чери1, в Jul 4 2009, 06:48 PM, написа:
techichi, на мен пък ми е чудно как разбираш кое ще е късокосместо и кое дългокосместо....съвсем еднакви ми изглеждат до момента...може би на живо си личи повече.
Ние с Тайра днес правихме първата си полу-разходка.....Значи диваненцето няма страх от нищо и не и пука дали съм там или не..... тя си има по-важни задачи - да намира и яде боклуци и буболечки

Постоянно е заплесната по нещо- души,оглежда .....и скоростта ни на разходка е най-много до 2-3 метра за час,ей с такива темпове движим ако сме на повод.В чанта не ще да седи АбЦолЮтно - напъва се да скача...

а в ръката се гърчи като червей...та в чудо се видях ....На хорско внимание се радва,върти трътката и ляга директно за погалване на тумбачето....голяма фога е.Иска ми се да ходи като залепена за мене.....дали има шанс да се получи или да се примирявам.Собственика на зоомагазина откъдето купувахме храната има слабост към дребчовци,той имал померанчета,та май ще си намерим другарчета за игра...Иначе не видях дали сме пишкали навън,ама си пазеше материал и за в къщи.Още не е дала индикации че има глас,само прави "пук-пук"

Купихме си кокалчета и солетки и захващаме да къртим млечните зъбки.Иначе има захапка на питбул-като захапе някоя плюшена играчка може да в дигнеш и тя виси във въздуха и същевременно тръска глава да разтърси "жертвата"....много е смешна гледката.
Чери,на някои новородени им личи веднага,на други по-късно

Пак зависи от зависи!На Палитра и пролича от преди доста дни,но сега ми изглежда,че и твоята Поли ще е с дълъг косъм.А

Аз тъкмо имах някакви съмнения,че само едното е дългокосместо,но май нещата си се нареждат.
Твоята Тайричка май се очертава гастроном

Винаги и се карай за тези проби!Устата и няма работа на земята!А това че на първа разходка се влачи ти на се притеснявай,за сефте е нормално.Скоро ще дойде времето когато ще се оплакваш,че търчиш като след малко дете.Е,ако не те слуша де!За чантата ще се научите ,но в началото ще е насила.Като успееш да я напъхаш,направи така че да няма възможност да изкочи,дори това да е мъчение.Пъхни си вътре поне един пръст и я пипай и и говори успокояващо.Много бързо ще свикне с чантата,а после като я види ще иска сама да скача вътре.Моите всички са на ти с чанатата

А това за гърченето като червей в ръката ти много го мрязя.С времето ще свикне да се държи цивилизовано,но ще видиш малко зор.И аз имам такива.В началото дори може да се наложи да си малко по-груба за да се кротне.Само внимавай като се извива като змия да не я изпуснеш,че може да и е за последно/не дай боже/.На моите кучета не разрешавам да ходят при хора,само ако аз им кажа.И прекалената общителност не е хубава,че българинът много обича да си присвоява.Имала съм много нагли случки.Кучето може да си е прекрасно социализирано и без да досажда и сервилничи на всеки преминаващ.Тя го прави сега защото опознава света и това поведение е нормално.Моят съвет е да не и разрешаваш да ходи при чужди хора по своя приумица,така по-бързо ще се научи да те слуша и да се пази.