиии d) d) d)

#42 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2005 - 02:05 PM

Ротвайлера ми е на 4 години,проблем ли е ,че си няма гадже r) т.е. че не е пускан на женска?И необходимо ли е по принцип?
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#43 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 April 2005 - 02:09 PM

danissa
Изобщо не е проблем r)
По-подробно около развъждането и заплождането Тук
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#44 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 08:35 AM

Благодаря за отговора, защото какво ли не съм чувала,но питах вас, защото кучето ми направо полудява като мерне женска ...души, скимти и `тъжното` му състояние продължава и вкъщи-вие дори,не яде.... s)
Иначе няма женска , на която да не е опитал да се метне n) Такъв срам съм брала пред собственици на женски кучета cl) ....
Кажете ми,моля ви, какво да направя, за да стане по-спокоен , да се храни нормално и да не тъгува по всяко женско куче, което срещне на разходка....
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#45 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 30 April 2005 - 11:39 AM

danissa
Ако моят мъжкар така се побърква като надуши женската, бих го кастрирала за да ни е мирна главата и на двамата. Той не представлява племенна ценност, няма защо да прави бебета. Не бих искала в един момент да хукне през улицата като надуши поредна разгонена женска r)
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 12:12 PM

При моя няма период на разгонване,целогодишно е bl) .А аз си мислех, че мъжкарите пощуряват само по едно време на годината l) ...Нормално ли е това да е толкова `любвеобвилен` към женските и да е /хм,как да го кажа/...свръхсексуален n) .
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2005 - 12:28 PM

danissa
Мъжките го имат този проблем когато надушат женска, тоест целогодишно и денонощно) При женските този проблем е два пъти годишно по времето на разгонване, а ние, мъжките майки, нали се сещаш))) Нормално е за някои кучета да са все страдащи по някоя хубавица, кастрирай го и това е, поне ако моето куче се измъчваше така щях да го направя)
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2005 - 11:03 AM

Интересува ме дали инжекциите срещу разгонване са добра алтернатива на кастрацията, за хапчетата знам, че имат много странични ефекти и не са за препоръчване. Някой може ли да ми разясни какви са минусите на инжекциите?

#49 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2005 - 08:05 AM

И имат ли инжекциите странични ефекти?

#50 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 11:41 PM

Съживявам една позабравена тема,за да могат и новите ни приятели да се възползват от ценните неща постнати тук r) .
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#51 Потребителят е офлайн   witch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2005 - 12:37 AM

temata za kastraziata beshe polezna:) . blagodaria na Sari4ka za otzivchivostta:)... sega ostava da razbera kude da napravia tazi operazia... ako imate niakavi idei, molia pomognete mi . :) Blagodaria :) Da ste jivi i zdravi vie i kuchenzata vi .. a i kotenzata :))))

#52 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2005 - 11:33 AM

Виждам, че един от последните въпроси в темата е останал без отговор - този за инжекциите против разгонване.
Ще се постарая да отговоря колкото се може по-кратко, защото темата е много обширна.....
Относно инжекции против разгонване, трябва да се има в предвид, че те също като таблетните форми са хормонални препарати! Факт е , че до днес в медицината не е създаден ХОРМОНАЛЕН препарат без нежелани странични ефекти.
Разликата между инжекциите и таблетките е, че инжективните форми могат да бъдат по-точно дозирани спрямо килограмите на пациента. Всички останали рискове (т.е. мастопатии и възпаления на матката) са едни и същи.
Дори някои от инжективните препарати (Depo-promon) предизвикват скоротечни възпалителни процеси на матката, резултиращи в перфораци, перитонит и животозастрашаващ сепсис.
В моята практика съм имал 2 случая на този ефект на препарата след еднократното му приложение при куче и котка.
От друга страна трябва да спомена, че имам множество пациенти, при които от години прилагам Covinan (СПАЗВАЙКИ СТРОГО СХЕМАТА НА ПРИЛОЖЕНИЕ), които не са проявили нито един от описаните възможни странични ефекти. Въпреки това моето мнение е, че животни които не са предвидени за разплод трябва да бъдат кастрирани, вместо третирани с хормонални препарати.

