Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1981 Потребителят е офлайн   Anushka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 March 2009 - 10:00 PM

не само визуално - ние ще си го познаем! то ще си е нашето любимо мишленце, СЛЕД ДЪЩЕРЯ НИ, ЕСТ! :wub:

#1982 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 10:00 PM

не ми е крайно мнението,но се начетох и наслушах колко е лошо да се взимат кучета,особенно от тази порода,от чужбина.чух дори ,че повече от месец някой чакали родословието на куче купено от Боби Ямаков,а що се отнася до нашето- проверено е във федерацията FCI в Сърбия откъдето е издадено и родословието, преди да го взема.именно защото ме предупредиха,че по друг начин не мога да разбера дали не е измама с родословието му. още не знам дали да отидем до нашата федерация и да се водим българче или да се състезаваме като чужденци? ще участваме в клас бебе на изложбите със сигурност. Анелия е нашият хендлер,който се занимава с кучето. имаме задграничен паспорт и микрочип,моето име и адреса ми,имформация за развъдника и адреса му. поколенията на родителите му,на дядо и баба,прадеди с регистрационните им номера и титли от изложби.
User's Signature

Качена снимка

#1983 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 10:22 PM

nivea - поздравявам ви за избора на хендлер :ns22: в случай че родословието ви е заверено в БГ таксите за участие са по ниски . но не е проблем да се явявате и без да е заверено . моите кучета са внос от различни руски развъдници , родословията им дойдоха доста след кучетата едното даже се забави половин година . но това обикновено не е проблем ако развъдчиците са коректни . паспорт и чип трябва да има всяко куче което минава граници без значение каква порода е и дали изобщо има порода . ще се радвам да се засечем на изложбите .
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#1984 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 10:22 PM

анушка като вземете мънека,ни го снимай и ни го покажи.дано нямате проблеми с дъщеричката и кучето,да не го приема за играчка.на мн места пише,че не е добре малка порода куче и малко дете,но сигурно са имали впредвид по-малка възраст.много щастие с бебока и семейството ви.
а мъжа ви накрая ще го обикне повече и от вас :):):)
User's Signature

Качена снимка

#1985 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2009 - 10:34 PM

ivan-z кученцата са ти много хубави.най мн ми харесва Тенси,тя ми е любимката.да,ще се радвам да се засечем по изложбите
User's Signature

Качена снимка

#1986 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 08:18 AM

Относно изказването на nivea че родословията от клуба се бавят , искам да кажа че причините обикновенно са бюрократични както с всичко в нашата държава . Но аз поне не знам за случай за неиздадено родословие на кученце от клуба . аз също поизчаках за родословията на мойте мънъци но вчера се обадих и са готови . ВСИчКИ които имат да вземат родословия да си ги потърсят от Боби Ямаков зада уточнят как да си ги получат . и за разведряване на обстановката качвам малко нови слънчеви снимки .

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1987 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 08:25 AM

снимки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#1988 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 12:10 PM

благодаря за отговора. Вчера ни беше първата вечер заедно и много ме притеснява,че като не спинка малкия постоянно трепери... дали се дължи на раздялата с братчето и сестричето (и мама и тате) или има и друга причина? В нашето жилище е доста по-топло,от това от което го взехме, тъй че не вярвам да му е студено. Някой имал ли е такъв проблем? Това ми е първото кученце и съм малко неопитна в тази област... Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарна!

P.S. ето и снимчици на моята малка мишка! :ha_081:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1989 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 01:09 PM

ivan-z , ако знаеш как ти завиждам за слънчевия двор и тия красавци дето щъкат по него ..... :aa_002:

Dobi870 , гушкай го повече , моите вече са големи и пак предпочитат /въпреки че е топло /да се ският под някоя завивка :aa_002:

#1990 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 02:29 PM

Chihita, гушкаме се по цял ден и се целуваме и си играем, аз сега съм си вкъщи по цял ден до края на седмицата и само с него се занимавам, но ме притеснява, само докато спи не трепери милото...
User's Signature

Качена снимка

#1991 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 03:02 PM

Малее малката "мишка" е много сладка.
User's Signature

Качена снимка

#1992 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 03:54 PM

Мерси :aa_002: казва се Чико.Не знам дали и другите бебета са така, но ние по цял ден си си играем малко, после спим и пак така....
User's Signature

Качена снимка

#1993 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 04:33 PM

много е сладък малкия Чико,много гушки да му предадеш от нас.
User's Signature

Качена снимка

#1994 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 04:39 PM

Мерси ще му предам :) а за треперенето някой нещо знае ли? Съжалявам,че нон-стоп това си повтарям, ама ме притеснява малкия...
User's Signature

Качена снимка

#1995 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 04:59 PM

принципно казват,че е нормално тези кучета да треперат и не значи винаги, че им е студено. може да е от страх,от превъзбуда. сигурно вета ти е казъл,но и аз ще го направя-малките породи кучета са с ниска кръвна захар или както се казва хипогликемия и може да получат гърч или припадак.ние не сме имали такива проблеми,но ни предупредиха да му даваме шоколад кучешки(който аз му давам като наградки),или сладка вода с мед,ако има нещо. .това не значи, че трябва да се притесняваш и,че на твоето куче може да му има нещо.дават ти го имформативно.
User's Signature

Качена снимка

#1996 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 05:02 PM

Durka къде се загубихте?как е малкият немирник? зарадвай ни със снимчици на палавника :ha_081:
User's Signature

Качена снимка

#1997 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 12:17 PM

nivea, много ти благодаря успокои ме... Ние сега си имаме друг проблем, вечер не иска да спи сам и ме буди всяка нощ със скимтене, а аз не искам да спи с нас и ме е страх,че като се въртим ще го смачкаме... как да го науча да си спинка самичък? Нормално ли е да му сълзят очичките по малко? И другото което забелязвам напоследък е,че много си чеша ущичките, а не са му мръсни...
User's Signature

Качена снимка

#1998 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 01:01 PM

Нашия мънек спи в стаята,но не и в леглото ми.не само смачкването по време на сън ме тревожеше,а и законите на глутницата,но това е мой метод на обучение. според него-най-хубавото място е за лидера и на кучето ми не е позволено да е по леглата и диваните,камоли да спи при мен.мн ще кажат,че е твърде крайно,но това също е куче и при него важат същите закони като при другите,няма значение че е малка порода. очовечаваме ги твърде много и от там идват редица проблеми.не казвам,че трябва немска дисциплина,а някаква. да има забранени места в апартамента,да не се храни от масата(вие си мислите,че му давате наградка,а всъщност по закона на глутницата,делите от храната си и това рязко понижава статуса ви), и да минавате през врати,в асансиора,проходи-преди кучето, и то да се отдрупва,не вие да му правите място. от начало ми беше мн трудно да се придържам към тези неща и си казвах,че е прекалено срого за това крехко създание,но когато на 3м се опитва да те хапе и да ти ръмжи(не на игра) като не му позволяваш нещо,като не идва като го викаш,а ако той реши...тогава разбираш,че освен любов,трябва и дисциплина преди всичко. така че аз те съветвам докато е малко да го научиш и занапред да продължавате така. в момента в който скимти не му обръщай внимание,трудно е,но е редно.ако трябва си вземи тапи от аптеката,но в никакъв случай не ставай и не му обръщай внимание(нито да му се караш,че прави така).защото той си казва-"ето това действа,скимтя и ми обръщат внимание".така че според мен не му се давай така лесно.ще се научи,но трябва търпение и постоянство. а за очичките-е нормално,той още не излиза,но трябва да знаеш,че са мн нежна зона за тази порода,защото са изпъкнали и не защитени.има и препарати,но ако има нужда от почистване вета ще ти каже. успех
User's Signature

Качена снимка

#1999 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 01:04 PM

Показване на мнениетоDobi870, в Apr 2 2009, 11:17 AM, написа:

nivea, много ти благодаря успокои ме... Ние сега си имаме друг проблем, вечер не иска да спи сам и ме буди всяка нощ със скимтене, а аз не искам да спи с нас и ме е страх,че като се въртим ще го смачкаме... как да го науча да си спинка самичък? Нормално ли е да му сълзят очичките по малко? И другото което забелязвам напоследък е,че много си чеша ущичките, а не са му мръсни...

Ако не искаш завинаги да остане да спи в леглото ти, в никакъв, ама никакъв случай не го взимай при теб! Няма да го смачкаш, защото инстинктивно ще го пазиш, а и той ще се обажда ако има нещо :df_061:, но после не можеш по никакъв начин да го научиш да спи на неговото си място. Казвам ти го от личен опит.
Очичките му е нормално да сълзят по малко, но ако те притеснява, може да питаш доки да ти предпише капчици да му капеш.
И честито, много ти е сладко кученцето!
За треперенето, моят (минипин) трепери когато го е страх, а понякога трепери и от чисто театралничене, за да го взема на ръце и да го гушкам :zz_232:

nivea много правилно ти го е казала, стягай го от малък, иначе после ще ти се качи на главата, не го гледай, че изглежда мъник и беззащитен. Големи дяволчета са!
User's Signature

Качена снимка

#2000 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 01:47 PM

nivea, skipper, благодаря и на двамата! Ще се пробваме тая вечер да не му обръщаме внимание... въпреки,че много ми е жал, милото е от 2 дена е при мен и вече го ограничавам... но няма начин трябва да свиква, знам че сте прави.
User's Signature

Качена снимка

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема