Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 21 December 2008 - 06:01 PM
Когато ние се разминаваме с друго куче, първо гледам реакцията на животното и на стопанина му. Ако кучето изглежда приятелски настроено и стопанина му е поотпуснал повода, аз правя същото и накрая се стига или до хепи енд в който кучетата след обстойно подушване биват пуснати и се развилняват наоколо, или не проявявт голям интерес и всеки по пътя си. :blink:
Ако ли обаче кучето ръмжи/лае злобно/ не проявява интерес/ страхува се, а стопанина го държи на късо/ прави се на разсеян, аз подръпвам Рокс и си продължаваме.

Публикувано: 21 December 2008 - 07:30 PM
Съчувствам на човека - явно има проблемно куче, не му е лесно!
Описах тук цялата случка, защото едно не ми е ясно. ;)
Когато моето куче направи нещо, което не трябва, например да залае - аз й се карам. Там, пред всички - да е ясно и за нея, а и за хората около мен, че не одобрявам това и искам да го променя. Извинявам се, ако трябва - не е унизително! Строявам я в две редици, "набивам канчето"... там, на място, за да разбере, че така не може!
Отучих я по този начин от супер гаден навик - като малка лаеше по деца. Косите ми настръхваха, като видех дете! :o Очите ми бяха на 4, при всяка среща имаше урок за нея - докато се научи. Слава богу, не успя да уплаши никой фърфалак, а сега просто ги заобикаля, а ако някое приближи да я гали - просто се дърпа, нищо повече! Е, с някои после се сприятеляват...:blink:
Ако само - опази Господ - някога посмее да нападне някого - ами не ми се мисли какво ще й се случи!!!! Слава богу - не й е хрумвало до сега и най-приятелски я съветвам да не опитва! B) Впрочем и тя си знае де...
В случая човекът даже не каза "Не"! :(
Следващият път кучето му ще нападне отново - пак така, без причина, без предупреждение. :o
Та питам се все пак трябва ли то да се разхожда без намордник в час "пик" на кучешката алея - ами ако го срещна утре на тротоара, дето едвам се разминаваме и без кучета?
Все пак не е ли редно това куче да се обучи и социализира, за да може да живее с нас в града?
Та чия е все пак основната грешка? :(
Както и да е, всеки си е прав за себе си...
Поздрави и лека вечер на всички!
Публикувано: 21 December 2008 - 07:51 PM
Публикувано: 21 December 2008 - 08:16 PM
Цитат
Съчувствам на човека - явно има проблемно куче, не му е лесно!
Описах тук цялата случка, защото едно не ми е ясно. ;)
Когато моето куче направи нещо, което не трябва, например да залае - аз й се карам. Там, пред всички - да е ясно и за нея, а и за хората около мен, че не одобрявам това и искам да го променя. Извинявам се, ако трябва - не е унизително! Строявам я в две редици, "набивам канчето"... там, на място, за да разбере, че така не може!
Отучих я по този начин от супер гаден навик - като малка лаеше по деца. Косите ми настръхваха, като видех дете! :o Очите ми бяха на 4, при всяка среща имаше урок за нея - докато се научи. Слава богу, не успя да уплаши никой фърфалак, а сега просто ги заобикаля, а ако някое приближи да я гали - просто се дърпа, нищо повече! Е, с някои после се сприятеляват...:blink:
Ако само - опази Господ - някога посмее да нападне някого - ами не ми се мисли какво ще й се случи!!!! Слава богу - не й е хрумвало до сега и най-приятелски я съветвам да не опитва! B) Впрочем и тя си знае де...
В случая човекът даже не каза "Не"! :(
Следващият път кучето му ще нападне отново - пак така, без причина, без предупреждение. :o
Та питам се все пак трябва ли то да се разхожда без намордник в час "пик" на кучешката алея - ами ако го срещна утре на тротоара, дето едвам се разминаваме и без кучета?
Все пак не е ли редно това куче да се обучи и социализира, за да може да живее с нас в града?
Та чия е все пак основната грешка? :(
Както и да е, всеки си е прав за себе си...
Поздрави и лека вечер на всички!
Трябва да е без намордник, за да може да се брани при нужда.
А такива ситуации неминуемо се случват.
Какво беше кучето, понеже доста малко са кучетата, които нападат
такива от противополжния пол, особено мъжко да нападне женско.
В случая вината е твоя както са ти казали в предишен пост.
Истинските кучета нападат без предупреждение.
Публикувано: 21 December 2008 - 08:29 PM
Няма да повтарям предните мнения, само ще кажа, че съм напълно съгласна, че преди да се запознат две кучета, стопаните им трябва да съгласни с това ;)
Бързо оздравяване на бялото лисиче! :blink:
п.п. А този човек, че не е реагирал правилно, като не се е скарал на кучето си е факт...
Публикувано: 05 January 2009 - 02:31 PM
Скоро и аз ще имам куче, което като порастне ще е на моите килограми, ако не и повече.
Ако реши да напада, или да се отрбанява направо не знам какво да правя.
Имам един важен въпрос и това ми се стори най-подходящата тема. Винаги ли кучето трябва да е на каишка? Защото каогато разхождах кучето на една моя приятелка и тя каза, като ситгнем до паркчето да го пусна от каишката и аз си пусках. Нямало е никакви проблеми с него. Само веднъж дойде друго куче, подушиха се, аз си го хванах на каишката и това беше.
Публикувано: 13 January 2009 - 11:44 AM
Иначе по тема според мен няма начин да се защитиш сам освен ако няма други хора,които да ти помогнат или ако кучето ти може да се защитава.Мислих много по този бъпрос понеже и мен са ме нападали и за каквото и да се сетя няма да има голяма полза от него :- . Ако тръгнеш да бягаш те настигат..ако трагнеш да ги гониш /да се опитваш/ ще те захапят :kuchence:.
Публикувано: 13 January 2009 - 12:11 PM
И в последно време уличните кучето ( в Монтана) са станали доста агресивни. Глутницата, покрай която минаваме без проблеми и изобщо не ни обръща внимание (дори от време на време си играеме с някои членове в нея), мин. седмица ни посрещна с настръхване, див лай, и агресия... :o
Може и да е от стреса от пиратки и т.н... Но не е нормално това, да има толкова улични кучета, и повечето склонни към агресия!
Публикувано: 13 February 2009 - 09:48 PM
Аз съм чувала за така наречения "куче-гон" , излъчва някакви вълни, които ние не долявяме, но за кучешкото ухо са много силни !!!
Една моя позната има такова нещо ( има понически страх от кучета ) и го използва щом види куче
Натиска едно копче и каквото куче да има наоколо избягва веднага :blink: :blink:
Публикувано: 15 February 2009 - 10:01 AM
Цитат
Аз съм чувала за така наречения "куче-гон" , излъчва някакви вълни, които ние не долявяме, но за кучешкото ухо са много силни !!!
Една моя позната има такова нещо ( има понически страх от кучета ) и го използва щом види куче
Натиска едно копче и каквото куче да има наоколо избягва веднага :blink: :blink:
Кучегоните влияят различно ! Има случаи при които кучетата се озлобяват повече и въобще не бягат ! ;)

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 15 February 2009 - 12:10 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 15 February 2009 - 09:42 PM
Цитат
Каквото и куче да има наоколо ли ;Dами то и твоето е там и то може да се стресне
Публикувано: 16 February 2009 - 10:56 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 05 March 2009 - 10:17 PM
Тук пишем на кирилица! Моля спазвайте правилата.
Модератор
Публикувано: 22 March 2009 - 08:04 PM