Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 20 April 2008 - 06:57 AM
Публикувано: 20 April 2008 - 10:18 AM
Публикувано: 20 April 2008 - 10:20 AM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 April 2008 - 11:05 AM
Аз имам НОК на 9 месеца към малките породи обикновено подхождаме на повод дори и да ги пуснем да играят не го оставям да играе с тях повече от 10 мин. по простата причина че при самата игра големите се изнервят от това че мъниците са по подвижни и са трудно уловими за тях и при всеки един контакт гледат да ги задържат при себе си без значение как дали с зъби дали с притискане просто природа без никакъв умисъл при засилката на 40 килограма ударът се увеличава двоино и може да доведе до травми .
Публикувано: 21 April 2008 - 06:42 AM
Същото важи и за големите - айде като е по-голям и сам може да се оправя другите да се съобразяват с него и да бягат от пътя му... Звучи ми като "Дръж се земльо, шоп те гази" и "бегай, па`й сееее - минаваме" - като толкова ви е кеф да всявате паника у минувачи и кучкари не се ли замисляте, че може кучето да попадне в ситуация, от която няма да се измъкне така лесно като победител (дори и най-силното куче не може да се пребори с кола или с бесен собственик с пистолет например :angry:)
В стария ми квартал побеснявах от безконтролно пуснатите кучета, от събраните на куп стопани пиещи бира и нехаещи какво правят любимците им (обикновено "почистваха" останките от храна и л...а около блоковете наоколо или крадяха топки или отново храна от минаващи майки с деца :rolleyes:), а аз трябваше да правя рокади с куче на повод и да се чудя как да избегна някой мъжкар, решил да се прави на голем мъж за радост на стопанина си :angry: Сега съм приятно изненадана не само от огромната площ на Зап.парк, а и от отношението на кучкарите - когато видят, че хващам кучето си на повод всеки прави същото отдалеч... е, това е което очаквам и което искам да очакват и от мен - можело значи да е лесно и приятно ;D Май на оплакване с рекламна нотка го обърнах, ама се ядосах от спора за дребните и едрите - в тия работи няма размери, има култура и отговорност от страна на стопаните (или липсата й) ;)
Публикувано: 21 April 2008 - 07:35 AM

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 21 April 2008 - 10:31 PM
Цитат
Бъш това имах предвид и аз ! Евалата !

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 02 June 2008 - 01:56 AM
Можете да направите същото и с другото куче, то не слуша само стопанина си, ако стопанина му ви толерира, кучето ви приема като част от глутницата и ще ви слуша, ако му покажете, че сте по-силен. Не е нужно да е свикнало с вас, кучетата реагират мигновено на по-силен от тях. Ако го покажете ясно, те просто се усещат, ще усети и вас. Ще ви нападне само ако усети че ви е страх, тоест, може да пробие до по-силна позиция, може да се бори за доминантното място, защото усеща слабост у вас. То не го прави, защото копнее за власт :) а защото в природата по-слабият не може да контролира по-силния. Що се отбнася до хората, които толерират и дори насърчават агресията на кучетата си срещу другите, тези хора са за затвора. Те дори не осъзнават, че не научават кучето да пази, научават го, че то е лидерът. А за едно куче е много трудно да бъде лидер в човешка глутница, става объркано, нестабилно и нервно. При истинска опастност кучето на тези собственици е малко вероятно да ги защити, защото те нямат никакъв контрол над него и неговото уважение. Кучето, което е под контрол, ще ви защити, защото когато лидерър - вие - прецените, че е време да се напада, то напада с вас. Ако например хукнете с него срещу глутница улични кучета, те веднага ще се разбягат, но за тази цел, трябва да имате контрол. И така, иска се много търпение. Дано да успея да спазя аз самата това което ви казах при понататъшното обучение на кученцето ми. Ако някой е привържаник на същата "философия" може да даде още някой трик.
Публикувано: 02 June 2008 - 07:38 AM
Аз също съм "привърженик на същата философия", но нашия хубавец е с доста доминантно поведение, отделно че е инатлив като за 5 магарета и всичко казано горе, става по-бавно, но определено действа.
Публикувано: 02 June 2008 - 09:03 AM
Публикувано: 03 June 2008 - 01:42 PM
Публикувано: 15 June 2008 - 01:35 PM
Публикувано: 16 June 2008 - 09:46 PM
Публикувано: 04 July 2008 - 10:01 PM
дали би било ефикасно, пък и няма да стреснеш хората наоколо...
Публикувано: 05 July 2008 - 04:20 PM
Темата по-скоро трябва да се казва"Как да се предпазим от безотговорните стопани и кучетата им!?" :angry:

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 06 July 2008 - 08:19 PM
Въпросът ми е провокиран от случка днес по време на разходка - кучето ми, немски среден шпиц, момиче на 1г., беше нападнато без видима причина от мъжки ... лабрадор! :o Или поне минал покрай такъв де... ;) С ръмжене, хапане ... никаква игра, съвсем насериозно!
Слава богу, нямаше последствия. Линда се уплаши и се скри под полата ми, а аз, докато се мъчех да отблъсна агресора, почувствах зъбите му на ръката си - е, слава богу, не ги стисна!
Бях крайно неподготвена за такова развитие на нещата и освен да седя като квачка над кучето си и да чакам някой да си прибере гаменчето - нищо друго не измислих. :'(
Та не коментирам, разбира се, въпроса с породите - лабрадорите са дружелюбни и миролюбиви, а който не е такъв - не е лабрадор, има нещо сбъркано.
Но... чувала съм, че мъжките кучета не нападат женски и забраната е ниво "инстинкт", няма отношение към порода, възпитание и пр. Идеята - природно заложено е да се пазят тези, които продължават рода, женските! Обратното, казват, не било вярно - агресивните женски не подбирали...
Има ли нещо вярно в това? Ако да - как да си обясня днешната случка? Май съвсем се е объркал света...
:(
На някой случвало ли му се е нещо подобно?