Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#221 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2008 - 03:42 PM

Човек цял живот се учи.
Това е интересното, нали?
А през останалото време доза разумна предпазливост не е излишна.
Никой не е застрахован от грешки.
Човешко е да се греши.
Продължавай напред и.. се пазете!
:drugarche: :kuchence:

#222 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2008 - 06:01 PM

rimela, неприятно ми е да го кажа, но според мен в случая грешката е била до голяма степен твоя. Наистина стопанина на другото куче би могъл да предупреди за характера на кучето, но не бива да се разчита само на това.

Когато ние се разминаваме с друго куче, първо гледам реакцията на животното и на стопанина му. Ако кучето изглежда приятелски настроено и стопанина му е поотпуснал повода, аз правя същото и накрая се стига или до хепи енд в който кучетата след обстойно подушване биват пуснати и се развилняват наоколо, или не проявявт голям интерес и всеки по пътя си.  :blink:
Ако ли обаче кучето ръмжи/лае злобно/ не проявява интерес/ страхува се, а стопанина го държи на късо/ прави се на разсеян, аз подръпвам Рокс и си продължаваме.
User's Signature

#223 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2008 - 07:30 PM

Не мога да споря, разбира се - битият - бит, и т.н.... Всеки трябва сам да се пази - джунгла си е това!
Съчувствам на човека - явно има проблемно куче, не му е лесно!

Описах тук цялата случка, защото едно не ми е ясно.  ;)
Когато моето куче направи нещо, което не трябва, например да залае - аз й се карам. Там, пред всички - да е ясно и за нея, а и за хората около мен, че не одобрявам това и искам да го променя. Извинявам се, ако трябва - не е унизително! Строявам я в две редици, "набивам канчето"... там, на място, за да разбере, че така не може!
Отучих я по този начин от супер гаден навик - като малка лаеше по деца. Косите ми настръхваха, като видех дете!  :o Очите ми бяха на 4, при всяка среща имаше урок за нея - докато се научи. Слава богу, не успя да уплаши никой фърфалак, а сега просто ги заобикаля, а ако някое приближи да я гали - просто се дърпа, нищо повече! Е, с някои после се сприятеляват...:blink:
Ако само - опази Господ - някога посмее да нападне някого - ами не ми се мисли какво ще й се случи!!!! Слава богу - не й е хрумвало до сега и най-приятелски я съветвам да не опитва! B) Впрочем и тя си знае де...

В случая човекът даже не каза "Не"! :(
Следващият път кучето му ще нападне отново - пак така, без причина, без предупреждение.  :o

Та питам се все пак трябва ли то да се разхожда без намордник в час "пик" на кучешката алея - ами ако го срещна утре на тротоара, дето едвам се разминаваме и без кучета?
Все пак не е ли редно това куче да се обучи и социализира, за да може да живее с нас в града?
Та чия е все пак основната грешка? :(

Както и да е, всеки си е прав за себе си...
Поздрави и лека вечер на всички!

#224 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 21 December 2008 - 07:51 PM

Римела,права си за намордника.Ако стопанина знае,че кучето му проявява агресия,би трябвало да взима мерки и да е по-отговорен,но явно не е :( Убедена съм,че такива хора са арогантни като шофьори /ако карат/ и си изхвърлят боклуците на улицата.Нещата са навързани и едно поведение е много показателно за друго такова.И ако ние сами не пазим нас и кучетата си,не можем да разчитаме на други да го правят.Повечето хора имат :tikva: ,вместо глави .....тъжно,но факт :( А Линдичка е прекрасна :wub: Поздрави! :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   lapai.com Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 December 2008 - 08:16 PM

Цитат

Не мога да споря, разбира се - битият - бит, и т.н.... Всеки трябва сам да се пази - джунгла си е това!
Съчувствам на човека - явно има проблемно куче, не му е лесно!

Описах тук цялата случка, защото едно не ми е ясно.  ;)
Когато моето куче направи нещо, което не трябва, например да залае - аз й се карам. Там, пред всички - да е ясно и за нея, а и за хората около мен, че не одобрявам това и искам да го променя. Извинявам се, ако трябва - не е унизително! Строявам я в две редици, "набивам канчето"... там, на място, за да разбере, че така не може!
Отучих я по този начин от супер гаден навик - като малка лаеше по деца. Косите ми настръхваха, като видех дете!  :o Очите ми бяха на 4, при всяка среща имаше урок за нея - докато се научи. Слава богу, не успя да уплаши никой фърфалак, а сега просто ги заобикаля, а ако някое приближи да я гали - просто се дърпа, нищо повече! Е, с някои после се сприятеляват...:blink:
Ако само - опази Господ - някога посмее да нападне някого - ами не ми се мисли какво ще й се случи!!!! Слава богу - не й е хрумвало до сега и най-приятелски я съветвам да не опитва! B) Впрочем и тя си знае де...

В случая човекът даже не каза "Не"! :(
Следващият път кучето му ще нападне отново - пак така, без причина, без предупреждение.  :o

Та питам се все пак трябва ли то да се разхожда без намордник в час "пик" на кучешката алея - ами ако го срещна утре на тротоара, дето едвам се разминаваме и без кучета?
Все пак не е ли редно това куче да се обучи и социализира, за да може да живее с нас в града?
Та чия е все пак основната грешка? :(

Както и да е, всеки си е прав за себе си...
Поздрави и лека вечер на всички!

Трябва да е без намордник, за да може да се брани при нужда.
А такива ситуации неминуемо се случват.
Какво беше кучето, понеже доста малко са кучетата, които нападат
такива от противополжния пол, особено мъжко да нападне женско.
В случая вината е твоя както са ти казали в предишен пост.
Истинските кучета нападат без предупреждение.

#226 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 December 2008 - 08:29 PM

rimela не смятам, че човекът е виновен...все пак си е държал кучето изкъсо. Твоето също е било вързано, което те оневинява донякъде :P Аз също съм против намордниците...те правят кучето беззащитно, а както всички знаем е пълно с идиоти, които си пускат кучетата свободно, без да имат контрол над тях и никога не сме застраховани от инциденти, а честно казано аз няма да позволя моето куче да пострада, заради това на глупака, пуснал свободно своето... :blink:
Няма да повтарям предните мнения, само ще кажа, че съм напълно съгласна, че преди да се запознат две кучета, стопаните им трябва да съгласни с това  ;)
Бързо оздравяване на бялото лисиче!  :blink:
п.п. А този човек, че не е реагирал правилно, като не се е скарал на кучето си е факт...
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2008 - 04:23 PM

Цитат

п.п. А този човек, че не е реагирал правилно, като не се е скарал на кучето си е факт...

Тоест при такава ситуация, решението е да се скараш на кучето?
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#228 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 December 2008 - 10:57 AM

Wolfdiver Аз поне бих се скарала на своето...не одобрявам проявата на агресия. А в този случай, до колкото разбирам, не е имало повод за агресия. Явно кучето си е такова по принцип и това изобщо не пречи на стопанина му...
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   Drautran Икона

Публикувано: 05 January 2009 - 02:31 PM

Прочетох доста мнения и се попритесних.
Скоро и аз ще имам куче, което като порастне ще е на моите килограми, ако не и повече.
Ако реши да напада, или да се отрбанява направо не знам какво да правя.
Имам един важен въпрос и това ми се стори най-подходящата тема. Винаги ли кучето трябва да е на каишка? Защото каогато разхождах кучето на една моя приятелка и тя каза, като ситгнем до паркчето да го пусна от каишката и аз си пусках. Нямало е никакви проблеми с него. Само веднъж дойде друго куче, подушиха се, аз си го хванах на каишката и това беше.

#230 Потребителят е офлайн   HaPpY-PuP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 11:44 AM

Drautran може да го пускаш да бяга,но на места на които не се разхождат много хора и няма много кучета.  ;)
Иначе по тема според мен няма начин да се защитиш сам освен ако няма други хора,които да ти помогнат или ако кучето ти може да се защитава.Мислих много по този бъпрос понеже и мен са ме нападали и за каквото и да се сетя няма да има голяма полза от него  :- . Ако тръгнеш да бягаш те настигат..ако  трагнеш да ги гониш /да се опитваш/ ще те захапят :kuchence:.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2009 - 12:11 PM

