Привет на всички!
Аз пак се включвам за съвет....Значи гледам всички сте привърженици на гранулите,ама аз тотално изпуснах фронта с храната и сега сме на натурално хранене - варим филенца пилешки и свински!!!

(много обича) и дробим салатка,ориз и овесени ядки не желаем,може само извара с яйце,ама колкото да я опита само, и ягодки и черешки също хапваме.Също давам калци + на вирбак- 1/8 от хапчето.
Просто не издържах да я мисля дали ще яде и така.Сега съм заредила фризера с малки пакетчета варена мръвка......да имам винаги манджа под ръка.А на" изхода "всичко е наред.Сега сигурно ще ме заклеймите за храната ,ама си мисля,че преди гранулите(които са сравнително отскоро измислени) кучовците са си яли редовна храна.Просто ми се пълни душата ,като и давам храна на която се радва и яде с апетит,а не защото е отказала примерно предишното ядене и няма накъде....А при количествата които яде(колкото половин кибритена кутийка) мога да я храня само с филета без проблем....Сигурно греша,ама...ще давам допълнително добавки(кажете какви) и ще я караме така поне докато сменим зъбите....абе разлигавихме се и това е...ама аз съм една" Мека Мара"....
А не мислите ли ,че кучетата може би инстинктивно усещат от какво има нужда организма им.Предишното ми куче например не си падаше много по месото,свинско и риба въобще не искаше да яде,но умираше за шоколад,кашкавал и ядки...пък това шоколад не ще и да помирише,кашкавала не и допада и само на месце налита...Като при хората де- един обича едно ,друг друго... а пък теглото не винаги зависи от това колко ядем....та се питам, след като аз,примерно искам да съм по-слаба...ама не устисквам на диетите....всички знаем че пушенето е вредно,ама сума хора пушат... и общо взето всеки от нас има някакви хранителни прегрешения

редно ли е да подлагам животинчето на хранителен режим без да има медицински показания за това...Все правя аналогия с хората - например не всеки който яде каквото обича непременно има повече проблеми от друг който яде по " рецепти".Как мислите,дайте акъл?
За развъдчиците е ясно,ама там е друго,не може на всяко куче да се обръща толкова индивидуално внимание...пък и самите кучета са в друга,конкурентна среда и имат друго отношение към храната....случвало ми се е кучето ми да яде гранули,които преди не е искала да помирише дори само защото гледа ,че друго куче ги яде...