#53 Guest_Guest_*

• Група: Гости

Публикувано: 05 September 2005 - 02:33 PM

Цитат

Виждам, че един от последните въпроси в темата е останал без отговор - този за инжекциите против разгонване.
Ще се постарая да отговоря колкото се може по-кратко, защото темата е много обширна.....
Относно инжекции против разгонване, трябва да се има в предвид, че те също като таблетните форми са хормонални препарати! Факт е , че до днес в медицината не е създаден ХОРМОНАЛЕН препарат без нежелани странични ефекти.
Разликата между инжекциите и таблетките е, че инжективните форми могат да бъдат по-точно дозирани спрямо килограмите на пациента. Всички останали рискове (т.е. мастопатии и възпаления на матката) са едни и същи.
Дори някои от инжективните препарати (Depo-promon) предизвикват скоротечни възпалителни процеси на матката, резултиращи в перфораци, перитонит и животозастрашаващ сепсис.
В моята практика съм имал 2 случая на този ефект на препарата след еднократното му приложение при куче и котка.
От друга страна трябва да спомена, че имам множество пациенти, при които от години прилагам Covinan (СПАЗВАЙКИ СТРОГО СХЕМАТА НА ПРИЛОЖЕНИЕ), които не са проявили нито един от описаните възможни странични ефекти. Въпреки това моето мнение е, че животни които не са предвидени за разплод трябва да бъдат кастрирани, вместо третирани с хормонални препарати.

Doktor Gadularov ot kade vzemate Covinan?Do kolkoto razbrah toi ve4e ne se vnasia!

#54 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2005 - 10:12 AM

"Сито 92" - официален вносител на Intervet за България ;-)))

#55 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2005 - 11:56 AM

а с Нонестрон как е положениет? разрешен препарат ли е?

#56 Guest_vet_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 September 2005 - 11:56 AM

Цитат

"Сито 92" - официален вносител на Intervet за България ;-)))

O, veche ima Intervet-Bulgaria, taka che "Sito 92" ke eveche oficialen vnositel!!!!!!!!!!!

#57 Потребителят е офлайн   д-р Огнян Гъдуларов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2005 - 12:36 PM

Отговор на въпроса за нонестрона

След като се произвежда и продава даден препарат, явно е разрешен! Това обаче не го прави по-малко опасен. Контролът на ветеринарно-медицинските препарати в нашата страна не е на особена висота, а специално нонестронът е медикаментът с най-много странични ефекти, който съм срещал!
С колегите се шегуваме, че това ни е любимия препарат - независимо колко енергия хвърляме да обясняваме на хората за опасностите при неговото прилагане, те упорито си го ползват, а ние упорито, често и СКЪПО продължаваме да оперираме последствията от него / пиометрите/! b)

a, за интервет сте прав колега! Исках да кажа един от официалните дистрибутори - просто аз работя с него! r)

#58 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2005 - 02:04 PM

мерси c)

#59 Потребителят е офлайн   witch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 08:19 AM

здравейте на всички!!!! Най- напред едно голямо благодаря на клиника ИТА ВЕТ !!! Всички думи са недостатъчни да изразя благодарността си...... Ден първи след кастрацията на Сара r)
След като Сара лежа неподвижно цял ден и ме уплаши до смърт b) ,тази сутрин тя пак маха с опашка b) . Още веднъж , БЛАГОДАРЯ! Да сте живи и здрави!!!! Най- горещо ще ви препоръчам на всички мои приятели bravo

#60 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2005 - 10:22 AM

Поздравления witch,че все пак се реши за кастрацията на Сара! Радвам се,че си доволна от клиниката-не съм се съмнявала и за секунда в тях! w)
А иначе-ти се радвай,че Сара си е полежала първия ден-щеше да се видиш в чудо,ако ти се беше наложило да я гониш из цялата къща,за да я укротиш и да я накараш да почива...У нас ,с нейната адашка моята Сара, бяха дни на гонитбата след операцията l) l) l)
Още веднъж поздравления bravo bravo bravo
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни