Морски свинчета
Публикувано: 20 December 2007 - 11:39 PM
Аз преди време имах морско свинче,пиша защото се задаваше въпроса дали има чиста порода.Мойто беше чисто,не го взехме от зоомагазин и дори не се продаваше.Хората ги развъждаха и не смесваха породите,а майка ми много си я хареса(Църцурана) и помоли да я вземе.Тя беше розетка,чисто бяла.Не и порасна козинката повече от колкото трябва.За розетка трябва да се знае,че козината е цялата на завъртулки,не на места трябва да е цялата и косъма не трябва да е много дълъг.Но вече и аз не знам дали наистина има чисти морски свинчета,но това няма значение те все са си сладки. ;)
Публикувано: 21 December 2007 - 10:53 AM
Цитат
"Нито прасе, :- нито има нещо общо с морето, :- а го наричат морско свинче"... B)
От къде идва името му?
От къде идва името му?
Чела съм една историйка в която се разказваше откъде идва името им.та тя гласеше следното:
Когато са ги пренасяли към европа са били на кораб.И тък като през цялото време са издавали звуци наподобяващи на прасета започнали да им викат така.Морски (защото са дошли по море) свинчета(заради звуците) ;D
Публикувано: 21 December 2007 - 10:11 PM
http://images.google...s%3Den%26sa%3DN ннякой може ли да ми каже от къде мога да си намеря същите материали зщото сериозно обмислям да си взема морски свинчета
Публикувано: 27 December 2007 - 05:23 PM
БОЖЕ,извинявам се :izcherven:.Изобщо не го познах ;D,мислех си,че е по сивичък :izcherven: :izcherven: :izcherven: и с по-къса козина ;D.На тази снимка изглежда наистина пухкав B).
Публикувано: 28 December 2007 - 06:47 PM
Здравейте на всички! :blink: Весели празници и всичко най-хубаво! Казвам се Божидара и имам от скоро морско свинче женско(розетка),казва се Шуши ;D .Имам притеснения,защото вчера като я изкарах и тя се изпишка,обаче не беше жълто,ами някакво сивкаво :- незнам дали е нормално и дали има причина да се притеснявам.Ще се радвам да ми помогнете и да ми давате съвети за напред,случвало ли се е при вас.И другото,което искам да попитам,дали ще и стане нещо като и давам зеленчуци.Защото аз и давах моркови,краставици и марула и тя много ги хареса и си ги изяде,но незнам дали е добре и дали може да и стане нещо?Поздрави! :blink:
Публикувано: 29 December 2007 - 12:50 PM
Здравей и добре дошла при нас!
Хубаво е да и даваш заленчуци!Те имат нужда от тях.Не е хубаво да стоят в хладиника!Трябва да са на стайна температура.Хубаво е зимата да и даваш моркови, ябълки.Избягвай тези които не са типични за сезона.Внимавай с марулите.Аз на Топчо сега му давам китайско зеле много го харесва.Разбирасе комбинирай ги с хубави гранулки и витамини.
Ще чакаме с нетърпение да ни покажеш сладуранката!
Поздрави!
Хубаво е да и даваш заленчуци!Те имат нужда от тях.Не е хубаво да стоят в хладиника!Трябва да са на стайна температура.Хубаво е зимата да и даваш моркови, ябълки.Избягвай тези които не са типични за сезона.Внимавай с марулите.Аз на Топчо сега му давам китайско зеле много го харесва.Разбирасе комбинирай ги с хубави гранулки и витамини.
Ще чакаме с нетърпение да ни покажеш сладуранката!
Поздрави!
Публикувано: 03 January 2008 - 07:54 PM
Значи ходих в дом "Детелина" в Плевен и там има две прекрасни морски свинчета но не се грижат изобщо за тях. Стърготините не са сменяни сигорно от месеци. Нахвърляни са много ябълки за храна. А вода в поилката изобщо нямаше. Държат ги в малък аквариум(поне според мен е малък за две морски свинчета). Опитах се да ги пипна но са много страхливи. Горките свинчета, заслужават :angry: Мога да предложа да идвам един път в седмицата и да им сменям. Дано се съгласят :)
Публикувано: 04 January 2008 - 11:47 AM
eeej super mn.mi haresva tozi forum :yahoo:
towa e moeto prasence-pan4o :blink:
molq vi kajete mi nqkakvi plodove ,zelen4yci ili ne6to drugo,koeto zasi6ta pove4e ,poneje toj si pada golqm lakomnik i ve4no e gladen .
izqjda si hranata za 0 vreme i pak piska ,samo 4e hranata my mn.burzo svur6va .az my vzema hrana za edna sedmica,toj q izqjda za nqkolko dena. :blink:
Пиши на български!!! мод.
towa e moeto prasence-pan4o :blink:
molq vi kajete mi nqkakvi plodove ,zelen4yci ili ne6to drugo,koeto zasi6ta pove4e ,poneje toj si pada golqm lakomnik i ve4no e gladen .
izqjda si hranata za 0 vreme i pak piska ,samo 4e hranata my mn.burzo svur6va .az my vzema hrana za edna sedmica,toj q izqjda za nqkolko dena. :blink:
Пиши на български!!! мод.