Публикувано: 04 November 2010 - 01:48 PM
Стандарти....кой взел хъски,което само прилича на такова,и вече гледа ръст и височина.Каквото-такова,за толкова пари.Нали се сещате,че закупено за 150 или 300 лв.куче,едва ли е с родословие и едва ли е точно хъски.Моят е огромен буквално.И не смятам,че трябва да се притеснявам за ръста му,точно защото не знам откъде идва като поколение.Какъвто му е гена-това ще е.Огромен,красив,и....генетично обременен с дегенеративна болест.Щото някъде някога в Пловдив някой си е пуснал кучката с мъжки,понеже,видите ли,страшно красиви кученца ще излезнат и после- по 350лв. парчето,ама толкова красиви,едри и сладки.Сега се боря чернит дроб да не му откаже съвсем,да оживее след кофата лекарства,които пие,за да го закрепя и сърцето ми кърви,гледайки как гасне животът му в красивата опаковка.И не- не съм го закупила аз за тези пари,а го осинових след невъзможност на предишните стопани повече да го гледат-(знам,че това вече съм го писала,но не всеки чете и помни тук всичко постнато).Та предложението ми е...айде не се нареждайте да си мерите височините тези,чийто произход на кученцата ви не е родословен и от легитимен развъдчик-просто е безсмислено,не смятате ли?Срещах укори от познати кучкари защо толкова красиво и едро куче съм оставила без поколение и съм го кастрирала на времето.Ето затова-лъжем се по визия и не се сещаме какво ще е здравето и стопанинът после какво ще му дойде на главата да страда с кучето си,без да знае колко живот му остава и що за качество ще е той.Може да съм разводнила темата и мод да я премести където сметне за уместно-в "кастрация",в "красиво и некрасиво",в "безотговорно размножаване" или направо във ветеринарния раздел.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....