Dog.bg Форуми : Хъскита и вълци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хъскита и вълци

#1 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2007 - 08:52 PM

В интернет пространството има много снимки на хъскита, които визуално приличат на вълци, както и много снимки на вълци, които приличат на хъскита. Винаги са ми били много интересни, даже бях си направила такава колекция от снимки, която за мое голямо съжаление почти цялата отиде "на кино" след последните проблеми с компютъра. Интересното е и това, че има и вълци, поне за такива минават, които са със сини очи, това много ме озадачи и според мен не може да не е признак на метизация....
Та отварям тази тема, да да показваме и коментираме тук такива животни. На мен поне ми е интересно, ще се радвам и на вас също да ви бъде.
Започвам с вълци приличащи на хъскита  ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2007 - 08:57 PM

Честно казано снимките, които са ми останали вече не помня от кои сайтове са, за което аз ... :izcherven: :izcherven: :izcherven: :kisel:
това е вълк с интересен цвят на очите  :o и съм се натъквала на доста такива  :rolleyes:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2007 - 09:02 PM

А това е хибрид между хъски и вълк.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2007 - 09:05 PM

Това пък е истинско хъски, което прилича на вълк.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 10:11 PM

Ето един вълк, който много прилича на хъски:

Качена снимка

А за приликата.. дам, хъскитата в базата си са живели много свободни. Набези в "горещи" моменти на годината към вълци не са били никак изключени. ;)

#6 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2007 - 10:34 PM

Да се включа и аз ...
Виджала съм три кучета смес с вълци. Две с хъскита, едно с НОК.
Едното хъски беше старичко и кастрирано, приличаше повече на табуредка, отколкото на вълк, но всички в нашия парк го знаят и заобикалят, било много доминантно. С Лара моментално не се харесаха, но човека успя да ми разкаже историята му ... взел го като малко от развъдник далеч на север. Там са развъждали само бели и синеоки кучета. Майка му разгонена избягала в гората, върнала се бременна. Собствениците подарили малките и така той си взел неговото. Показа ми зъбите му, наистина бяха огромни (знаете там с Червена шапчица... )
Другото беше по-кротичко и пак зъбато, имаше си другарче хъски, не знам как се появили точно. То не лаеше, а издаваше звуци като скимтене. Винаги беше с наморник.
Третото беше с НОК и вълк. Доста едър мъжкар, черен, леко превит в гърба,и доста плашлив.... Зъбите не съм му ги виждала. Не му знам точно историята, но когато го видях преди околко година беше млад, около годинка... и стопаните му диви, не искаха да си говорият с мен. Историята за въкла я чух от един "санбернар" :)
Финално снимки нямам, срамота .... :-
Но и трите кучета винаги ги водеха далеч от другите кучета, вързани, с наморник. И от разказите на хората, ставаше дума за един родител куче и втори вълк.
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 November 2007 - 09:18 AM

Наистина интересна тема. Снимките, които прилагам са от един интересен сайт и още по-интересен развъдник -за хибриди куче/вълк.
И една история с вълк. Преди години моя приятелка, холандка си беше купила (естествено, незаконно-от зоопарк в Гърция) вълче. Запознах се с Moon, вече голямо вълчище. Освен огромните зъби, имаше и други разлики с кучовците -не лаеше, а или скимтеше, или плачеше (буквално-досущ като бебе). Т.к. в Холандия е незаконно гледането на диви животни, приятелката ми го беше "оформила" документално като НОК. Беше изключително привързан към нея, а с всички останали се държеше като с предмети -приятелите и за него бяха някакво незначително нейно продължение -други домашни любимци нпр., просто ни игнорираше. С две думи -за него съществуваше само и единствено Сесилия, когато нея я нямаше -животът му сякаш беше безсмислен-лежеше с часове и не го интересуваше абсолютно нищо. Казвала ми е, че веднъж и се наложило да отсъства 2 седмици. Когато се върнала е бил пред умирачка -кожа и кости, отказвал да се храни. Когато Муун беше наблизо никой не повишаваше тон на Сесилия, нито дори смееше да се ръкува с нея- решеше ли, че някой е заплаха за нея започваше да се блъска неистово в мрежата на ограждението си, не ми се мисли какво би направил, ако излезе. Интересно, но не ми внушаваше страх-дори е спал под леглото ми, а като си пусна краката се е случвало да го настъпя-просто се отдръпваше нацупено. Имам само две негови снимки. Ако се сетя довечера ще ги сканирам и ще ви ги пусна.
П.П. Сори, увлякох се с писанията.
Снимките са:
1. 1/2 вълк+1/2 хъски
2. 1/2 вълк+1/2 маламут
3. 25% хъски+ 75% вълк
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 01:06 PM

