Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2941 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 June 2009 - 10:01 PM

Като ви чета постовете за разходките и се успокоявам, че не сме само ние проблемни. Имам мини пинчерка на 8 месеца и изпитва див ужас от разходки в населени места, но най-интересното е, че в Южния парк се разхождаше без проблем пусната, а умира от страх само докато стигнем до магазина..
Извинете, че така се намесих :bm_008: , мислите ли, че с възрастта ще се оправи?

User's Signature

Качена снимка

#2942 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 11 June 2009 - 10:14 PM

Показване на мнениетоhuBBa__buBBa, в Jun 11 2009, 11:01 PM, написа:

Като ви чета постовете за разходките и се успокоявам, че не сме само ние проблемни. Имам мини пинчерка на 8 месеца и изпитва див ужас от разходки в населени места, но най-интересното е, че в Южния парк се разхождаше без проблем пусната, а умира от страх само докато стигнем до магазина..
Извинете, че така се намесих :bm_008: , мислите ли, че с възрастта ще се оправи?

Здравейте, hubba_bubba!Случаят Ви май е подобен.Винаги има надежда и без да пробате да коригирате каквото може ,няма окончателен отговор!При вас може пък да се получи!Всичко трябва да става много постепенно и с много търпение.Но само да се оправи без корекция няма/поне аз така си мисля/.От мен успех! :smile:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2943 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 10:35 PM

Здравей , може да преодолеете проблема, нужни са много ,редовни и дълги разходки и главно в много оживени места, шумни улици ит.н. Желателно е ако някой иска да я гали даже да му я слагате да я гушне като внимавате да не скочи от ръцете му. С постояннство всичко се постига и от най-страхливият дребосък може да стане едно безстрашно куче. Също от помощ може да ви бъде някое по-голямо и на възраст и на ръст куче , което е свикнало с всичко около него и ще бъде закрила за дребчото. Имам много опит с побъркани бъзльовци и не само от кучешкият род , но помнете , че животинките копират нашето поведение.

#2944 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 June 2009 - 10:50 PM

Аз да ви питам... кучето вече втори ден не е ходило до тоалетната. Само пишка, но рядко. Така или иначе не пие много вода. Ветито снощи И даде обезпаразитяващо и каза да следя за животинки.
Та... да се притеснявам ли?
Уж не е стресирана в момента. Много ми се радва и върви след мен нон-стоп, дори и в банята иска да дойде с мен. Ръмжи малко на котката и на нашите като се появят, та май techichi e права. Днес я извеждах в градинката, само се гушка в мен и от време на време проръмжава на минаващите отстрани хора, котки и кучета.

Днес вечерта рязах кашкавал и направо полудя от миризмата. Седи на задните си крака и се моли и И дадох едно парченце. Може ли да яде такива неща?

#2945 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 10:56 PM

Според мен сте си добре. Сутринта ще те изненада )
Всичко може да яде , но с това рискуваш да се разглези и да стане злояда.

#2946 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 11:04 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 11 2009, 11:35 PM, написа:

Здравей , може да преодолеете проблема, нужни са много ,редовни и дълги разходки и главно в много оживени места, шумни улици ит.н. Желателно е ако някой иска да я гали даже да му я слагате да я гушне като внимавате да не скочи от ръцете му. С постояннство всичко се постига и от най-страхливият дребосък може да стане едно безстрашно куче. Също от помощ може да ви бъде някое по-голямо и на възраст и на ръст куче , което е свикнало с всичко около него и ще бъде закрила за дребчото. Имам много опит с побъркани бъзльовци и не само от кучешкият род , но помнете , че животинките копират нашето поведение.

Ancheto,извини ме много хубаво го каза,но въобще не съм съгласна този път с теб.Тогава ще ти дам моя идиот за когото ти казах,че ще стане на две и ти пробай по описаният метод да го направиш дори едно безстрашно куче.Страхът е за мен порок и не случайно се изключват такива кучета от разплод.Знаеш,че не само не го преодоляват,но и много трайно го предават в поколенията.За мое съжаление и аз имам ама много богат опит със страхливи кучета от различни породи.Моите кучета винаги ги извеждам с ротвайлера ми и какво-нищо!!!Ако кучето е страхливо и без постепенна подготовка го сложите в ръцете на друг си помислете как ще излезете от ситуацията като го изпохапе.Аз също винаги давам на събеседникът ми да ми държи кучето докато общуваме,но не всички само се свиват страхувайки се,накои хапят!Успех на всички в преодоляването на проблемите!Обмисляйте добре стъпките си!Моите уважения!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2947 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 11:09 PM

Дай ми го ;) Време трябва за такива диваненца , но и най- кривото може да ви изненада какво може. Време , нерви , постоянство и търпение, също така и строга ръка когато е нужно , за да не прерастне страхът в агресия. Винаги трябва да се подхожда според вида на страха, има няколко такива, за това и корекцията им е различна.

#2948 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 11:11 PM

Shonned,ако и дадеш възможността да се радва на човешка храна,не очаквай да ти яде сухата,а все пак това е куче.Днес малко от тази вкусотия,утре малко от другата и след известно време доктора ще се радва на съдържанието в джоба ви :ab_041: а ти ще се ...упрекваш.Но кучето си твое и решението също!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2949 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 11:15 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 12 2009, 12:09 AM, написа:

Дай ми го ;) Време трябва за такива диваненца , но и най- кривото може да ви изненада какво може. Време , нерви , постоянство и търпение, също така и строга ръка когато е нужно , за да не прерастне страхът в агресия. Винаги трябва да се подхожда според вида на страха, има няколко такива, за това и корекцията им е различна.

