Размери на вашето хъски
Публикувано: 20 February 2013 - 12:48 AM
Chivas Regal е на 1 година и 2 месеца тежи 26 кг. 56 см. про холката.Но след като прочетох темата за стандарта ние излизаме от него,опашката е по дълга и челото е по скосено според мене а и лапите са му малко странни,сравнявал съм ги с на други хъскита.На другите са на първара снимка и отпечатъка образува кръг,а на моят са като на втората,двата средни пръста са доста изнесени напред и отпечатъка образува овал,незнам дали има значение ама ... .Все ми е тая дали е чисто хъски или не той си е моят Чивас просто реших да споделя :)
Публикувано: 24 February 2013 - 01:18 PM
Джак е 25кг. и е висок 60см. Сега се надяваме да му стигат толко сантиметри и да почне да качва килограми (поне до 28кг.). Той също е хъскиподобен, така че е съвсем нормално да не се вписва идеално в стандарта на породата. С по-дълга муцунка е (макар, че съм виждала с доста по-издължени муцунки, уж от развъдник, уж хъскита). С по-големи ушаци е. Крайниците са му доста по-дълги от обичайното за хъски и т.н. Така, че занапред ще се ориентираме по общия му вид, не по стандарта.

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 24 September 2013 - 01:12 PM
Ами не мисля, че е много здравословно да се хранят само със суха храна и поради тази причина гледам да и разнообразявам менюто със супички и други готвени ястия. Тя обича да си похапва и плодове и зеленчуци :Д За щастие нямаме проблеми с яденето на каквото и да е,но по-горе забравих да уточня,че се храним предимно със гранулки, като понякога едното ядене е нещо различно :)
Публикувано: 01 October 2013 - 02:46 PM
Rio de Janeiro, в 29 September 2013 - 11:13 AM, написа:
Хъскито ми е на 2 год. и 5 месеца тежи около 25-26 кг. . Не знам колко е високо, но някой може ли да ме насочи към темата за оплождане на хъскитата, защото си търсим женска, по възможност черна 

Такава тема НЯМА. Не се толерира "оплождането" на кучета по апартаменти и гаражи и изкарване от тях пари по "продавалници" и борси. Има си опитни хора, които се занимават с развъдна дейност - ЛЕГАЛНО!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 01 October 2013 - 03:03 PM
Lol, търся си второ куче, което да бъде син или дъщеря на моето ... Какво зло съм направил,че да ми се караш !? Просто ми обясни като нормален човек ... Какви са тези хора "които се занмиават легално с развъждането на кучета" . Мислех, че този форум е направен, за да помага на хората, а не да ги упреква за това, че не знаят нещо.

Това мнение е редактирано от Rio de Janeiro: 01 October 2013 - 05:55 PM
Публикувано: 29 October 2013 - 12:14 AM
Аз също имам хъски.Моята Мая е на 1 г. и 10 м.Тежи около 20-21 кг.Не съм я мерила, но мисля, че е добре като височина.Наскоро обаче видяхме 1 кафяво синеоко куче, което беше с височината на немска овчарка, с огромна глава, сигурно беше 35-37 кг , за стопаните му е хъски.Мая изглеждаше като кученце пред него, беше по 2 пъти по широк от нея и наполовина по-висок от нея.Но и в нета съм виждала други кучета с подобни размери.Също така виждам да продават синеоки кучета за маламут.Което по стандарт знам, че няма как да стане.Обичаме я много и си я гледаме с любов.Тя е много енергична и игрива.Само да беше и малко по-послушна.Не смея да я пускам.Няколко пъти я изпусках, бяга и държи дистанция, с помощта на други хора съм я хващала.Яд ме е, че докато растеше работех по 12 часа и нямаше как да се занимавам да я обучавам.Сега компенсираме с разходки с колело, рядко играе с кучета, защото при нас кучетата са малко, пък и като дворни кучета, не ги разхождат стопаните им.Живеем в къща в краен квартал на София.Мая е малко злояда, не обича гранули, като 3-4 месечна ги отказа тотално с 2-дневен глад.Оттогава почнахме с варена кайма с хляб и бульон, така е и досега, сега е на половин пакетче на ден.