Цитат

А за приликата.. дам, хъскитата в базата си са живели много свободни. Набези в "горещи" моменти на годината към вълци не са били никак изключени. ;)

Да, но трябва да знаеш, че в природата вълците обикновенно убиват кучетата, ако им попаднат. Един сив вълк превъзхожда многократно едно куче. Така че когато говорим за хибридизацията от едно време, това са били най-често целенасочени опити, повечето от които доста неуспешни по отношение на целта, с която са правени.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 November 2007 - 02:50 PM

Цитат

Да, но трябва да знаеш, че в природата вълците обикновенно убиват кучетата, ако им попаднат.

Има изключения - при разгонени кучки... Навремето ловците така са примамвали вълци -с разгонена кучка.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 04:55 PM

Цитат

Цитат

Да, но трябва да знаеш, че в природата вълците обикновенно убиват кучетата, ако им попаднат.

Има изключения - при разгонени кучки... Навремето ловците така са примамвали вълци -с разгонена кучка.

Не говоря за изключения, защото много често за връзвали разгонени кучки в гората, за да бъдат заплодени от вълци и са ги намирали разкъсани от вълците.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 05:36 PM

Цитат

Цитат

Това не е съвсем вярно. Може да са ги примамвали, но вълците едвали са отивали там, за да се съешават. За вълка кучето определено е храна. Има доста случаи на кръстосване, но това е по-скоро изключение от правилото и е правено от самотни мъжки вълци. Ако глутница попадне на женско куче, па било и разгонено, пиши го бегало. В глутницата има алфа мъжки и алфа женска, които са единствените вълци, даващи потомство и всеки подтиска нагона на съответния пол. Представи си какво ще се случи на кучето при срещата с алфа вълчицата.

Относно сините очи при вълците - струва ми се странно. И аз съм виждал, но само на снимка. А и не знам със сигурност дали наистина са сини или е монтаж (със сегашните възможностти на техниката). Очите на вълците са жълтеникаво-кафяви, понякога изглеждат дори зеленикави, но зависи от светлината. При тундровите вълци, и то предимно в Северна Америка, се срещат зеленикави очи, но при полярните - почти никога. И за мен това е загадка.
А освен това си мислех втория ми въпрос след разнищването на темата за опашката на сибирското хъски, което още не е приключило, предполагам, да бъде този за сините му очи.

Много интересна тема.

#12 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 09:28 PM

Ииии да супер ми е интересна!!! За това я зачекнах. Всякаква информация по темата ще ми е супер интересна. От много години се интересувам от вълците. За снимките  си прав, че има и монтажи, но има и истински вълци със сини очи. Даже като факт го открих и в генетични схеми. Истината е, че нямам много време да чета, та камо ли да превеждам, но виж този сайт ако ползваш английски ТУК пише, че понякога се срещат вълци с черен или тъмен цвят/но според мен не само/, които имат сини очи.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 09:49 PM

Горната снимка на вълк със сини очи е на една вълчица, алфа женска от една глутница, но ще потърся сайта с профила и. /Кееley/
Това са и малко снимки, на които ясно си личат сините очи /ама сa ако окрадени от разни сайтове и са все вълци, а не кучета хибриди.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2007 - 10:13 PM

Ето и сайта с инфото за въпросната Keeley -тук
Но повече нейни снимки има ето тук
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 November 2007 - 10:36 PM

Какво се оказва че има чисти вълци със сини очи , ако е така
е пределяно ясно че хъскито си е жив домашно
опитомен вълк като за опитомен не съм много сигурен доста са твърдоглави
:- :rolleyes: :o :huh:

#16 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2007 - 11:22 PM

Гледах филм веднъж по National Geographic ако не се лъжа за вълците и много силно впчеталение ми направи, че единия вълк беше със сини очи :o Във филмчето не се говореше за цвета на очите, всъщност основната тема беше поведението на вълците и начина им на живот, но този вълк не мога да го забравя.

