nivea, в May 29 2009, 04:31 PM, написа:
Dobi870, в May 29 2009, 01:58 PM, написа:
nivea, в May 29 2009, 03:42 PM, написа:
Здравейте, аз искам да ви попитам нещо. понеже водата в нас не е добра за пиене, има моменти когато жълтее (както се казва и за къпане не става

), вредно ли е на Аладар да му давам минерална вода, изворна е, или за бебета която е? или не е проблем от чешмата, ако я източа повече време? как мислите?
Да ти кажа понеже и тук водата никой не я пие (много калк има) Чико си пие нон-стоп минерална вода. И ми казаха,че няма проблем да е така. Друг е въпроса дали тук наистина водата е минерална като тази в БГ или си е просто трапезна... (защото никой не пие от чешмата, а знам че не е хубаво постоянно да се пие минерална).
Благодаря ти Dobi870, то и тук не се знае от кой кален кладенец е. как е Чико? свиквате ли на повод да ходите? хубаво е като го пускаш от кайшката, да го накараш да седне и да ползваш някаква дума, която той като чуе, да знае, че сега е моментът в който ще бъде пуснат. ние ползваме думата "играй", но може да е всяка друга. когато е пуснат е хубаво да го викате от време на време и да го хващате за 5 секунди, да му дадете лакомство и пак да го пуснете да тича, така няма да му изградите навика, че като го викат е край на играта и ще идва всеки път при вас.
Чико е супер :) само си подскача и си играе на някъде... и нали се научи да лае, сега не спира...
Благодаря за съвета ще пробвам с думата и наградките навън, че наистина като го пусна и го викам никога не идва съвсем близо до мен, така че да мога да го хвана... На каишка още ни е трудно (а преди не беше), запъва се и не иска да ходи, дори и да няма хора около нас от които да се плаши примерно... При него е малко проблем с ключовите думи, защото ние тук сме малко мулти-култи общество и всеки от познатите ми като го види си му говори на майчин език (немски, гръцки, македонски, сръбски и т.н.) и това сигурно го обърква. Аз съм казала да му говорят само на немски, за да може да свикне, но... не винаги се получава