Canadian Eskimo Dog
Публикувано: 23 April 2008 - 05:29 PM
Ние се явихме там малко преди залез, те вече бяха се наиграли и наяли. Въпреки това ни посрещнаха много "усмихнати" и готови за още игри. Много са позитивни, идват веднаха, облизват те, почват да ти смучат пръста например, да се бутат с нос ....
По-малките бяха като играчки, едвам ходеха милите, това им беше първия ден без мама. Мама на малките е бялата женска с кафявата глава от зимните снимки. Черното се стресна нещо и се разпищя, и този момент какво виене настана от страна на големите ... не бях чувала 10 кучета да вият едновременно!
Големите си бяха по клетките, нямах време да ги навестя. Помаха им отдалеч :) Те милите си седят на къщичките за да виждат по-добре какво става :)
Трябва да ги докоснеш за да го почустваш .. А като си помисли човек колко малко от тх са останали всъщност ....
Развъдникът се намира извън града, в 100 акра гора. Там появата на елен или лос не е нещо необичайно ... Зимата обаче се оказа, че една мечка си харесала едно от кучетата и идвала вечер да спи до неговата клетка. Понеже тези кучета са тихи и рядко вият и лаят, шума през нощта накарал хората да станат с изгрева и да видят какво става. Видяли мечока как става от сън и напуска новите си приятели. Не разбрах каква точно е била мечката, казаха ми черна ... ;D
Публикувано: 24 April 2008 - 09:09 AM
Цитат
Ние се явихме там малко преди залез, те вече бяха се наиграли и наяли. Въпреки това ни посрещнаха много "усмихнати" и готови за още игри. Много са позитивни, идват веднаха, облизват те, почват да ти смучат пръста например, да се бутат с нос ....
По-малките бяха като играчки, едвам ходеха милите, това им беше първия ден без мама. Мама на малките е бялата женска с кафявата глава от зимните снимки. Черното се стресна нещо и се разпищя, и този момент какво виене настана от страна на големите ... не бях чувала 10 кучета да вият едновременно!
Големите си бяха по клетките, нямах време да ги навестя. Помаха им отдалеч :) Те милите си седят на къщичките за да виждат по-добре какво става :)
Трябва да ги докоснеш за да го почустваш .. А като си помисли човек колко малко от тх са останали всъщност ....
Развъдникът се намира извън града, в 100 акра гора. Там появата на елен или лос не е нещо необичайно ... Зимата обаче се оказа, че една мечка си харесала едно от кучетата и идвала вечер да спи до неговата клетка. Понеже тези кучета са тихи и рядко вият и лаят, шума през нощта накарал хората да станат с изгрева и да видят какво става. Видяли мечока как става от сън и напуска новите си приятели. Не разбрах каква точно е била мечката, казаха ми черна ... ;D
Благодаря ти , че косвено чрез теб можем да изживеем среща с ескимосите и хубавата им земя... ще чакаме още твои разкази

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 05 June 2009 - 01:18 PM
Здр.,
по странно (и щастливо) стечение на обстоятелствата имам такова куче, горкия вече е на 8 год., а все още не сме му намерили приятелка за да продължи рода си.
Моля, ако някой все пак чуе от някъде или знае за съществуването в БГ на женско Канадско Ескимо куче да пише.
Благодаря на всички.
А иначе кучето е невероятно, няма друго такова куче (поне от познатите ми) с такъв нрав (изключително своенравен), с толкова интелект, и такова чувство за свободолюбие. Величествени са.
Публикувано: 08 June 2009 - 11:04 PM
larra, в Jun 5 2009, 12:18 PM, написа:
Здр.,
по странно (и щастливо) стечение на обстоятелствата имам такова куче, горкия вече е на 8 год., а все още не сме му намерили приятелка за да продължи рода си.
Моля, ако някой все пак чуе от някъде или знае за съществуването в БГ на женско Канадско Ескимо куче да пише.
Благодаря на всички.
А иначе кучето е невероятно, няма друго такова куче (поне от познатите ми) с такъв нрав (изключително своенравен), с толкова интелект, и такова чувство за свободолюбие. Величествени са.
Дайте снимки на вашия куч,ще ни бъде интересно

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 10 November 2009 - 02:04 PM
Благодаря на всички.
Ама това е страхотно! Канадско ескимоско куче в България! Моля ви разкажете повече за него - откъде го взехте, какъв е характера му, разбира ли се с други кучета - въобще всичко, което се сетите. И ако имате още негови снимки, ще се радваме много да ни ги покажете

Публикувано: 24 December 2009 - 07:38 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 12:32 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 02:11 PM
В България съм сигурна, че няма да намерите второ ескимоско куче, че при това и женско. Трябва да потърсите в други страни, където има внесени такива: знам че има в Германия и Англия. Тази порода не е призната от Международната киноложка федерация, а съответно и от Българската федерация по кинология, не вярвам как някой клуб да може да ви помогне. Въобще - търсете в чужбина, ако искате наистина да продължите рода на кучето. Но има и нещо друго, тази порода е наистина работна, тя не става за домашен любимец или да стои вързана като овчарско куче в някой селски двор - тези кучета са родени да дърпат шейни и да живеят при много ниски температури, затова трябва да си зададете въпроса дали трябва да продължите рода на канадското ескимоско куче в България и какво ще стане с бебетата, които евентуално ще се родят - ще ги ползва ли някой по предназначение?!

Публикувано: 18 August 2012 - 05:27 PM