Dog.bg Форуми : Най-красивото хъски, което сте виждали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (36 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Най-красивото хъски, което сте виждали

#561 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 09 March 2011 - 04:10 PM

Показване на мнениетоIce_, в 09 March 2011 - 03:53 PM, написа:

Да ти кажа никак не ми прилича на хъски.. :ab_041:

Аз пък ще ти кажа, че точно онова мръсното е хъски, а твоето дето му се чудиш дали ушите ще се изправят или не, както и моите си ои остават хъски-подобни.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#562 Потребителят е офлайн   Ice_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 06:22 PM

Показване на мнениетоMeto, в 09 March 2011 - 04:10 PM, написа:

Аз пък ще ти кажа, че точно онова мръсното е хъски, а твоето дето му се чудиш дали ушите ще се изправят или не, както и моите си ои остават хъски-подобни.

Като е мърсно по добре го изкъпи и се погрижи за козината, а това, че намекваш, че е хъски-подобно са пълни глупости. Айс е чистокръвен, така, че ако обичате не говорете без да знаете!!!!
Няма смисъл веднага да намираш причини да обиждаш и засягаш тези, които не са ти разпознали мръсното куче. Това е твърде детско и невъзпитано!

#563 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 06:43 PM

Аз пък си мисля че не е задължително всяко Хъски което е без документ за родословие да се нарича Хъски-подобно.Хич не ме засяга кой какво ще каже за моето куче. Още повече че не всички чистокръвни Хъскита се състезават по конкурсите за да получават титли. На много хора просто не им е до това и никога не са имали желание да се показват по света колко им е страхотно кучето. Нашето Хъски също няма родословие, но за него съм сигурен че поне две поколения назад родителите са само Хъски без примеси от друга порода. Възможно е в миналото някъде и да има нещо , но това съвсем не ме интересува. За мен кучето си ни е прекрасно и това е най важно. Предполагам че и много други мислят така.
Решил съм следващото ми куче да е с родословие, но нямам никакви намерения да се показвам по подиумите с него - не ми е интересно. Има си хора, за които това е важно и го правят. Въпрос на личен избор. Аз искам да имам куче заради общуването с него, което не може да се замени с нищо друго. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2011 - 06:47 PM

Показване на мнениетоIce_, в 09 March 2011 - 06:22 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 09 March 2011 - 04:10 PM, написа:

Като е мърсно по добре го изкъпи и се погрижи за козината, а това, че намекваш, че е хъски-подобно са пълни глупости. Айс е чистокръвен, така, че ако обичате не говорете без да знаете!!!!

А кой ти каза, че е моето? Много ми харесвате такива новички и неподготвени :flagbg:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#565 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 07:07 PM

Аз не мога да си обясня каква е тази мания, че човек си взима чистокръвно хъски, за да ходи по състезания... самите развъдници според мен са не за произвеждане на кучета за конкурси, а за да запзят породата такава каквато е и такава каквато трябва да бъде.И когато се очаква поколени кой друг човек ще си заведе кучето на контролен преглед, кой ще му осигури нужното внимание ? най-много 10% от хората?!

п.с: Много красиво куче!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#566 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2011 - 07:15 PM

Това куче за жалост е собственост на един испански развъдник(което Мето е показал), който поради куп обстоятелства в рамките на има-няма две години започна поголовно да потъва-финансово, морално и другите страни, които удрят тези два фактора. До преди известно време този развъдник беше сред водещите в Европа и много хора си мечтаеха да имат като кучетата, които се намират там. Сега е..много жалка картинка и развъдчици по цял свят са пропищяли от снимките, които са пуснати от собственичката на развъдник Кристари, която е отишла до там за да си прибере едно от кучетата, което е купено от нейния развъдник след като е разбрала до какво дередже е докаран испанския развъдник.
За да не е спам ето още една снимка на Ардън специално за k1champion :)
Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#567 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 11:36 PM

офф

Ти къде го чукаш, то къде се пука. Не че има общо с темата. Гери кучето не е било купено, от там тръгват нещата. Както и да е, не смятам да обсъждам тези неща тук.

А за piron45 само искам да уточня, че изложбите се явяват селекционно развъдно мероприятие, важно за отбора и подбора. Без тях не се получава оценката на поголовието, не могат да се допуснат кучета до разплод. Не можеш да видиш други кучета на живо и евентуално да решиш за ги използваш за продължение на дадена линия, закрепяне на определени белези, избягване на определени недостатъци и много, много други неща. Да, тези които не разбират или избиват някакви комплекси, те да, сгурно ходят заради титлите и купите да си ги редят на рафтове да се фукат с тях и да им бършат прах неуморно. И тези, които не се интересуват от изложби и родословия вероятно не се интересуват и от качествата на породите, защото не ги разбират. Ако за тях е важно кучето, нека осиновавят от приюти, а не да взимат породисти кучета за да ги плодят не знайно с какво и що. Нещата на второ четене са по сложни от колкото изглеждан на първо. Защо съсипват и израждат породата, която иначе твърдят че обичат ...?!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#568 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 07:24 AM

Huskypower :rc_036: Ти го каза най точно. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#569 Потребителят е офлайн   Ice_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 04:30 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 09 March 2011 - 06:43 PM, написа:

Аз пък си мисля че не е задължително всяко Хъски което е без документ за родословие да се нарича Хъски-подобно.Хич не ме засяга кой какво ще каже за моето куче. Още повече че не всички чистокръвни Хъскита се състезават по конкурсите за да получават титли. На много хора просто не им е до това и никога не са имали желание да се показват по света колко им е страхотно кучето. Нашето Хъски също няма родословие, но за него съм сигурен че поне две поколения назад родителите са само Хъски без примеси от друга порода. Възможно е в миналото някъде и да има нещо , но това съвсем не ме интересува. За мен кучето си ни е прекрасно и това е най важно. Предполагам че и много други мислят така.
Решил съм следващото ми куче да е с родословие, но нямам никакви намерения да се показвам по подиумите с него - не ми е интересно. Има си хора, за които това е важно и го правят. Въпрос на личен избор. Аз искам да имам куче заради общуването с него, което не може да се замени с нищо друго. :rc_036:

Също съм на твоето мнение. Не е най - важно родословието и това да се ходи по съзтезания. Аз знам и съм сигурна, че Айс е чистокръвен. Това, че няма родословие засяга само мен и единствено мен! Той енай - прекрастното ми нещо в моят живот.

#570 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 04:49 PM

Извинявам се за въпроса, не искам да прозвучи като заяждане, но - от къде знаеш и защо си сигурна, че кучето ти е чистопородно?
Защото струва ми се всички така казват, но никой няма доказателство за това, крепи се на казани приказки от хората, от които са си взели кучето. Тези хора винаги са много честни, добри и всичко знаят и уж дават гаранции, но опита ми е показал , че в същност са "майстори на късия разказ" т.е. разбирай, че лъжат. Дано твоят случай да не е такъв.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#571 Потребителят е офлайн   Ice_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2011 - 07:58 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 10 March 2011 - 04:49 PM, написа:

Извинявам се за въпроса, не искам да прозвучи като заяждане, но - от къде знаеш и защо си сигурна, че кучето ти е чистопородно?
Защото струва ми се всички така казват, но никой няма доказателство за това, крепи се на казани приказки от хората, от които са си взели кучето. Тези хора винаги са много честни, добри и всичко знаят и уж дават гаранции, но опита ми е показал , че в същност са "майстори на късия разказ" т.е. разбирай, че лъжат. Дано твоят случай да не е такъв.

Добър въпрсо, но не ми трябва родословие, за да знам, че кучето ми е чистокръвно. Ако не е токава мислиш ли, че ще е досущ като хъски? Не мислиш ли, че няма да има някакъв недостатък или нещо, което ненаподобява на хъски. И пак ще го кажа, че не родословието е най - важното. За повечето може да има голямо значение, но за мен не е. А и не е сигурно, че като ти пробутат родословие и то е оргинално. Нали знаете, че ако искат да те излъжат ще го напряват и без и с родословие. Аз не искам да доказвам на никой, че Айс е чистокръвен, аз си го знам и на мен това ми стига.

#572 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2011 - 08:05 PM

А ти доколко си запозната с стандарта на породата, че твърдиш, че няма никакви отклонения от него ?
Или просто ей така на пръв поглед.. има сини очи хъски е ...

#573 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 11:29 AM

CH. Sheytans Beauty Cheapendale - Чип

Качена снимка
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#574 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 March 2011 - 03:06 PM

Хубаво куче, но икам да питам за името. "Sheytans" - Шейтан на моя майчин език означава дявол. С какво местонахождение е този развъдник ?
User's Signature

#575 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 03:30 PM

Sheytans Beauty е френски развъдник. (иначе собственика му има такъв и в Щатите, но под друго име)
А иначе да, става дума за дяволска красота :rc_036:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#576 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 03:43 PM

Показване на мнениетоMeto, в 11 March 2011 - 03:19 PM, написа:

Показване на мнениетоДизел, в 11 March 2011 - 03:15 PM, написа:

Показване на мнениетоMeto, в 11 March 2011 - 03:06 PM, написа:

Хубаво куче, но икам да питам за името. "Sheytans" - Шейтан на моя майчин език означава дявол. С какво местонахождение е този развъдник ?

