Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 29 October 2008 - 09:45 PM
Публикувано: 29 October 2008 - 10:00 PM
Лошите кучета, не са чак толкова. Просто темата тук е такава и само си плюем ;D
Публикувано: 29 October 2008 - 11:47 PM
Публикувано: 29 October 2008 - 11:52 PM
Цитат
За съдържанието нямам думи просто.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 December 2008 - 09:10 PM
Та какво се случи:
Прибирам се преди около час от работа, и звъня на вратата - Ники (мъжО) и Дарки са си в къщи. И както звъня, един съсед от площадката излиза заедно с черната си овчарка на разходка. Кучето не е! на повод.
Ники отваря вратата, Дарки тръгва да ми се радва, и! в този момент въпросната черна овчарка влетява, и тръгва да дави Дарк в коридора НИ!!! Съседа седи навън и нищо не прави, само се чува нечленоразделна реч, Дарки квичи, аз се панирам... Добре, че Ники запази самообладание, и хвана кучето и го изхвърли навън, тряс вратата пред носа му.
След 15 минути звън на вратата - съседа с кучето - Ама комшу извинявай...
Е честно ви казвам, хем се треса от нерви, хем ми иде да го убия този дебил!!! Знае, че кучето му е агресивно, и го извежда без повод. Аз не мога да си представя Дарки да го пусна някъде от повод различно от кучешката поляна...
Публикувано: 04 December 2008 - 09:58 PM
Цитат
Е честно ви казвам, хем се треса от нерви, хем ми иде да го убия този дебил!!! Знае, че кучето му е агресивно, и го извежда без повод. Аз не мога да си представя Дарки да го пусна някъде от повод различно от кучешката поляна...
Уф, да ви имам "комшу"-то! :(
Аман от ненормалници с кучета - пазим се от тях на улицата, в парка, на кучешката полянка... Ама и в дома си??!! :o
Според мен кучето на съседа ви си е пазело територията - както то си я разбира. На кучешката полянка двете можеше и да си играят кротко... ;)
Та мисля си - може би няма абсолютно НЕАГРЕСИВНИ кучета - всяко може да реагира в определена ситуация неадекватно (според нас), но обяснимо - съобразно инстинктите му.
И извода е ясен - кучето трябва да е под контрол! С повод, или под надзор и под команда (когато се наложи и която да изпълни веднага) - все едно.
Иначе... поредните случки!
На Линда нахапаната буза още не се окосмила, за да се заличат следите от агресията срещу нея.
А агресорката й успя да нахапе още кучета в парка, преди кучкарската общност там да се обедини срещу нея - последно обещала да не я води повече там. Щяла да я разхожда ... в Борисовата градина! :o
Та пазете се... който се разхожда там! Ние вече я срещнахме - тичка си без повод, не се знае кога пак "ще я прихване нещо"? :(
На rally_pat пожелавам кучо бързо да забрави случката, а комшу-то да си вземе поука!
Публикувано: 04 December 2008 - 10:11 PM
Цитат
Та какво се случи:
Прибирам се преди около час от работа, и звъня на вратата - Ники (мъжО) и Дарки са си в къщи. И както звъня, един съсед от площадката излиза заедно с черната си овчарка на разходка. Кучето не е! на повод.
Ники отваря вратата, Дарки тръгва да ми се радва, и! в този момент въпросната черна овчарка влетява, и тръгва да дави Дарк в коридора НИ!!! Съседа седи навън и нищо не прави, само се чува нечленоразделна реч, Дарки квичи, аз се панирам... Добре, че Ники запази самообладание, и хвана кучето и го изхвърли навън, тряс вратата пред носа му.
:( Дарки сега добре ли е ? :( Добре,че се е намесил мъжът ти че иначе ..... !

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 21 December 2008 - 02:44 PM
Случката - среща на алеята в парка, и двете кучета са на повод, моята - на дълъг, все пак е разходка... ;)
Насреща - човек с куче, води го до себе си изкъсо, а моята хубостница, нали е блондинка - отива да се запознава, преди да успея да й "свия сърмите", т.е. повода.
А, и честно казано - трябва ли да го правя ВИНАГИ? Обикновено гледам да си спестя рискови запознанства, но все пак... Каква разходка е това, ако кучето марширува до теб "фус"?Какво по-нормално от това две кучета да се подушат, размахат опашки и ... чао, кой от къде е!
Поне в повечето случаи си е така - е, и моята понякога решава, че онова отсреща не е "цвете за мирисане", отстъпва назад и почва да го лае, но нищо повече, а и това става само ако е на повод, иначе - не, просто си тръгва. Естествено, ако лае - карам се, отвеждам си я...
Е - да да, ама не - кучо отсреща подуши и ... нападна. Без караница, без ръмжене и предупреждение - време, през което може да се реагира.
Резултат - Линда по гръб, разкървавено ухо... :'( Обяснения от стопанина - "Нищо не е станало, просто се скараха..." :o
М-м, хич не я бива тая моята по битките, дали не трябва да я обучавам? ;) Или направо да почна да я "узлобявам", да я уча да "хапи"? :( Е те това ще е истински цирк!
;D ;D ;D
Майтапа настрана - какъв е неписания кучкарски етикет? Такова куче не трябва ли да е с намордник? :(
Публикувано: 21 December 2008 - 02:50 PM
Цитат
А, и честно казано - трябва ли да го правя ВИНАГИ?
Ами, в интерес на истината, е много нередно кучето да иде при друг, вързан пес. Първо се пита, след това се позволява да се душат, да играят или каквото и да е друго. Задължително се пита, още повече щом другото куче е било вързано и хванато изкъсо. :rolleyes:
Поне по 2 пъти на разходка ни се случва от някъде, някое си куче да дотърчи "да се подушат"- ми аз не искам да се душат бе.Най-малкото с куче от същия пол. Ма някой пита ли ме... :huh:
Иначе, странно е, ако вързаното куче, което е нападнало Линда, е било мъжко. Ма не разбрах дали е било мъжкарче?
Публикувано: 21 December 2008 - 02:59 PM
Друг е въпроса, че не е нормално наистина мъжко куче да напада женска без причина.
А за питането съм на същото мнение. Аз винаги гледам другото куче, гледам си и моето как реагира още от далече на него и винаги питам, да го отпусна ли да се запознаят.
Това най-малкото, защото собственика си познава най-добре кучето и реакциите му към непознати кучета.
Публикувано: 21 December 2008 - 03:04 PM
Цитат
Поне по 2 пъти на разходка ни се случва от някъде, някое си куче да дотърчи "да се подушат"- ми аз не искам да се душат бе.Най-малкото с куче от същия пол. Ма някой пита ли ме... :huh:
Иначе, странно е, ако вързаното куче, което е нападнало Линда, е било мъжко. Ма не разбрах дали е било мъжкарче?
Женска беше, разбира се!
С мъжкари нямаме проблеми, ама никакви! Скоро ми се наложи да вадя един дакел-мъжкарче от устата на запенен едър черен пес, а докато го предавах на стопанката му - изтървах моята хубостница от контрол. Ами зад гърба ми тя яко флиртуваше с черньо, направо на главата му се беше качила! :o :
Изкарах си акъла, ама тия пък двамата такава игра му удариха! :blink: Е, черньо си остана на повод, стопанинът му си имаше "едно на ум"...
Е, ще си я държа изкъсо хубостницата... Макар че не ми е ясно - трябва ли да се напада, и то веднага? Това нормално ли е? Все пак има и други начини за реакция. ;)
Алеята за разходка е една все пак... :'(
Публикувано: 21 December 2008 - 03:10 PM
"..какъв е неписания кучкарски етикет?"
Говорили сме си много по тези неща, знаеш..
Но ето моя неписан "кучкарски етикет" какво гласи:
-не позволявам непознати кучета на непознати хора да се "запознават" с никое мое куче;
-събирам ги винаги с познати кучета, "проверени", така да се каже, чиито стопани познавам;
-избягвам кучешки сборища - било то на домашни любимци или улични;
Едно от най - неприятните неща, често с трайни последствия, особено при подрастващи кучета е да бъдат оставени да се "запознават" и "изясняват" с напълно непознати кучета събрани в импровизирана кучешка тълпа..
Най - разумно, за мен, е да се разхождат кучетата ми с мен, а когато става дума за животинско общуване - това да става с познати, "добре възпитани" кучета и адекватни стопани.
Още веднъж искрено съжалявам за малката сладуранка..
Дури
Публикувано: 21 December 2008 - 03:18 PM
За щастие сладуранката е "гьон-сурат" и не се впечатлява много от такива истории, макар че - в това се убедих - не ги забравя.
Надявам се ушото да зарастне бързо, че шпиц с плешиво ухо не е шпиц! ;D
Поздрави на родата! :wub:
Все пак не разбрах - трябва ли да се напада? Стопанинът даже не се скара на кучето си... :(
Публикувано: 21 December 2008 - 03:29 PM
Предвид факта, че си "коткар" и това ти е първото куче в живота съвсем честно, с ръка на сърцето ти казвам, че си отгледала, възпитала и обучила на общо послушание много добре своето любимо кученце!
Ако повечето хора с първо куче бяха така сърцати, така последователни като теб, ех..
И все пак никой не е съвършен.
Само природата.
А отношенията, в които се въвличаме волно или неволно в изкуствената, градска среда с нашето куче, с другите хора и техните кучета са доста далеч от природния ред и перфектност.
"Насреща - човек с куче, води го до себе си изкъсо, а моята хубостница, нали е блондинка - отива да се запознава, преди да успея да й "свия сърмите", т.е. повода.
А, и честно казано - трябва ли да го правя ВИНАГИ?"
На твое място бих била предпазлива винаги.
Ако аз вървях по тази алея, разминавайки се с друго непознато куче - моето би било до крака ми, дори бих го изнесла от другата страна на тялото си.
Ако кучето е вървяло до лявата ми страна - бих сменила ръката с повода от дясно, изкъсо, плътно до мен.
Съжалявам, наистина, но така стоят нещата в големия град, по градските, паркови алеи разминавайки се с абсолютно непознати хора с кучета.
И да..права си..котка се отглежда коренно различно и доста по -лесно отколкото куче.
"Все пак не разбрах - трябва ли да се напада? Стопанинът даже не се скара на кучето си..."
Отговор:не.
Агресивни прояви на животни в градска среда са крайно нежелателни, особено при ординарни разходки.
Не очаквай нищо от непознатите..
Но предпазвай себе си, своето куче и тях..
Това също е от моя "неписан кучкарски етикет".
Още веднъж :прегръщам ви и пожелавам бързо оправяне на сладкото ушле на Линди!
Ваша:дури
Публикувано: 21 December 2008 - 03:38 PM
Цитат
Предвид факта, че си "коткар" и това ти е първото куче в живота съвсем честно, с ръка на сърцето ти казвам, че си отгледала, възпитала и обучила на общо послушание много добре своето любимо кученце!
Ако повечето хора с първо куче бяха така сърцати, така последователни като теб, ех..
...
Е-хе-хе! Приятно ми е да го прочета, колкото и далече от истината да е...За жалост, имаме още много да се учим - и аз, и Линда.
Поздрави на всички и пазете ушите на кучетата си! Моята и без това не слушаше много, сега ще си има и оправдание... ;D