То повечето на повечето улични в днешно време и '' Къш! '' не смееш да им кажеш, че пак ще скочат. Каквото и да направиш все зле. А ако водиш и разгонена кучка с тебе..... наглостта няма край! Женските ни налитат и постоянно ни джафкат, а мъжките са плътно до нас.
И в последно време уличните кучето ( в Монтана) са станали доста агресивни. Глутницата, покрай която минаваме без проблеми и изобщо не ни обръща внимание (дори от време на време си играеме с някои членове в нея), мин. седмица ни посрещна с настръхване, див лай, и агресия...  :o
Може и да е от стреса от пиратки и т.н... Но не е нормално това, да има толкова улични кучета, и повечето склонни към агресия!

#232 Потребителят е офлайн   oversmoke Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 05:17 PM

По принцип ментата помага.. кучетата(поне моето) мн мразят този аромат. Мента спирт нещо такова със силен аромат ги гони. В едно просто шишенце от парфюм пълните спирт или мента и излизайте спокойно B) :blink:

#233 Потребителят е офлайн   armani9208 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2009 - 09:48 PM

Здравейте
Аз съм чувала за така наречения "куче-гон" , излъчва някакви вълни, които ние не долявяме, но за  кучешкото ухо са много силни !!!
Една моя позната има такова нещо ( има понически страх от кучета ) и го използва щом види куче
Натиска едно копче и каквото куче да има наоколо избягва веднага  :blink: :blink:

#234 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 10:01 AM

Цитат

Здравейте
Аз съм чувала за така наречения "куче-гон" , излъчва някакви вълни, които ние не долявяме, но за  кучешкото ухо са много силни !!!
Една моя позната има такова нещо ( има понически страх от кучета ) и го използва щом види куче
Натиска едно копче и каквото куче да има наоколо избягва веднага   :blink: :blink:

Кучегоните влияят различно ! Има случаи при които кучетата се озлобяват повече и въобще не бягат ! ;)
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#235 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 12:10 PM

Преди 10-ина години,бях доста "палав" тийнейджър и редовно си носех в мен газов пистолет.Една вечер  се прибирах,по малките часове,минах през един парк,който беше и все още е много слабо осветен,и чух силно шумолене на листа и ръмжене.Забелязах  7-8 силуета на кучета да се насочват стремглаво към мен.Понеже никога не съм се страхувал от кучета,запазих самообладание и най-спокойно си извадих газовия пистолет.Изчаках "шефа" и още 2-3 "подвластника", които най-настървено се спуснаха,да се приближат на 2-3 метра и стрелях.Ефекта беше поразителен,скимтене,суматоха и прескачане едно през друго на кучетата обърнати в панически бяг в противоположна на мен посока.Накратко казано кучетата се видяха в чудо.Сега вече не нося оръжия с мен но честно казано на улични кучета няма да се оставя.По скоро се притеснявам за моето куче да не го нахапят от колкото за мен.И дано да не ми се случва да попадам в такава ситуация.Ако съм сам и ме нападнат улични кучета по хладнокръвно ще се справя от колкото ако съм с кучето си.Атакувам главатяря директно,сграбчвам го,вдигам го във въздуха и започвам да бия останалите с него.Въпреки че съм почти сигурен че сграбча ли главатяря и го вдигна във въздуха,останалите ще се откажат.Но за една жена например,според мен кучегона е подходящо средство.Или ключодържател с газови птрони.Продават се свободно,компактни са и могат да те спасят в такъв момент.И най- важното няма опасност да се нарани "противника",само 30-40 мин от всичките му жлези със външна секреция ще потекат "реки" и за друг път ще си знае че с хората шега не бива.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#236 Потребителят е офлайн   oversmoke Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 09:42 PM

Цитат

Здравейте
Натиска едно копче и каквото куче да има наоколо избягва веднага   :blink: :blink:

Каквото и куче да има наоколо ли  ;Dами то и твоето е там и то може да се стресне

#237 Потребителят е офлайн   armani9208 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 03:45 PM

Моето тогава кучето не беше с мен, а не мисля да го използвам  ;D

#238 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 10:56 PM

Аз не мисля,че има начин но все пак ... ! Миналият месец синът ми и няколко негови приятели докато разхождали кучето ми (ротвайлер на 2,8 години) някакви Немски Овчарки ги нападнали ! :angry: Добре че Тори (кучето) е успяло да реагира че иначе не ми се мисли ...  :( ! Абе няма спасение нито от безотговорните стопани нито от бездомните кучета ! :( Но добре че се познавах с онези "стопани" че поне махнаха кучетата ! :(
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#239 Потребителят е офлайн   denise Икона

Икона за мнението  Публикувано: 05 March 2009 - 10:17 PM

Hubava tema. Imala sum niakolko ku4eta Pri roditelite si v BG imam pekinez, tuk v Holandia imam bullterier. Povedenieto i na dvete ku4eta pri razhodka e adski razli4no ,sledovatelno i moeto. Pekineza 4estno kazano se peri pove4e i pove4e se zaiajda s drugite ku4eta.Obiknoveno kato po4ne da pravi taka go vzimam na ruce dokato minem pokrai niakoe (nai-4esto uli4no) ku4e. Ako stane taka,4e ku4eto trugne da napada pak vzimam pekineza i zapo4vam da hvurliam razni ne6ta ili da ritam drugoto i da se opitvam po niakakuv na4in da go otkaja. Az vinagi gledam da si opazia purvo ku4eto :) Tuk oba4e uli4ni ku4eta niama, no po4tni vuv vsiaka ku6ta ima ku4e i horata gi razhojdat na edni i su6ti mesta i 4esto se subirat mnogo ku4eta. Ne znam za6to, no mnogo riadno vijdam boi na ku4eta i mnogo riadko niakoe ku4e ska4a na moeto. Moje bi ku4etata sa sviknali ,kogato se razhojdat da ima mnogo drugi ku4eta a i moje bi tuk niama taia prostotia i mania na niakoi hora da praviat ot ku4etata si 4udovi6ta i da se hvaliat kolko bili lo6i i kak se bieli, osobenno ako tova e t.n boini porodi. Da pove4eto hora se strahuvat ot bullteriera, no burzo vijdat,4e toi e mnogo dobronameren. Oba4e poniakoga naistina niakoe ku4e ska4a i zapo4va da go hape. Chestno kazano mi e dosta stra6ni4ko v takava situacia, purvo za6toto tova e ku4eto mi i ne e nikak priatno. Vtorata pri4ina e,4e moeto ku4e mnogo turpi , no ako se iadosa ....... e mnogo trudno da bude uspokoen. Taka,4e mnogo e vajno da se govori postoianno na ku4eto i da se uspokoiava , osobenno ako drugo ku4e go drazni. Mnogo dobre da moje6 da razbira6 dali ku4eto,koeto idva kum vas e dobronamereno ili ..... 6te ima boi.Tova ne e tolkova trudno ako poznava6 dobre povedenieto na ku4etata.Niama li mahane na opa6ka i ako se vtren4i vuv vas ..... lo6o. Nai-dobre e da se nau4i6 da predotvratiava6 boia ili napadenieto Viarno e,4e ne uli4nite ku4eta napadat a doma6nite ili dvornite ,koito dulgo vreme stoiat vurzani i riadko imat vazmojnost da se razhodiat. Istina e,4e stopanina pravi ku4eto si takova kakvoto e - zlobno ili ne. I e istina,4e za jalost v BG pove4eto hora ne znaiat kak da gledat i vazpitavat ku4eto si, koeto e mnogo jalko.Zatova ku4etata napadat i zatova problema e tolkova goliam.

Тук пишем на кирилица! Моля спазвайте правилата.
Модератор

#240 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2009 - 08:04 PM

проблема с агресивните кучета наистина е голям...и то не само улични но и домашни...например разхождам си аз дребния дакел и пред мен се изпречква огромна мъжка немска овчарка...беше на повод,но жената която го държеше беше много дребна,едва го удържаше.та тя вика,,махайте се бързо,чувате ли какво ви казвам!,,а нока-а се пени и лае оголил зъби аха аха ищеше да стане страшно....аз я грабнах сънито(дакела)и тичам колкото ми държат краката...нама какво да се направи друго-ако по някакъв начин нараня нок-а при самозащита,стопанката ще ме съди сигурно...така е в бг...
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни