Приликата на хъскитата и вълците няма да коментирам. Всеки вижда нещатата през собствените си очила.
Мога да кажа за оцеляването в гората и лова с тях. Не съм ловец, но до колкото знам, не е законно в България кучетата да имат пряк контакт с дивеча. За това лова с хрътки, дого, лайки и... хъски е забранен у нас. Хъскито е ловец, но рядко споделя плячката. Ако си хване птица, зайче или друг гризач, ще гледа да си го изяде сам. Ако плячката е по-голяма, кани и другите от "глутницата". Примери с предишното ми хъски колкото искате. Водех го на няколкодневни риболовни излети, на които скиташе из горите и ловуваше. Бях ужасен, когато един път се върна целия в кръв и ни подкани да отидем с него. Беше убил коза, незнайно от къде дошла... След случая, законите бяха променени. В града- без повод, на село задължително вързан... В града най-много да подгони котка, в нашия квартал нямаше много. С кучета никога не е имал проблеми, независимо от породата и пола. Та за оцеляването - могат да оцелеят, както всеки див хищник, като изключвам човешкия фактор. Изключвам човека, защото хъскито не се пази от него и може много да загази ако изтрепе домашните му животни.
Това е една от версиите ми за изчезването на кучето ми.
Брей не знаех,че ловните кучета нямат право на "пряк контакт с дивеча" Може би са обучени да го уговарят дивеча да отиде сам в хладилника,че и да го затвори
Чл. 65. При ловуване се забранява използването на следните средства и методи:
......
12. ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки
То, не е само да си чешеш езика... клавиатурата в случая. От написаното се вижда, че нямаш и пониятие от лов. Поне не и от законен.
И хъскито ли стана ловна хрътка ? то да ти кажа може и за подземен лов да става (понеже копае дупки),и вода обича -давай да апортира и патици,но си мисля и един кръвоследник да го пишем. Я питай чичо Гугъл кои са ловните хрътки и тогава си чеши клавиатурата.
P.S. Да не вземеш да изключиш и Териерите- те не са селектирани за пряк контакт, а за аджилити в гората
онзи ден по нова телевизия като гледах филма Белия зъб, такива немски овчарки участваха, бяха ги направили много готини, като маламути ги бяха боядисали и ги бяха тренирали като тях да се държът и изглеждат, за да приличат на вълци, страшни бяха
онзи ден по нова телевизия като гледах филма Белия зъб, такива немски овчарки участваха, бяха ги направили много готини, като маламути ги бяха боядисали и ги бяха тренирали като тях да се държът и изглеждат, за да приличат на вълци, страшни бяха
Че "браточка" това в дивото зове, е една най обикновена изгърбена овчарка! Ти да не би да твърдиш пък че прилича на вълк я? Я сподели при разходка с "гърбушко или гърбушка" не знам к'во имаш, колко човека са възкликнали "-А, вълк"
Голям вълк! Въййй особено с тези ветрила на главата му :) пардон това уши ли бяха ? :) инжинерче ти си веселяк спор няма живееш си в своите фантазии и ние нямаме нищо на против. Все пак това си е твое право на избор! Но що не спреш да спамиш вече? Иди си при другарите със НОКчета гледай да им вземеш тяхното внимание, но като гледам и от там са те изпъдили та реши тук при нас да се пробваш а? :)
Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
интересно, честно да ти кажа 90% от уличните "псета" са почти копие на овчарките ... Мали много вълци по улиците бре 0_о. Аз още овчарка дето да прилича до сущ на вълк не съм срещнал ама здраве да е ще се оглеждам! Тъй де те поне вълците са съразмерни не главата им да е 80% от тялото .... А и друго се сещам сега, вълците са малко по живи, не като ноковете да си влачат гъзовете като пенсионери!
Ето няколко интересни снимки,на които може да се види приликата м/у хъски и вълк.Каквото аз,(а и не само) не намирам във въпрОсния НОК на господина. Приятна вечер от мен!
[quote name='Георги Симеонов' date='21 December 2011 - 02:23 AM' timestamp='1324427021' post='1004940']
Някои от вас разбирачи, твърдяха, че вълците не можели да лаят.
Грешите, могат и го правят, когато защитават малките си и леговището.
e\\е къде виде да лае, дразнят го с някакъв мегафон ако не виждаш хахахах
а и междудругото много са несполучливи тези филми къде нок трябва да играе вълк, защото е несериозно обикновен човек, или човек не собственик на нок да си го представи и да повярва, че в филма участват вълци, дори и малко дете няма да се излъже... верно по улиците има по добри артисти, които биха имитирали вълк по истинско.
Георги Симеонов, имаш хубаво куче!
Тази овчарка в Дивото зове ми седи тооолкова неестествено, че няма накъде повече . . . Виж , Комисар Рекс е друга работа, там хъски не се връзва и нямам претенции за това, но всеки да си знае мястото, ако ме разбираш!
Таря, сложи очилата и гледай пак. Вълка лае. Дразнят го по мегафона с лай, но и той избафка веднъж. И по това си приличат с кучето. За разлика от койота, чакала и лисицата, които определено не лаят., вълците го правят.
И сигурно режисьорите и продуцентите не са наред и за това са заснели толкова много филми, в които ролята на вълка се изпълнява от НОК. И истинския НОК е толкова подвижен, бърз и атлетичен, че е трудно дори да си го представите. И да, НОК има общо с вълка, защото вълка е участвал директно при сформирането на породата.
Хайде бъдете здрави. И гледайте с любов четириногите си приятели. Кучетата са си кучета, а вълците вълци и дори и най - приличащите на вълци кучета лесно се различават от тях.
П.П.Забележете цвета на вълка и на моя НОК, масивноста и големината на черепа, окраската на предните крака.
Между другото има сериозен проблем с популацията на вълците у нас. Ловците ги избиват целогодишно с автоматични оръжия с оптика и популацията е застрашена. Избиват понякога целите глутници, а нови на тяхно място не се заселват с години, защото просто ги няма... За съжаление....
Съжалявам, но твоя НОК не ми прилича на вълк. Нито хъскитата....
НОК като порода въобще също не ми се връзва с вълците. Самият факт, че е немско ОВЧАРСКО куче ме отдалечава на светлинни години от идеята, че прилича на вълк.
Ми като ги избиват да пускаме НОК-чета те ще се социализират а ? ! Айде пак виж на тези две снимки дето си ги сложил и ми кажи къде виждаш нещо общо, между твоето куче и вълкът? Най вероятно в ушите? Или пък в формата на главата? А може и в зъбите ... ! Готен си приятел, харесвам овчарките признавам техните качества ама не ми ги пиши че и приличат на вълци!
Друг е въпроса ако си искал куче приличащно на вълк, а малко по късно в неговото развитие и отрастване си осъзнал че си объркал "марката", и въпреки всичко ти се иска, мислиш си и си живееш в един твой свят с една своя заблуда "моят умен НОК е ВЪЛК".