Даже в гугъла го няма твоя "роден" език ... поне като написах в гугъл транслейт не излезна нищо ... :ud_009:

Нямаш скилове за търсене :)

:xc_049: Лесно ти е като знаеш какво означава и да го напишеш на български и да дадеш конкретния превод... аз написах направо sheytans и не излезе нищо ...

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#577 Потребителят е офлайн   Ice_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоC-suM, в 10 March 2011 - 08:05 PM, написа:

А ти доколко си запозната с стандарта на породата, че твърдиш, че няма никакви отклонения от него ?
Или просто ей така на пръв поглед.. има сини очи хъски е ...

Не знам какъв ви е на вас проблема, че се мислете да големите разбирачи и философи. Като сте от повече време във форума и се мислите за спациалисти. И аз мога да се разрова в гугъла и да изнасям лекции на такива като мен, които са от скоро във форума, но това не значи, че не разбирма или не знам. Щом ви харесва да се правите на нещо повече от другите правете се. Във виртуални свят всеки може да се прави на какъвто си иска, щом толкова ми харесва тази среда се правете на философи, но си помислете, когато не сте във този свят, а реалноста разбирате ли толкова колкото си мислете? Сигурна съв, даже съм убедена, че моето куче е чистокръвно и не ме засяга вашето "профисионално мнение", мислете каквото си искате. И не съм казала, че щом е със сини очи е хъски.. Така, че вместо да нападате и да се правите на профасеоналисти помислета реално.. и не се надувайте!

#578 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 05:08 PM

Показване на мнениетоIce_, в 11 March 2011 - 04:02 PM, написа:

Не знам какъв ви е на вас проблема, че се мислете да големите разбирачи и философи. Като сте от повече време във форума и се мислите за спациалисти. И аз мога да се разрова в гугъла и да изнасям лекции на такива като мен, които са от скоро във форума, но това не значи, че не разбирма или не знам. Щом ви харесва да се правите на нещо повече от другите правете се. Във виртуални свят всеки може да се прави на какъвто си иска, щом толкова ми харесва тази среда се правете на философи, но си помислете, когато не сте във този свят, а реалноста разбирате ли толкова колкото си мислете? Сигурна съв, даже съм убедена, че моето куче е чистокръвно и не ме засяга вашето "профисионално мнение", мислете каквото си искате. И не съм казала, че щом е със сини очи е хъски.. Така, че вместо да нападате и да се правите на профасеоналисти помислета реално.. и не се надувайте!

Във виртуалния свят ушите на чистокръвното ви хъски ще се вдигнат, а ако възникнат и други несъответствия със стандарта, най - добре е той да се обяви за неактуален и да бъде съставен нов, на базата на Вашата сигурност и честна дума, че кучето Ви е чистокръвно. Също така, кинолозите щяха да бъдат философи, а импресионистите - зъболекари.
В реалния свят, обаче, свободата на словото не означава и пълна свобода в подбора на термини и понятия, от което би следвало да се въздържате от изказвания като "Убедена съм, че моето куче е чистокръвно" и да опитате с "Убедена съм, че моето куче е най - красивото", особено в качеството си на куче, а не представителен екземпляр от дадена порода, да речем Сибирско хъски. Никой не би могъл да оспори второто.

Щом не Ви засяга

"профисионалното мнение"

на

профасеоналистите

и не Ви интересува родословието, защо продължавате да настоявате, че кучето Ви е чистокръвно? Възможно е дори неродословно куче да има много по - малко отклонения от стандарта на породата от родословно такова, но то пак няма да бъде признато за чистокръвно, без съответния документ.

#579 Потребителят е офлайн   rANdi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 07:15 PM

Няколко, които смятам за красиви.Не съм ги виждала на живо(от гугъл изображения са :dry: ).Извинявам се ако снимките се повтарят(не можах да издържа да сложа и аз няколко) или греша породата с маламут(че малко трудно ги различавам).Кучето зад червената(малко бледа) оградата съм я виждала на живо.Казва се Шийла.Прилича ми на сибирско хъски и на маламут, но повече на хъски :wub: После може би ще кача снимки на една неземна красавица :wub:
Та снимките:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#580 Потребителят е офлайн   rANdi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2011 - 09:46 PM

А ето една прекрасна млада госпожица :wub: Искам и аз такова, но след като си взема КО разбира се :ab_041:
Казва се Амба :wub: дано собственичката не ми се сърди :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка