Морски свинчета
Публикувано: 22 September 2008 - 10:43 PM
Здрасти на всички. Имам морско свинче на малко повече от 3 години.До сега не беше боледувало никога, но преди около седмица му стана нещо и все още не се е оправил. Не яде,не си играе, издава странни звуци и диша тежко.Водих го на ветеринар и каза, че може би е от сухата храна която му давам и му сложи някаква инжекция и каза на другия ден пак да го заведем.Похвапна уж малко ама това му беше.Заведохме го пак и този път каза, че било настинало и пак му слага инжекця и каза да му слагаме капки в носа.Водихме го вече не знам колко пъти и все още не се е оправил.Днес пак му давах най-различни зеленчуци и даже не ги помириса.Някой имал ли е подобен проблем? Да се надявам ли изобщо да оцелее или да се примиря, че няма да живее още дълго :'(
Публикувано: 23 September 2008 - 12:50 PM
Цитат
Здрасти на всички. Имам морско свинче на малко повече от 3 години.До сега не беше боледувало никога, но преди около седмица му стана нещо и все още не се е оправил. Не яде,не си играе, издава странни звуци и диша тежко.Водих го на ветеринар и каза, че може би е от сухата храна която му давам и му сложи някаква инжекция и каза на другия ден пак да го заведем.Похвапна уж малко ама това му беше.Заведохме го пак и този път каза, че било настинало и пак му слага инжекця и каза да му слагаме капки в носа.Водихме го вече не знам колко пъти и все още не се е оправил.Днес пак му давах най-различни зеленчуци и даже не ги помириса.Някой имал ли е подобен проблем? Да се надявам ли изобщо да оцелее или да се примиря, че няма да живее още дълго :'(
аз съм имала с първото ми свинче,разболя се и беше точно както ти описваш твоето.
заведох го в зоомагазина от където го взех,за да ми каже продавача там какво му е.той каза,че му давам прекалено мн суха храна и поради липсата зеленчуци,нещо му беше станало.за съжаление го бях завела прекалено късно и то умря.но ти недей да се отчайваш следвай оказанията на доктора и е много верятно да си се оправи ;)
пожелавам ви скорошно оздравяване ,ще стискам палци на твоя прасчо! :wub:
ако има подобрение пиши ;)
Публикувано: 04 October 2008 - 05:13 PM
Моята пикла на 20.09 стана на 3годинки и си е същата лудетина като малка. Преди я гледах в аквариум но сякаш и беше доста топло и се здобихме с огромна клетка 100х60 см. и в нея живот си живее. Незнам каква е причината да си отиват толкова рано прасчовците и изказвам съболезнования на всички които са изгубили такова. Не смятам че може да е свързано с храната. На приятелката ми едното е на 6г. а другото на 5г. и тя ги храни само със суха храна. Моята дунда обаче малко не си пада по тея храни и винаги съм я хранила само със зеленчуци и плодове. Лятото яде предимно само глухарчета и детелинки понакога краставици, домати , салата и ябълки.... абе общо взето почити всичко. Интересуваме някой знае ли неговото прасенци колко тежи защото Пънки е 1кг. и 100гр. и незнам как е дали е добре да е толкова или пък трябва да е по малко ?
Публикувано: 03 December 2008 - 08:01 PM
Здравейте,приятели!Днес и аз се сдобих с морско свинче.Точно каквото го исках-бяло,с къс косъм,с червени очи и кафяви уши!Малко е уплашено ама сигурно е нормално.какво е вашето мнение по въпроса и изобщо можете ли да помогнете с някой съвет за доброто отглеждане на моя любимец!!!