Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#3701 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 04 July 2009 - 06:07 PM

Показване на мнениеточери1, в Jul 4 2009, 06:48 PM, написа:

techichi, на мен пък ми е чудно как разбираш кое ще е късокосместо и кое дългокосместо....съвсем еднакви ми изглеждат до момента...може би на живо си личи повече.
Ние с Тайра днес правихме първата си полу-разходка.....Значи диваненцето няма страх от нищо и не и пука дали съм там или не..... тя си има по-важни задачи - да намира и яде боклуци и буболечки :zz_020: Постоянно е заплесната по нещо- души,оглежда .....и скоростта ни на разходка е най-много до 2-3 метра за час,ей с такива темпове движим ако сме на повод.В чанта не ще да седи АбЦолЮтно - напъва се да скача... :eg_033: а в ръката се гърчи като червей...та в чудо се видях ....На хорско внимание се радва,върти трътката и ляга директно за погалване на тумбачето....голяма фога е.Иска ми се да ходи като залепена за мене.....дали има шанс да се получи или да се примирявам.Собственика на зоомагазина откъдето купувахме храната има слабост към дребчовци,той имал померанчета,та май ще си намерим другарчета за игра...Иначе не видях дали сме пишкали навън,ама си пазеше материал и за в къщи.Още не е дала индикации че има глас,само прави "пук-пук" :wub: Купихме си кокалчета и солетки и захващаме да къртим млечните зъбки.Иначе има захапка на питбул-като захапе някоя плюшена играчка може да в дигнеш и тя виси във въздуха и същевременно тръска глава да разтърси "жертвата"....много е смешна гледката.

Чери,на някои новородени им личи веднага,на други по-късно :smile: Пак зависи от зависи!На Палитра и пролича от преди доста дни,но сега ми изглежда,че и твоята Поли ще е с дълъг косъм.А :smile: Аз тъкмо имах някакви съмнения,че само едното е дългокосместо,но май нещата си се нареждат.
Твоята Тайричка май се очертава гастроном :ab_041: Винаги и се карай за тези проби!Устата и няма работа на земята!А това че на първа разходка се влачи ти на се притеснявай,за сефте е нормално.Скоро ще дойде времето когато ще се оплакваш,че търчиш като след малко дете.Е,ако не те слуша де!За чантата ще се научите ,но в началото ще е насила.Като успееш да я напъхаш,направи така че да няма възможност да изкочи,дори това да е мъчение.Пъхни си вътре поне един пръст и я пипай и и говори успокояващо.Много бързо ще свикне с чантата,а после като я види ще иска сама да скача вътре.Моите всички са на ти с чанатата :smile: А това за гърченето като червей в ръката ти много го мрязя.С времето ще свикне да се държи цивилизовано,но ще видиш малко зор.И аз имам такива.В началото дори може да се наложи да си малко по-груба за да се кротне.Само внимавай като се извива като змия да не я изпуснеш,че може да и е за последно/не дай боже/.На моите кучета не разрешавам да ходят при хора,само ако аз им кажа.И прекалената общителност не е хубава,че българинът много обича да си присвоява.Имала съм много нагли случки.Кучето може да си е прекрасно социализирано и без да досажда и сервилничи на всеки преминаващ.Тя го прави сега защото опознава света и това поведение е нормално.Моят съвет е да не и разрешаваш да ходи при чужди хора по своя приумица,така по-бързо ще се научи да те слуша и да се пази.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3702 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 July 2009 - 06:24 PM

techichi,благодарско за съветите,тепърва ще има мнооого да се учиме.С наказанията ни е много трудно,колкото и да съм груба ,защото това диване май има много висок праг на болка и не се трогва грам от пощипване ,стискане и разтърсване за кожата на вратлето-стигали сме до абсурдната ситуация да я вдигна за кожата на врата с възпитателна цел,а тя през това време "си свирка "и даже върти опашка доволно :fa_067: .Може да изяде такъв плесник,който да я преметне и пак е доволна и мисли че си играем, на "Не" изобщо не реагира и си върши каквото си е наумила без да се трогва и грам...даже иска да хапе ако и попречиш ,гадината.Ще трябва са я пращам в пансион за благородни девици за превъзпитание :g_199:
User's Signature

Качена снимка

#3703 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 July 2009 - 06:27 PM

Показване на мнениетоDobi870, в Jul 4 2009, 03:55 PM, написа:

Ами то по принцип на снимката вътре има около 80гр. :ab_041: а той си я изяжда понякога цялата за деня, понякога му остава малко за другия ден. :ae_085:

Е на това му казвам пилеене на храната. Ххехехехе да се чудиш къде я слага толкова храна.

#3704 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2009 - 06:34 PM

Цитат

Моят съвет е да не и разрешаваш да ходи при чужди хора по своя приумица,така по-бързо ще се научи да те слуша и да се пази.

Тя не ходи никъде ,ама при нас идват... :ab_041: понякога на тумби....и аз като преценя казвам да не пипат ,че хапе.... :ea_103: ама не се впечатляват,пак пипат,но засега-културно .А като я държа в ръка с другата ръка стискам повода ,ако изскочи евентуално да висне на него....
User's Signature

Качена снимка

#3705 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 04 July 2009 - 06:50 PM

Показване на мнениеточери1, в Jul 4 2009, 07:34 PM, написа:

А като я държа в ръка с другата ръка стискам повода ,ако изскочи евентуално да висне на него....

Точно така , сигурността на първо място.

#3706 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 07:07 PM

Да,или пък за врата.Още по-сигурно.Имам една такава фръцла дето вече е на 14 медеца и тоя въртеж не мога да и го изкореня,но пък и нямам много време да работя с нея.тя ми е най-тежкият случай в това отношение.За да овладея положението я хващам за врата и дупето даже.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3707 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 07:15 PM

Показване на мнениеточери1, в Jul 4 2009, 07:24 PM, написа:

techichi,благодарско за съветите,тепърва ще има мнооого да се учиме.С наказанията ни е много трудно,колкото и да съм груба ,защото това диване май има много висок праг на болка и не се трогва грам от пощипване ,стискане и разтърсване за кожата на вратлето-стигали сме до абсурдната ситуация да я вдигна за кожата на врата с възпитателна цел,а тя през това време "си свирка "и даже върти опашка доволно :fa_067: .Може да изяде такъв плесник,който да я преметне и пак е доволна и мисли че си играем, на "Не" изобщо не реагира и си върши каквото си е наумила без да се трогва и грам...даже иска да хапе ако и попречиш ,гадината.Ще трябва са я пращам в пансион за благородни девици за превъзпитание :g_199:

А за нейният случай щом е толкова корава на болка,то хубаво ама явно трябва по-твърдичко,нищо че в очите на другите е грубовато.,,Не,, трябва да го владее най-добре от всички команди независимо от цената.А щом е толкова нагла да си позволява луска да похапва наистина не трябва да и мърда шамарената фабрика.Тук много от вас ще ми скочат,но само с мило отношение не се избиват гадни черти на характера.Трябва ти твърдост,не го тълкувайте непременно като жестокост,щото винаги така се разбират нещата.Тя трябва да разбере,че ти си шефа и другите човеци,а тя е най-долу в йерархията.Иначе ще си имаш проблеми,особено като настъпи пуберитетът,а като узрее вече ще е късно.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3708 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2009 - 08:21 PM

Аз съм много мека душа,едва ли ще се справя....най вероятно се сдобих с още един шеф.......а познайте кой ще е най-долу в йерархията у дома :dh_188:

А тоя пич на аватара на techichi е голям сладур имам чувството че е много весело с него...ако беше човек щеше да е душата на компанията :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#3709 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 08:32 PM

:ab_041: Ами позна :ab_041: Това е Honey and Milk,братчето на Херко :smile: Той наистина е страшно забавен и определено ми е голям проблем когато искам да го снимам,защото му е невъзможно да застане и за миг мирен.Винаги прави едни смешни физиономии :ab_041:,страшна закачалка е :smile: !
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#3710 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2009 - 09:26 PM

Показване на мнениетоtechichi, в Jul 4 2009, 09:32 PM, написа:

:ab_041: Ами позна :ab_041: Това е Honey and Milk,братчето на Херко :smile: Той наистина е страшно забавен и определено ми е голям проблем когато искам да го снимам,защото му е невъзможно да застане и за миг мирен.Винаги прави едни смешни физиономии :ab_041:,страшна закачалка е :smile: !

Даааа ,ще донесе на някой късметлия много усмивки :ab_041: :ab_041: :ab_041: Да го нацелуваш Милки от мене,много обичам закачковците :zz_225:

А на Ancheto беличката кукла видях че е " Брид"...тва кво ще рече на човешки :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3711 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2009 - 09:57 PM

Показване на мнениетоDobi870, в Jul 4 2009, 11:30 AM, написа:

Показване на мнениетоAncheto, в Jul 3 2009, 08:04 PM, написа:

Макар и едва да си личи , но на коремчето на това чихи има пигментно петънце.В случая е мъничко , но може да бъдат много и по-големи.Показвам я за всички , които се притесняваха , че им няма нещо на любимците ви.

Аз мога да ви пусна снимчици да ви покажа,че при нас си личи най-добре... та да не се чудите...

1. Чико на 2 месеца без никакви петънца.
2. Тук вече а около 5 месеца с мноого такива...

Дааа,ние с Тайра уверено вървим по стъпките на Чико и се обзавеждаме усилено с пигментни петънца.....тук се вижда на вратлето....а коремчето прилича на швейцарската крава Милка по окраската :ab_041: И си имаме и дрешка,че сутрин и вечер треперим от студ с тая оскъдна козинка и липса на подкожни мазнини....а като си я поръчвахмеот фирмата ни подариха и рокля....ама още ни е голяма-по натам ще има фотосесия.
User's Signature

Качена снимка

#3712 Потребителят е офлайн   teri6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2009 - 11:08 PM

Тя е брид клас или поне за сега така я оприличавам.Ако я продам ще е в съсобственост, но трябва да помисля още.Става все по-хубава, аз лично я оприличавам на Тенси (леля и при Иван), не е като майка си

Анче, може ли да ми обясниш как в съсобственост?Благодаря ти предварително.

#3713 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 07:35 AM

Здравейте всички!След дълго отсъствие най-накрая се добрах до компа.Ама вие сте много бързи ,не мога да ви смогна стигнах до 115 страница , доста има за четене.На всички честити бебоци и нов форум.На сладката Дейзи много много целувки.Стискайте палци днес заминаваме на почивка с двата вълкодава , дано ни изтърпят и не ни изгонят :ab_041:

#3714 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 08:19 AM

Показване на мнениетоivan-z, в Jun 29 2009, 11:53 AM, написа:

Shonned- Определено познавам много хора с чИХИ ЗАВИСИМОСТ :ab_041: :ab_041: :ab_041: Така че не се притеснявай вземай второ и се надявай след това да не помислиш за трето :af_089:

Май отдавна съм болна от тази болест :ab_041:

#3715 Потребителят е офлайн   teri6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2009 - 08:20 AM

Показване на мнениетоteri6, в Jul 5 2009, 07:10 AM, написа:

Показване на мнениетоChihita, в Jul 5 2009, 06:35 AM, написа:

Здравейте всички!След дълго отсъствие най-накрая се добрах до компа.Ама вие сте много бързи ,не мога да ви смогна стигнах до 115 страница , доста има за четене.На всички честити бебоци и нов форум.На сладката Дейзи много много целувки.Стискайте палци днес заминаваме на почивка с двата вълкодава , дано ни изтърпят и не ни изгонят :ab_041:

Chihita къде се загубихте?Как са Карлито и Чихита?Много целувки и на вас ,весела почивка и да ни зарадваш с малко снимки след почивката. :wub:

#3716 Потребителят е офлайн   Chihita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 08:26 AM

Започнах нова работа и нямам никакво време ! Кучовците са повече от добре! За малко да остамем без Карлитино.Дадох го на свеки да го отглежда докато момата беше разгонена и след това не искаше да ми го връща.Вече си е при нас и всички сме много щастливи :af_089: .Малко ми е притеснено за пътуването и приспособяването на новото място , надявам се всичко да е наред.Нашата сестрица станала голяма красавица !!!Да ви завиди човек!
Снимки ще има обещавам!

#3717 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 July 2009 - 08:29 AM

Показване на мнениеточери1, в Jul 4 2009, 10:26 PM, написа:

А на Ancheto беличката кукла видях че е " Брид"...тва кво ще рече на човешки :smile:

За брид клас обикновено се приемат кучета подходящи за развъждане-женски с тегло подходящо за развъждане над 2,2 кг, които не са мнаго атрактивни за изложби заради характер или заради някой външен белег.Още не съм съвсем уверена , защото може и шоу клас да стане, а по килограми може и да е дребна.

Показване на мнениетоteri6, в Jul 5 2009, 12:08 AM, написа:

Анче, може ли да ми обясниш как в съсобственост?Благодаря ти предварително.

Не ми се е случвало да давам куче в съсобственост и ми е трудно да свикна, но обикновено се дава кучето на ниска цена, а после се развъжда от развъдчика. В смисъл -живее си в един дом , а само за изложби и когато трябва да се запложда и роди е при развъдчика.Това е много често срещана практика в много развъдници. Някой почти си нямат кучета у дома ,а всички са в "приемни семейства". Твърдят , че така има много плюсове, но когато не съм го правила ми изглежда трудно.Всичко става със сключен договор.

Chihita, привет и весело прекарване с вълкодавите , те са много хубави кучета и много мили въпреки големите си размери.Голяма слабост са ми, но за жалост нямам къде да ги гледам(((((

#3718 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2009 - 11:37 AM

Цитат

За брид клас обикновено се приемат кучета подходящи за развъждане-женски с тегло подходящо за развъждане над 2,2 кг, които не са мнаго атрактивни за изложби заради характер или заради някой външен белег.

обикновено се дава кучето на ниска цена, а после се развъжда от развъдчика. В смисъл -живее си в един дом , а само за изложби и когато трябва да се запложда и роди е при развъдчика.Това е много често срещана практика в много развъдници. Някой почти си нямат кучета у дома ,а всички са в "приемни семейства". Всичко става със сключен договор.

Тук ми стана много интересно-това го чувам за пръв път,а е алтернатива за хора с голям мерак и ограничени средства......
Кучето което се взима по този начин колко пъти трябва да роди преди да стане "Съвсем собствено" за стопанина си .
User's Signature

Качена снимка

#3719 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 July 2009 - 12:20 PM

Върпрос на преценка на развъдчика. Може да се случи кучето да роди със секцио и да се кастрира при раждането или след второто, ако е възможно, така много отрано си остава вече само домашен любимец с вече сигурни стопани.Но може и да е в кондиция много повече време.Хубавото на такова отглеждане е , че така няма конкурентни отношения с други кучета в развъдника. Например женски когато са бременни или са родили взимат връх в йерархията, а другите така се натоварват. Някой развъдчици си оставят главно мъжките при себе си, женските не са при тях.Но все пак е рисковано, всеки може да реши да злоупотреби и развъдчика губи много. Най-добре се чувства куче ако си живее само в дом, да не е с много побратими )))

#3720 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 05:45 PM

Здравейте!
Бях на разходка с приятелка три часа, а Спайк през това време беше в клетката. Нито е пишал, нито е акал, нито е скимтял. Много свикна да спи в нея. Вчера обаче как го прецаках-спа два часа, после се събуди, но аз си пусках филм, доскуча му, спа още два часа, но този път в преноската, събуди се, а аз си легнах и той пак легна да спи. :ab_041: Като си лягах, се чудих защо ми мирише на акано, накрая не издържах и открих белята на другия край на стаята. :ab_041: Днес имаше слънце, но аз докато се сееетяяяя да снииимаааам... вече стаята ми не е огряна. :ab_041: Жирафчо е тотално разкъсан, сега имаме гумен Жирафчо, който вече няма уши.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни