Кастрация и стерилизация
Публикувано: 27 April 2005 - 02:05 PM

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 30 April 2005 - 08:35 AM
Иначе няма женска , на която да не е опитал да се метне n) Такъв срам съм брала пред собственици на женски кучета cl) ....
Кажете ми,моля ви, какво да направя, за да стане по-спокоен , да се храни нормално и да не тъгува по всяко женско куче, което срещне на разходка....

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 30 April 2005 - 11:39 AM
Ако моят мъжкар така се побърква като надуши женската, бих го кастрирала за да ни е мирна главата и на двамата. Той не представлява племенна ценност, няма защо да прави бебета. Не бих искала в един момент да хукне през улицата като надуши поредна разгонена женска r)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 30 April 2005 - 12:12 PM

Публикувано: 30 April 2005 - 12:28 PM
Мъжките го имат този проблем когато надушат женска, тоест целогодишно и денонощно) При женските този проблем е два пъти годишно по времето на разгонване, а ние, мъжките майки, нали се сещаш))) Нормално е за някои кучета да са все страдащи по някоя хубавица, кастрирай го и това е, поне ако моето куче се измъчваше така щях да го направя)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 September 2005 - 12:37 AM
Публикувано: 01 September 2005 - 11:33 AM
Ще се постарая да отговоря колкото се може по-кратко, защото темата е много обширна.....
Относно инжекции против разгонване, трябва да се има в предвид, че те също като таблетните форми са хормонални препарати! Факт е , че до днес в медицината не е създаден ХОРМОНАЛЕН препарат без нежелани странични ефекти.
Разликата между инжекциите и таблетките е, че инжективните форми могат да бъдат по-точно дозирани спрямо килограмите на пациента. Всички останали рискове (т.е. мастопатии и възпаления на матката) са едни и същи.
Дори някои от инжективните препарати (Depo-promon) предизвикват скоротечни възпалителни процеси на матката, резултиращи в перфораци, перитонит и животозастрашаващ сепсис.
В моята практика съм имал 2 случая на този ефект на препарата след еднократното му приложение при куче и котка.
От друга страна трябва да спомена, че имам множество пациенти, при които от години прилагам Covinan (СПАЗВАЙКИ СТРОГО СХЕМАТА НА ПРИЛОЖЕНИЕ), които не са проявили нито един от описаните възможни странични ефекти. Въпреки това моето мнение е, че животни които не са предвидени за разплод трябва да бъдат кастрирани, вместо третирани с хормонални препарати.
#53 Guest_Guest_*
Публикувано: 05 September 2005 - 02:33 PM
Цитат
Ще се постарая да отговоря колкото се може по-кратко, защото темата е много обширна.....
Относно инжекции против разгонване, трябва да се има в предвид, че те също като таблетните форми са хормонални препарати! Факт е , че до днес в медицината не е създаден ХОРМОНАЛЕН препарат без нежелани странични ефекти.
Разликата между инжекциите и таблетките е, че инжективните форми могат да бъдат по-точно дозирани спрямо килограмите на пациента. Всички останали рискове (т.е. мастопатии и възпаления на матката) са едни и същи.
Дори някои от инжективните препарати (Depo-promon) предизвикват скоротечни възпалителни процеси на матката, резултиращи в перфораци, перитонит и животозастрашаващ сепсис.
В моята практика съм имал 2 случая на този ефект на препарата след еднократното му приложение при куче и котка.
От друга страна трябва да спомена, че имам множество пациенти, при които от години прилагам Covinan (СПАЗВАЙКИ СТРОГО СХЕМАТА НА ПРИЛОЖЕНИЕ), които не са проявили нито един от описаните възможни странични ефекти. Въпреки това моето мнение е, че животни които не са предвидени за разплод трябва да бъдат кастрирани, вместо третирани с хормонални препарати.
Doktor Gadularov ot kade vzemate Covinan?Do kolkoto razbrah toi ve4e ne se vnasia!
Публикувано: 07 September 2005 - 12:36 PM
След като се произвежда и продава даден препарат, явно е разрешен! Това обаче не го прави по-малко опасен. Контролът на ветеринарно-медицинските препарати в нашата страна не е на особена висота, а специално нонестронът е медикаментът с най-много странични ефекти, който съм срещал!
С колегите се шегуваме, че това ни е любимия препарат - независимо колко енергия хвърляме да обясняваме на хората за опасностите при неговото прилагане, те упорито си го ползват, а ние упорито, често и СКЪПО продължаваме да оперираме последствията от него / пиометрите/! b)
a, за интервет сте прав колега! Исках да кажа един от официалните дистрибутори - просто аз работя с него! r)
Публикувано: 13 September 2005 - 08:19 AM
След като Сара лежа неподвижно цял ден и ме уплаши до смърт b) ,тази сутрин тя пак маха с опашка b) . Още веднъж , БЛАГОДАРЯ! Да сте живи и здрави!!!! Най- горещо ще ви препоръчам на всички мои приятели bravo
Публикувано: 13 September 2005 - 10:22 AM
А иначе-ти се радвай,че Сара си е полежала първия ден-щеше да се видиш в чудо,ако ти се беше наложило да я гониш из цялата къща,за да я укротиш и да я накараш да почива...У нас ,с нейната адашка моята Сара, бяха дни на гонитбата след операцията l) l) l)
Още веднъж поздравления bravo bravo bravo

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

Вход

Горе
Цитиране +