#17 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 11:30 AM

Да, срещат се такива, но ми е чудно дали наистина нямат примес. Все пак в днешно време в доста от глутницитае има вълци в които има някакъв, макар и малък процент кръв от куче.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2007 - 02:39 PM

Ето и някои от моите любими снимки.

Забележи петната по гърдите на тъмните вълци. Окраската на вълците е безкрайна тема. Явно такава е и темата за цвета на очите им. Все пак не съм чувал за синеоки вълци в Европа, а предимно в Северна Америка (където тъмното оцветяване, до черно се среща най-често) и в Северен Сибир. А за синеоки вълчета пишат много хора, но предполагам, че се отнася за мътния сиво-син цвят на очите на бебетата, преди да се избистрят.
Снимката на черната синеока вълцица изглежда страхотно, но я си представи колко зловещо щеше да изглежда с жълти очи. Снегът по козината и подозрително синее, но може да е отражение, пък и окраската като основа понякога подвежда.

Ако ще стравняваме хъскитата с вълците имам предложение - има няколко основни разлики във физиологията на вълците, които ги отлочават от кучетата. На тази основа да сравним вълците с хъскитата, за да разберем има ли вълчи черти при хъскитата, които не се срещат при кучетата.

#19 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 02:58 PM

Първата снимка като цяло е доста синя, така че аз предполагам, че е от самата снимка, а в действителност очите са жълти. От ровене в нета видях доста такива снимки, които подвеждат с цвета. При вълците се виждат доста нюанси от тъмно кафяво до жълтозеленикано и кехлибарено. Снимката на малкото бебе вълк - казват че вълчетата са със сини очи като малки, само че там от където взех снимката имаше и снимки на негови братчета и сестричета, на които очите не бяха такива.
В един от сайтовете на който дадох линк по-горе пише, че
Eye color When wolf pups are about ten days of age, their eyes first open. Their eyes are a deep murky blue, but by about three weeks of age the pups eyes have turned a bright blue. Around six to eight weeks of age the pups eyes will turn green and finally will reach their adult color which can be anything from pale yellow, to amber or even orange or brown. Adult wolves do not have blue eyes like can be seen in some dogs such as Siberian huskies.
Което за мен изключва всякаква възможност да има вълци със сини очи. От друга страна на сайта с генетичните таблички пък пише друго, а именно че съществуват такива.

Не зная до колко е възможно да има вълча кръв в хъскитата , реално хибридизация е имало в един определен етап, но по-интересното е за произхода им, това реално е възможно в условията, в които са живяли и ловували и те в глутници, особено през лятото, когато живота е лесен... и са били на самоизхранване, кой каквото си хване. Та това ме навежда на мисълта, че дори да няма нищо вълчо в тях, те пак са най-близки до тези животни в поведението си от всички други породи, защото породата е формирана при същите условия на живот. Етологически вълкът и кучето изобщо са много сходни, но при хъскито се наблюдават няко специфични особености или даже може да се каже комбинация от особености, които го отличават от другите породи и го правят по-близко до вълка от която и да е друга порода кучета.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2007 - 03:09 PM

Друг е въпроса от къде се е появил синия цвят в очите на хъскито. генетически това не е много добре изследвано. в смисъл, че строгите принципи на доминантност и рецесивност в това отношение тук не важат. От двама родители с кафяви очи могат да се родят бебета със сини и обратно - от двама синеоки родители могат да се родят малки с кафяви очи. Появяват се комбинации като различни очи и двуцветно оцветяване в едно око. Това е нещо като количествен признак, като се наблюдава зависимост и от това какви са били очитите на бабите и дядовците и т.н..

Сини очи се срещат и при други породи и там обикновенно цвета на очите е свързан с окраската 8 коли, шелти, австралийска овчарка, немски дог-при арлекините
при други породи пак се срещат, но се приемат за аномалии и не се допускат от стандартите - английски булдог, далматин, дого аржентино, бял боксер и т.н. често това може да е свързано и с глухота. При хъскито нещата са малко по различни в това отношение. окраската е много близка до тази на вълка с различните нюанси. съществуват и чисто бели екземпляри; глухотата не е свързана с това и не е проблем на породата.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (26 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни