Dog.bg Форуми : Canadian Eskimo Dog

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Canadian Eskimo Dog

#101 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2008 - 05:29 PM

Кучетата са уникално сладки! Нямам думи просто!
Ние се явихме там малко преди залез, те вече бяха се наиграли и наяли. Въпреки това ни посрещнаха много "усмихнати" и готови за още игри. Много са позитивни, идват веднаха, облизват те, почват да ти смучат пръста например, да се бутат с нос ....
По-малките бяха като играчки, едвам ходеха милите, това им беше първия ден без мама. Мама на малките е бялата женска с кафявата глава от зимните снимки. Черното се стресна нещо и се разпищя, и  този момент какво виене настана от страна на големите ... не бях чувала 10 кучета да вият едновременно!
Големите си бяха по клетките, нямах време да ги навестя. Помаха им отдалеч :) Те милите си седят на къщичките за да виждат по-добре какво става :)
Трябва да ги докоснеш за да го почустваш .. А като си помисли човек колко малко от тх са останали всъщност ....

Развъдникът се намира извън града, в 100 акра гора. Там появата на елен или лос не е нещо необичайно ... Зимата обаче се оказа, че една мечка си харесала едно от кучетата и идвала вечер да спи до неговата клетка. Понеже тези кучета са тихи и рядко вият и лаят, шума през нощта накарал хората да станат с изгрева и да видят какво става. Видяли мечока как става от сън и напуска новите си приятели. Не разбрах каква точно е била мечката, казаха ми черна ...  ;D
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 09:09 AM

Цитат

Кучетата са уникално сладки! Нямам думи просто!
Ние се явихме там малко преди залез, те вече бяха се наиграли и наяли. Въпреки това ни посрещнаха много "усмихнати" и готови за още игри. Много са позитивни, идват веднаха, облизват те, почват да ти смучат пръста например, да се бутат с нос ....
По-малките бяха като играчки, едвам ходеха милите, това им беше първия ден без мама. Мама на малките е бялата женска с кафявата глава от зимните снимки. Черното се стресна нещо и се разпищя, и  този момент какво виене настана от страна на големите ... не бях чувала 10 кучета да вият едновременно!
Големите си бяха по клетките, нямах време да ги навестя. Помаха им отдалеч :) Те милите си седят на къщичките за да виждат по-добре какво става :)
Трябва да ги докоснеш за да го почустваш .. А като си помисли човек колко малко от тх са останали всъщност ....

Развъдникът се намира извън града, в 100 акра гора. Там появата на елен или лос не е нещо необичайно ... Зимата обаче се оказа, че една мечка си харесала едно от кучетата и идвала вечер да спи до неговата клетка. Понеже тези кучета са тихи и рядко вият и лаят, шума през нощта накарал хората да станат с изгрева и да видят какво става. Видяли мечока как става от сън и напуска новите си приятели. Не разбрах каква точно е била мечката, казаха ми черна ...  ;D

Благодаря ти , че косвено чрез теб можем да изживеем среща с ескимосите и хубавата им земя... ще чакаме още твои разкази
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#103 Потребителят е офлайн   larra Икона

Публикувано: 05 June 2009 - 01:18 PM

Здр.,

по странно (и щастливо) стечение на обстоятелствата имам такова куче, горкия вече е на 8 год., а все още не сме му намерили приятелка за да продължи рода си.

Моля, ако някой все пак чуе от някъде или знае за съществуването в БГ на женско Канадско Ескимо куче да пише.

Благодаря на всички.

А иначе кучето е невероятно, няма друго такова куче (поне от познатите ми) с такъв нрав (изключително своенравен), с толкова интелект, и такова чувство за свободолюбие. Величествени са.

#104 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 11:04 PM

Показване на мнениетоlarra, в Jun 5 2009, 12:18 PM, написа:

Здр.,

по странно (и щастливо) стечение на обстоятелствата имам такова куче, горкия вече е на 8 год., а все още не сме му намерили приятелка за да продължи рода си.

Моля, ако някой все пак чуе от някъде или знае за съществуването в БГ на женско Канадско Ескимо куче да пише.

Благодаря на всички.

А иначе кучето е невероятно, няма друго такова куче (поне от познатите ми) с такъв нрав (изключително своенравен), с толкова интелект, и такова чувство за свободолюбие. Величествени са.

Дайте снимки на вашия куч,ще ни бъде интересно :smile: .
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#105 Потребителят е офлайн   larra Икона

Публикувано: 07 October 2009 - 03:12 PM

Съжалявам, че отговарям толкова късно... мисля че успях да кача снимката на кучето, ако не съм същото от аватара ми.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 02:04 PM

Цитат(larra @ Jun 5 2009, 11:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здр.,

Благодаря на всички.

Ама това е страхотно! Канадско ескимоско куче в България! Моля ви разкажете повече за него - откъде го взехте, какъв е характера му, разбира ли се с други кучета - въобще всичко, което се сетите. И ако имате още негови снимки, ще се радваме много да ни ги покажете
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#107 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 07:38 PM

"The Dog of the Midnight Sun" е изключително интересен документален филм за канадското ескимоско куче: The Dog of the Midnight Sun

User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   larra Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 12:32 PM

Да, страхотно е, но от друга страна е много тъжно, тъй като въпреки всички усилия неможем да намерим женски представител на породата и неможем да продължим рода му в БГ (а и той вече е доста стар) и май губя всякаква надежда (разговори и писма до всякакви киноложки клубове - никаква заинтересуваност, а най-честия отговор беше"първо трябва да станете член-да платите членски внос" а друг е въпроса, че почти никой от тези хора незнаеше за съществуването на тази порода) . Жалко е....

#109 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 02:11 PM

Цитат(larra @ Feb 24 2010, 10:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, страхотно е, но от друга страна е много тъжно, тъй като въпреки всички усилия неможем да намерим женски представител на породата и неможем да продължим рода му в БГ (а и той вече е доста стар) и май губя всякаква надежда (разговори и писма до всякакви киноложки клубове - никаква заинтересуваност, а най-честия отговор беше"първо трябва да станете член-да платите членски внос" а друг е въпроса, че почти никой от тези хора незнаеше за съществуването на тази порода) . Жалко е....

В България съм сигурна, че няма да намерите второ ескимоско куче, че при това и женско. Трябва да потърсите в други страни, където има внесени такива: знам че има в Германия и Англия. Тази порода не е призната от Международната киноложка федерация, а съответно и от Българската федерация по кинология, не вярвам как някой клуб да може да ви помогне. Въобще - търсете в чужбина, ако искате наистина да продължите рода на кучето. Но има и нещо друго, тази порода е наистина работна, тя не става за домашен любимец или да стои вързана като овчарско куче в някой селски двор - тези кучета са родени да дърпат шейни и да живеят при много ниски температури, затова трябва да си зададете въпроса дали трябва да продължите рода на канадското ескимоско куче в България и какво ще стане с бебетата, които евентуално ще се родят - ще ги ползва ли някой по предназначение?!
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2012 - 12:39 PM

дали след 2 г от последното мнение вече има такива кучета в бг
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 18 August 2012 - 05:27 PM

Наистина ще е интересно ако се намират такива кучета в днешни дни у нас.Дано се е намерил някой който да е внесъл такова.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни