Гинес за най-дълго изречение :->), мисля, че и за грамотност също може да отнесе една наградка:
Здравейте господа, значи да взех си ротвайлерче, мъжкарче, мнгоо е сладак, много е игрив, баща му е внос от гермаснкия саюз за запазване и чисто развъждане на породата, майка му е от швейцария, сущо чиста порода, но имам , няколко въпроса, относно вазпитаването и отглеждането на тази порода, също имам и някокло проблема и много въпроси.Значи, на 45 дена е , и ми се друвчи, но като му кажа нее, спира,нормално е да е зул, другоо, аз живея със съквартиранти, и единия, ми дразни кучето, играе се с него, глези го, а аз съм по строг с него, и то започва да ме отбягва, когато види вупросния съквартирант се радва, сякаш е видяло майка си, а мен сякаш ме няма, а аз му давам храната, другоо, той е в банята и се купе, а то скимти да излезе от при мен, за да отиде при него, аз не го бия, играя си с него, давам му храната, но понякога сум малко по строг, искам да му покажа кой е 6ефа, а оня го глези, дава му храната, която сум му приготвил за сутринта, а не трябва, вика му Рамбо, а аз му се карам, а той го приема за базик, аз му викам че точно сега е момента когато си запомня името, и не трябва да му се вика по друг начин, но той не спира, Значи кучето се казва Данте, запомни го, но оня не спира да му вика Рамбо, и днес като му каза рамбо то отвърна, а аз превъртях, хора какво да правя, за да му покажа кой е господаря, ее искам да се среща и с хора, за да нее опасен, но искам да знае, кой точно е човека който да слуша, е вярно че е още малак, на 45 дена, ноо мисла 4е сега е момента да свикне с мен, и друго, по някога е много агресивен, румжи, хапе със сила, 4етох 4е не трябва да се бие, а само да му викам НЕ, до някаде има ефект, ноо не напълно, кажете споделете, с две думи, какво искам, Искам да знае че храна има и получава само от моите ръце, тогава, когато аз кажа, искам да знае кой е господаря, кого да уважава повече, кой да доминира, а това в случея да съм аз, как да се справя с агресивността му, дайте начини, и какво да направя че да уважава повече мен, да знае кой сум аз и кой е суквартиранта ми, значи единствения начин е , да спра котактите му с него, но когато сум оп цял ден на работа, а той нее, не знам какво прави с кучето, но има вариант, да го взимам за през деня, смен на работа , и да го държа затворено в колата, питам може ли така, от 8 сутринта до 17 следобяд да е в колата, само и само да нее при тоъа глупак, вкъщи, аз на обяд и през кафе почивките ще си ходя да го виждам, но може ли това да се приеме като вариант, да го отчужда от тези контакти. мерси предварително. пишете моля ви.