Е,тогава те обявявам за велика. :ab_041: Моето време е цялото на животните ми и не обичам лигавщините,а имам и доста строга ръка.Явно аз съм доста зле.Но както вече казах нямам претенции нито за възпитание нито за обучение.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2950 Потребителят е офлайн   didi62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 June 2009 - 11:20 PM

Здравейте и аз да попитам нещо Чейс се разхожда само с каишка Доскоро пощуряваше от радост като види деца кучета и котки -с цел игра От1-2седмици започна настървено да лае някои кучета и да се дърпа да отива към тях но не за игра и ми се струва че е готов за бой В къщи постоянно си играе с децата и е щастлив Преди 2дни малкия който е на 3год си играеше с него но Чейс изведнъж му изръмжа и много лекичко го захапа Е може детето леко да го е стиснало без да видя но те редовно си играят така Чейс е на 2.5год Малко се притеснявам за тази промяна в характера Някой имал ли е подобен проблем
User's Signature

Човек който не обича животните не обича и хората

#2951 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 11:21 PM

Миличка , какво толкова ще и стане от хуманната храна? Остави рекламите , където само си хвалят стоката.....да не забравим , че всяка серия бил а по-добра от предната ( и често пишат как са премахнали нещо си от предната серия , защото не било добро ). Рискът е само , че може да стане злоядичко или шошенце. Мога да ви кажа , че храненето със сурово месо ще направи от вашето куче уникално лъскаво и пухесто (ако е с дълъг косъм ) кипящо от енергия съкровище. Но заради множеството празити и бактерии ,които може да съдържа месото не се препоръчва консумацията му в суров вид.
Сухата храна и консервираната са просто за заети хора.

#2952 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 11:24 PM

Диди , наблюдавай го и ако причината е в него му се скарай и да знае , че на ВАС и на ДЕЦАТА по никаква причина няма право да посяга. Също обърни внимание и на дечковците да внимават с него повече .

#2953 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 11:39 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 12 2009, 12:21 AM, написа:

Миличка , какво толкова ще и стане от хуманната храна? Остави рекламите , където само си хвалят стоката.....да не забравим , че всяка серия бил а по-добра от предната ( и често пишат как са премахнали нещо си от предната серия , защото не било добро ). Рискът е само , че може да стане злоядичко или шошенце. Мога да ви кажа , че храненето със сурово месо ще направи от вашето куче уникално лъскаво и пухесто (ако е с дълъг косъм ) кипящо от енергия съкровище. Но заради множеството празити и бактерии ,които може да съдържа месото не се препоръчва консумацията му в суров вид.
Сухата храна и консервираната са просто за заети хора.

Тогава ти защо храниш със суха храна?Определено не защото си много заета.Как изобщо може да задаваш този въпрос.Та ти си развъдчик!Аз прекрасно зная какво става от човешката храна,на реклами въобще не обръщам внимание,отглеждам животни и съм се нагледала на пациенти хранещи с човешка храна.Всичките ми приятели и колеги се занимават като развъдчици или са ветеринари,дори и дистрибутори на храни.Постоянно обменяме информация,е все нещичко поназнайвам за това.Права си за суровото месо,всички го използваме за определени случаи,но не постоянно,защото най-малкото изходната воня е непоносима.То хубаво любимците на хората да са шошенца ,щом си ги харесват така,но каквото от вън такова и от вътре,а последиците са прекрасни.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2954 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 11:43 PM

Didi62, или пък го мъчи хормонът?
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2955 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 12 June 2009 - 12:11 AM

Кой кого познава няма значение , за останалото спирам да давам мнение. Изхождам от опитът си , не от легенди....Предният ми пост беше шеговит, но ти го прие по друг начин , приемам , че причината е в мен и се извинявам за това. Няма да се повтори повече.
Поздрави и целувки.

#2956 Потребителят е офлайн   didi62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 June 2009 - 12:43 AM

Ancheto Благодаря ти ми той сам се навира в ръцете на децата
techichi ами той само хормонът му е в главата готов е на всичко живо по едно време постоянно притесняваше персийката за сега я е оставил малко в почивка но като са сами не зная какво става Нея я намирам качена където той не я стига А възможно ли е по тази причина да е по агресивен
User's Signature

#2957 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 12 June 2009 - 01:33 AM

Диди, възможно е и да си имате самоназначил се бодигард ))) Приблизително в тази възраст им идват такива мераци

#2958 Потребителят е офлайн   didi62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 June 2009 - 02:40 AM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 12 2009, 12:33 AM, написа:

Диди, възможно е и да си имате самоназначил се бодигард ))) Приблизително в тази възраст им идват такива мераци

Дано е това На моменти към мен си е същия глезлио но като се озвери не е моето куче но си го обичам пак Ще му дам аз един бодигард
User's Signature

#2959 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 June 2009 - 09:44 AM

Сутрешен поздрав от мен.
Така закусвахме и четохме новините тази сутрин :ab_041:

ТУК

Най-гушливото куче! Нон стоп ми върви по петите и иска да я гушкам. :wub:

#2960 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 12 June 2009 - 10:06 AM

Най-добре е да свикнат от рано с гранулите, но само качествени. Широкорекламираните марки са просто вредни.
Купувайте след препоръка от вет. лекар.
Опитат ли от масата - си остават на обща храна. Тогава няма по-добро от месото. Суровото е най-пълноценна храна, но с доказан санитарно чист произход....
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150